Neler Yeni

Yazılım öğrenmenin püf noktaları

MedsoMiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Arda karaca
Yazılım işlerine yeni merak saldım, Python yazılım dilini baya bir öğrendim. ama aranızda uzman yazılımcılar varsa onlardan da Az da olsa Bilgi almanın mantıklı olacağını düşündüm ⬇️⬇️⬇️

Hipermario

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
Berat
İlgilendiği Kategoriler
Kişisel Gelişim,Teknoloji,Otomobiller
Instagram
beratcankaya58
rez rez

Furkan_Demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Furkan Demir
Takipteyim.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Ahmet Deniz
şu devirde yoldan 10 kişi çevirsen 9u ya pc mühendisi olmak istiyor yada yazılım ama iş gerçekten meslek aşamasına yada daha üniversitede değişiyor (sözüm seni merakından yada hoşlandığın şeyden caydırmak değil) sadece bu işte para var diye girenler bile var. Kısacası bu iş bu meslek size göre mi bir ölçün tartın derim

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Yazılımcı değilim ama şu sektör hakkında bildiğim tek bir şey varsa o da İngilizcenin önemidir. Kesinlikle İngilizceyi bilmelisiniz.

MedsoMiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Arda karaca
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şu devirde yoldan 10 kişi çevirsen 9u ya pc mühendisi olmak istiyor yada yazılım ama iş gerçekten meslek aşamasına yada daha üniversitede değişiyor (sözüm seni merakından yada hoşlandığın şeyden caydırmak değil) sadece bu işte para var diye girenler bile var. Kısacası bu iş bu meslek size göre mi bir ölçün tartın derim
Üniversite baya katkı sağlar evet ama illa üni lazım değil aga

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,588
İsim
Anon
Yazılım işlerine yeni merak saldım, Python yazılım dilini baya bir öğrendim. ama aranızda uzman yazılımcılar varsa onlardan da Az da olsa Bilgi almanın mantıklı olacağını düşündüm ⬇️⬇️⬇️
Neden python öğrendiniz bunu bir sorun önce kendinize python öğrenme amacım neydi diye

öncelikle hedef belirlemelisiniz ben ne olacagım diye web developer mı olmak istiyorsunuz
mobil geliştirici mi
dijital oyun tasarımı mı
yapay zeka mı veri mühendisligi mi
ne demek istedigimi anladıysanız kendinize bir rota çizin

en önemlisi ingilizceyi öğrenirseniz büyük bir artısı olur sizin üzerinizde sürekli araştırma yapacaksınz ve türkçe kaynak çok az
Mesaj otomatik birleştirildi:

sürekli proje yapmaya odaklanın başarısız oldugunuz zaman pes etmeyin ara verin

MedsoMiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Arda karaca
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neden python öğrendiniz bunu bir sorun önce kendinize python öğrenme amacım neydi diye

öncelikle hedef belirlemelisiniz ben ne olacagım diye web developer mı olmak istiyorsunuz
mobil geliştirici mi
dijital oyun tasarımı mı
yapay zeka mı veri mühendisligi mi
ne demek istedigimi anladıysanız kendinize bir rota çizin

en önemlisi ingilizceyi öğrenirseniz büyük bir artısı olur sizin üzerinizde sürekli araştırma yapacaksınz ve türkçe kaynak çok az

sürekli proje yapmaya odaklanın başarısız oldugunuz zaman pes etmeyin ara verin
Peki hocam, sağolun. Python öğrenme amacım başta web geliştirmeydi. Şu aralar daha çok c# yöneldim meslek lisesi bilişim öğrencisiyim. Tek bir Şüphe var içimde ,(ya üst düzey matematik Bilgim olmadığı için kendimi geliştiremez isem?) Böyle bir sıkıntı var kafası basan var basmayan var hocam

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Ahmet Deniz
Üniversite baya katkı sağlar evet ama illa üni lazım değil aga
üni lazım veya değil demedim üniversite senin yazılım\pc mühendisi olduğunu gösteriyor hepsi bu

1721

80+ Bronze
bölüme girenlerin %90'ı para için girmiyorsa, 35cm zurna tavuk dönerim

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Peki hocam, sağolun. Python öğrenme amacım başta web geliştirmeydi.
HTML, CSS, JS varken neden Python'u seçtiniz ki? Flask ve Django kullanarak Python ile web sitesi yapılabiliyor ama zahmetli ve efektif değil.

MedsoMiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Arda karaca
HTML, CSS, JS varken neden Python'u seçtiniz ki? Flask ve Django kullanarak Python ile web sitesi yapılabiliyor ama zahmetli ve efektif değil.
Secmedim. Pythonu temel olarak kullandım yani yeniyim bu mevzularda

bölüme girenlerin %90'ı para için girmiyorsa, 35cm zurna tavuk döneri
bölüme girenlerin %90'ı para için girmiyorsa, 35cm zurna tavuk dönerim
Evet katılıyorum

üni lazım veya değil demedim üniversite senin yazılım\pc mühendisi olduğunu gösteriyor hepsi bu
Evet bu doğru sadece resmi olarak bu unvana ve mesleğe sahip oluyorsun. Binlerce adam tanıyorum unisiz yazılımcı olan

Loursy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Atakan
Hocam ilk işin ne yapmak istediğini bulmak olmalı. Hangi alana yönelmeliyim ne yapmalıyım bu alan için hangi yazılım dillerini öğrenmem lazım hangi ek bilgilere ihtiyacım var ne tür projeler yapmam lazım gibi sorular sorman lazım. Bunlardan bazıları:

1) Websitesi geliştirme
2) Oyun geliştirme / Program geliştirme
3) Mobil uygulamalar
4) Siber güvenlik(iyi niyetli, beyaz şapkalı hacker)
5) Yapay Zeka
6) Robotik kodlama
7) Veri bilimi / Veritabanı yöneticisi
...
Bu şekilde ana başlıklar var bunlar sadece birkaçı. Karar verdikten sonra bu alanlarda da yine alt dallara ayrılıyor tabii ki. Alanlar hakkında bilgi sahibi olup detaylı araştırman gerekiyor.
Diploma konusuna gelince elbette şart değil zaten bu saydığım dallarda iş sahibi olmak için Bilgisayar/Yazılım mühendisliği diplomasına da gerek yok örneğin bir elektrik-elektronik mühendisinin bu yazılım alanlarından biriyle kesiştiği ortak yönleri vardır o alanda çalışabilir ve çoğunlukla mühendisliklerde bu tarz kesişmeler bulunur. Hiç diplomasız olur mu tabii ki olur.
Bilişim sektöründe diplomadan çok projeleriniz öncüdür diploma sadece bir aracıdır belki bir + da denilebilir ama siz kendinizi yeterince geliştirdiyseniz tüm gereksinimleri karşıladıysanız önünüzde hiçbir engel yok zaten bu bölümleri okuyan öğrenciler de okul dışından sizin gibi kendisini geliştiriyor emin olun.
Peki hocam, sağolun. Python öğrenme amacım başta web geliştirmeydi. Şu aralar daha çok c# yöneldim meslek lisesi bilişim öğrencisiyim. Tek bir Şüphe var içimde ,(ya üst düzey matematik Bilgim olmadığı için kendimi geliştiremez isem?) Böyle bir sıkıntı var kafası basan var basmayan var hocam
Belirli alanlarda elbette matematik gerekiyor örneğin veri bilimciler üst düzey istatistik ve matematik bilmeli ama ortalama bi matematik bilgisiyle de çalışabileceğiniz alanlar mevcut. Yine matematiğiniz yetersiz ise bu açığınızı kapatmanız lazım kendinizi de şartlamayın biraz ağırlık vererek halledemeyeceğiniz bir şey değil.
Bunları tekrar etme sebebim web geliştirme amacıyla pythona başlamışsanız maalesef bilgileriniz eksik tekrar alanlar hakkında bilgi edinin
web geliştirmede HTML,CSS,JavaScript bu 3'ü çoğu zaman ilk öğrenilir.
C# öğrenmeye çalıştığınızı belirtmişsiniz C dilleri genelde oyun geliştirmede kullanılır tabii tek amaçları bu değil fakat günümüzde oyunların yarısından fazlası C dilleriyle yazılmıştır böyle bir ilginiz varsa devam edebilirsiniz.

Top Bottom