XDEV
80+ Bronze
Dahası
Püf noktası araştırmak ve kendini geliştirmek. Sürekli olarak öğrendiğiniz programlama dili ile projeler geliştirin.
Hem oyun geliştirme hemde web geliştirme istiyorum hocam. Ama ilk web tasarım tabiiki c# bilişim öğrencisi olup bize amacımızın dışında anlatıldığı için Mecburen biraz ilgi veriyorum ama bir yandan da ona kafa yormakda Yararsiz değil yaniHocam ilk işin ne yapmak istediğini bulmak olmalı. Hangi alana yönelmeliyim ne yapmalıyım bu alan için hangi yazılım dillerini öğrenmem lazım hangi ek bilgilere ihtiyacım var ne tür projeler yapmam lazım gibi sorular sorman lazım. Bunlardan bazıları:
1) Websitesi geliştirme
2) Oyun geliştirme / Program geliştirme
3) Mobil uygulamalar
4) Siber güvenlik(iyi niyetli, beyaz şapkalı hacker)
5) Yapay Zeka
6) Robotik kodlama
7) Veri bilimi / Veritabanı yöneticisi
...
Bu şekilde ana başlıklar var bunlar sadece birkaçı. Karar verdikten sonra bu alanlarda da yine alt dallara ayrılıyor tabii ki. Alanlar hakkında bilgi sahibi olup detaylı araştırman gerekiyor.
Diploma konusuna gelince elbette şart değil zaten bu saydığım dallarda iş sahibi olmak için Bilgisayar/Yazılım mühendisliği diplomasına da gerek yok örneğin bir elektrik-elektronik mühendisinin bu yazılım alanlarından biriyle kesiştiği ortak yönleri vardır o alanda çalışabilir ve çoğunlukla mühendisliklerde bu tarz kesişmeler bulunur. Hiç diplomasız olur mu tabii ki olur.
Bilişim sektöründe diplomadan çok projeleriniz öncüdür diploma sadece bir aracıdır belki bir + da denilebilir ama siz kendinizi yeterince geliştirdiyseniz tüm gereksinimleri karşıladıysanız önünüzde hiçbir engel yok zaten bu bölümleri okuyan öğrenciler de okul dışından sizin gibi kendisini geliştiriyor emin olun.
Belirli alanlarda elbette matematik gerekiyor örneğin veri bilimciler üst düzey istatistik ve matematik bilmeli ama ortalama bi matematik bilgisiyle de çalışabileceğiniz alanlar mevcut. Yine matematiğiniz yetersiz ise bu açığınızı kapatmanız lazım kendinizi de şartlamayın biraz ağırlık vererek halledemeyeceğiniz bir şey değil.
Bunları tekrar etme sebebim web geliştirme amacıyla pythona başlamışsanız maalesef bilgileriniz eksik tekrar alanlar hakkında bilgi edinin
web geliştirmede HTML,CSS,JavaScript bu 3'ü çoğu zaman ilk öğrenilir.
C# öğrenmeye çalıştığınızı belirtmişsiniz C dilleri genelde oyun geliştirmede kullanılır tabii tek amaçları bu değil fakat günümüzde oyunların yarısından fazlası C dilleriyle yazılmıştır böyle bir ilginiz varsa devam edebilirsiniz.
Haklısın hocam. Hazırda öğretilmeye başlanmış bi programlama diline devam etmen mantıklı tabi birden fazla şey de yapabilirsin dediğin gibi. Öğrenmeye başladığın dili bırakmadan başladığın işi bitirirsen zaten halletmiş oluyosun. Püf nokta olarak ilk öneri her zaman ingilizcenizi geliştirmek bunun harici en azından C dilleri için önerebileceğim algoritma bilgini geliştirmen olur zaten büyük ihtimal algoritma adı altında bu dilleri öğreniyosunuzdur flowchart diagramlarını anlayabilip analiz etme becerinizi geliştirmek yardımcı olacaktır eğer ilginiz artarsa sistem analizi konularına da bakabilirsiniz(UML Diagramları) fakat biraz ekstra olur, eğer bi System Analyst olmayacaksanız çok gerekli değil . İyi çalışmalar.Hem oyun geliştirme hemde web geliştirme istiyorum hocam. Ama ilk web tasarım tabiiki c# bilişim öğrencisi olup bize amacımızın dışında anlatıldığı için Mecburen biraz ilgi veriyorum ama bir yandan da ona kafa yormakda Yararsiz değil yani
Evet hocam doğru söylediniz sağolun bide Algoritma zaten bir yerden sonra kendi kendine öğrenebileceğin bir hal almaya başlıyor. Matematik konusuna gelirsek Eğer temel konuları bilmemiz yeterli diye düşünüyorum. Üst düzey matematiğin olması sadece Sayısal alandaki Matematiksel dersler için gerekli. Onun dışında sözel bölümler de var mesela Animasyon ve oyun tasarımcılığı bölümü var baya düşündüm burayı ama yinede ben bilgisayar mühendisliği devam etmeyi düşünüyorumHaklısın hocam. Hazırda öğretilmeye başlanmış bi programlama diline devam etmen mantıklı tabi birden fazla şey de yapabilirsin dediğin gibi. Öğrenmeye başladığın dili bırakmadan başladığın işi bitirirsen zaten halletmiş oluyosun. Püf nokta olarak ilk öneri her zaman ingilizcenizi geliştirmek bunun harici en azından C dilleri için önerebileceğim algoritma bilgini geliştirmen olur zaten büyük ihtimal algoritma adı altında bu dilleri öğreniyosunuzdur flowchart diagramlarını anlayabilip analiz etme becerinizi geliştirmek yardımcı olacaktır eğer ilginiz artarsa sistem analizi konularına da bakabilirsiniz(UML Diagramları) fakat biraz ekstra olur, eğer bi System Analyst olmayacaksanız çok gerekli değil . İyi çalışmalar.
Sadece yazılım dili öğrenmekle bu işler yürümüyor maalesef. Nesne yönelimli programlama ve veri yapılarını da bilmen gerekiyor. İlerleyen seviyede bilgisayarı açma tuşuna bastıktan sonra nasıl çalıştığını bilmelisin ki yazacağın programda hız-bug gibi sorunlar olmasın. Ama yeni başladıysan ne üzerine çalışmak istediğini seç ve internette ----- roadmap olarak araştır. Örneğin artificial intelligence road map gibi.Yazılım işlerine yeni merak saldım, Python yazılım dilini baya bir öğrendim. ama aranızda uzman yazılımcılar varsa onlardan da Az da olsa Bilgi almanın mantıklı olacağını düşündüm
Doğrudur hocam. O daha çok robotik kodlamaya giriyorSadece yazılım dili öğrenmekle bu işler yürümüyor maalesef. Nesne yönelimli programlama ve veri yapılarını da bilmen gerekiyor. İlerleyen seviyede bilgisayarı açma tuşuna bastıktan sonra nasıl çalıştığını bilmelisin ki yazacağın programda hız-bug gibi sorunlar olmasın. Ama yeni başladıysan ne üzerine çalışmak istediğini seç ve internette ----- roadmap olarak araştır. Örneğin artificial intelligence road map gibi.