Neler Yeni

Yazılım okumadan yazılımcı olmak

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,615
İsim
Anon
r10 da işi tam olarak nereden buluyoruz anlatabilir misin pek hakim değilim de o siteye
normal forum yalnız birinin davetiyle kaydolman lazım kimi satıyor kimi ücretsiz davet ediyor
normal konu açıyorsun istersen foruma reklam verip en üste de sabitleyebilirsin

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,870
İsim
Can BOZKURT
normal forum yalnız birinin davetiyle kaydolman lazım kimi satıyor kimi ücretsiz davet ediyor
normal konu açıyorsun istersen foruma reklam verip en üste de sabitleyebilirsin
Davetiyem yok diye başvuruda bulundum

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Kadir Çelik
r10 da işi tam olarak nereden buluyoruz anlatabilir misin pek hakim değilim de o siteye
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 senelik bilgisar programcılığı neleri içeriyor hocam ve 7 8 aylık sertifika program8ı ne oluyor
x bir üniversitenin sitesinde yazar müfredat diye bakabilirsin. bi kursa kaydolursan elinde de sertifikan olur öğrendiklerini pekiştirip yeni bir dil vs. öğrenebilirsin ve cvye eklerken dolu gözükür.

uydu3

80+ Silver
Başka sorun olursa web programcılıgında yardımcı olurum yön belirlemek için.
Hocam ne önerirsiniz ben zamanında html css çalışıyordum ama ortaya bir şey çıkaramıyordum

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,870
İsim
Can BOZKURT
Hocam ne önerirsiniz ben zamanında html css çalışıyordum ama ortaya bir şey çıkaramıyordum
HTML, CSS ile statik web site yapmayı 1 2 ay içinde öğrenebilirsin ardından sonraki süreçte alışma sürecin olur ancak statik dışında biraz da JS bilmek gerekiyor bu 3 dil ile kesinlikle etkili bir Front End developer ı olabilirsin ancak JS nin alt dalları olan Typescript vb. şeyleri de öğrenmen gerekecek işte o zaman bir ofis de iş bulabilirsin şayet etkili kullanabilir ve proje yaratabilirsen.

onun için hali hazırda websiteniz ve aktif bir projeniz olması lazım varsa başvur domain kısmına kendi websiteni yazman lazım mail kısmına webmail yaz kişisel mailini yazma
ben domaine yok yazdım her hangi bir portföyüm yok ama zamanında çok iş yapmıştım :(

freelance çalışabilirsin r10 da vs iş veren cok var
ya da kendi projeni yapabilirsin yani illa bir yere baglı olmana gerek yok ya da üni okumana
Üni okumazsam fabrikaya gireceğim büyük ihtimalle hem iş hem yazılım çalışma biraz zorlamazmı

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,870
İsim
Can BOZKURT
Üni okumazsam fabrikaya gireceğim büyük ihtimalle hem iş hem yazılım çalışma biraz zorlamazmı
Ünversite oku dandik bir bölüm bile olsa o sırada kendini geliştirip dersleri bitirmeni tavsiye ederim..

Ünversite oku dandik bir bölüm bile olsa o sırada kendini geliştirip dersleri bitirmeni tavsiye ederim..
Teşekkür ederim okursam büyük ihtimalle endüstri yada makine okurum
Yazılım için ne önerirsin genelde udemy diyorlar

Davetiyem yok diye başvuruda bulundum
Davetiye gerek yok zaten bende bulundum kabul edildi

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,870
İsim
Can BOZKURT
zorlar yorgunsan hiç yapamazsın hele fabrika amelelik
Amelelik demende çok haklısın sırf 3 vardiya belasından kurtulmak için 7 8 aydır iş arıyorum ya maaşı az veriyorlar yada çok iş yaptırıp az maaş veriyorlar enayi arıyorlar resmen.

Senerr

80+ Bronze
Allah kimseyi fabrikalara düşürmesin, tavsiyem uzaktan veya açıktan bilgisayar programcılığı olur ama üniversite çok iyi değilse ya da merkez kampüsü değilse tercih etme. Çalışırsan bilgiler ile en azından web kodlayacak hale gelirsin. Kendim lisemde 8 saat ders işlerdik matematik hocamız 40 kişilik sınıfa anlatmaya çalışırdı, bitiremezdi ve teneffüsten yerdi çıkardım dersten hava almaya oturmaktan dizlerimin üstünde duramazdım. Fabrika daha beterdir herhalde. Bir yandan İngilizceni geliştir bir yandan da yoksa ehliyet al derim. Bu ikisini başarırsan zaten bir yerlere gelirsin ve matematik vs. çalışırsan tekrar üniversite sınavı veya dgs ile mühendislik okuyabilirsin ancak fabrika gibi mesai istiyor bunlarda. Türkiye'de kolay bir şey yok maalesef babanın fabrikaları yoksa, 5 milyon üniversite sınavına giren oluyor bunların bazıları öğretmen olmasına rağmen girebiliyor kısacası çok zor. Gençler neden gelecek kaygısı yaşıyor işte bu yüzden.

Top Bottom