yazılım mühendisliği için şu an en iyi olan üniversiteler hangileri ?

ediyor hocam bilgiayar müh. donanım ağırlıklı yazılım mühendisliği ise yazılım odaklı.
Açıp hangi dersleri aldıklarına bakabilirsiniz. Genelde bir şey farketmiyor, 3-5 ders dışında.
Hocam bilgisayar mühendisi ne iş yapıyor ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eczacılık olmazsa yazılım veya bilgisayar mühendisliği seçeceğim ama ne yaptıklarını detaylı bilmiyorum
Aynı işi yapıyorlar. Çok bir şey farketmiyor TR şartlarında

Bir bilgisayar mühendisi olarak söyleyebilirim ki eğer yazılımla ilgileneceksen en az 4 yıl olan üniversitenin yıla oranla sana bir ek getirisi yok

Bir bilgisayar mühendisi olarak söyleyebilirim ki eğer yazılımla ilgileneceksen en az 4 yıl olan üniversitenin yıla oranla sana bir ek getirisi yok
yazılım mühendisliği kafamdan çıkmaya başladı tüm ülke yazılımcı olmak istiyor. o yüzden geleceği olup çok bilinmeyen meslekleri tercih edeceğim.

yazılım mühendisliği kafamdan çıkmaya başladı tüm ülke yazılımcı olmak istiyor. o yüzden geleceği olup çok bilinmeyen meslekleri tercih edeceğim.
yapay zeka mühendisliği veya tıp mühendisliği gibi..

bilgisayar istemiyorum sadece yazılım odaklı çalışmayı düşünüyorum.
Türkiye'deki üniversitelerde yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği arasında neredeyse fark yok diyebilirim.

Bilgisayar mühendisliği istiyorsan bana göre en iyisi İstanbul Teknik Üniversitesidir.

Türkiye'deki üniversitelerde yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği arasında neredeyse fark yok diyebilirim.

Bilgisayar mühendisliği istiyorsan bana göre en iyisi İstanbul Teknik Üniversitesidir.
istiyodum hocam ama önüne gelen yazılım mühendisliğine geçtiği için çok anlamı kalmayacak artık yazılım mühendisliğinin.

istiyodum hocam ama önüne gelen yazılım mühendisliğine geçtiği için çok anlamı kalmayacak artık yazılım mühendisliğinin.
Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği nasıldır (odtü) ?

30K Sıralama ile girebileceğin GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği alanında Türkiye de en iyiler arasında yer alıyor. Diğer Bilgisayar Mühendisliği bölümlerine göre o zordur Gebze tekniğin bilgisayar mühendisliği. İşin aslını öğretirler ve çokca proje fırsatları verirler sizlere. Tübitak ile de ortaklıkları mevcuttur. Mezun olabilirseniz iş bulma oranınız da çok yüksektir. Özellikle projelere katılırsanız, bir iş yerinde öncelikli alınacak kişi siz olursunuz. Onun dışında Bilgisayar ve Yazılım mühendisliği arasında neredeyse fark yok. Bilgisayar Mühendisi ve Yazılım Mühendisi diye bir işte yok açıkcası. Bu işi yapıyorsanız bir şirket gelip size Yazılım Mühendisi arıyorum demez şahsen ben görmedim. Üniversitede eğitim alırsınız sonrasında kendi yolunuzdan ilerlersiniz bir çok farklı alt dallara ayrılır meslek açısından. O konuda üniversite değil iş size düşer. Bu yüzden işin aslını öğreten proje ağırlıklı, ortaklıkları çok olan üniversiteleri tercih etmek daha mantıklı olur.

Önemli olan kendinizi geliştirmenizdir. GitHub'da yayınladığınız kayda değer her proje, işe girmenize daha büyük olanaklar sağlayacaktır.

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği nasıldır (odtü) ?
ben geleceği olduğunu düşünmüyroum

Eczacılık olmazsa yazılım veya bilgisayar mühendisliği seçeceğim ama ne yaptıklarını detaylı bilmiyorum
Dostum eczacılık ile yazılım mühendisliğinin alakası bile yok. Evde birkaç hafta yazılım öğren proje yap eğer olmazsa bölümü de seçme yılların boşa gider. Kaldı ki daha ne yaptıklarını bile bilmiyorsun.

arkadaşlar benim abim bilgisayar mühendisliği okuyor ben ona ilk başta yazılım mühendisliği okumak istediğimi söyleyince bana bilgisayar mühendisliği oku dedi neden deyince bana daha kapsamlı anlatıyollar bilgisayar mühendisliğinde daha çok şey öğrenirsin dedi ve aynı zamanda bilgisayar mühendisleri gerçek anlamda kendi bilgisayarlarını kurabilecek kadar bilgiye sahip oluyolar toplamaktan bahsetmiyorum kurmaktan bahsediyorum

arkadaşlar benim abim bilgisayar mühendisliği okuyor ben ona ilk başta yazılım mühendisliği okumak istediğimi söyleyince bana bilgisayar mühendisliği oku dedi neden deyince bana daha kapsamlı anlatıyollar bilgisayar mühendisliğinde daha çok şey öğrenirsin dedi ve aynı zamanda bilgisayar mühendisleri gerçek anlamda kendi bilgisayarlarını kurabilecek kadar bilgiye sahip oluyolar toplamaktan bahsetmiyorum kurmaktan bahsediyorum
Yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama birkaç üniversitede var. Yazılım mühendisliğinden öyle çok farkı var mı abine sorar mısın rica etsem?

ben geleceği olduğunu düşünmüyroum
ben de öyle düşünüyorum. şu an aklımda acıbadem üniversitesinde tıp mühendisliği okumak var. twitterda üsküdar üniversitesinde tıp rektörü olan hocaya sordu babam, önü çok açık olan mesleklerden dedi.

Yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama birkaç üniversitede var. Yazılım mühendisliğinden öyle çok farkı var mı abine sorar mısın rica etsem?
hocam arkadaş anlatmış zaten çok fark olmadığını.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,715
Üyeler
183,882
Son üye
Marchy
Geri