Yazılım türleri kaça ayrılır?

Reaksiyon skoru
26
Soruyu doğru mu sordum emin değilim. Ama son zamanlarda araştırmaya ve yazılım konusunda kendimi geliştirmeye başlayacağım. Ona göre kendime bir çalışma programı oluşturacağım. Ve yazılım türlerini araştırıyorum. Madde madde yazılı şekilde bulamadım. Belki ayrı ayrı gruplandırılmadığı içindir ama yine de sizlere de sormak istedim. Benim şimdi bildiğim Web yazılımı var(back-end,front-end) falan peki diğerleri nelerdir madde madde sıralar mısınız?

47951460-36980b80-df72-11e8-9f05-e4d143846bc5.png

Yazılımın türü yok. Programlama için farklı alanlar var ve de yeni alanlar teknoloji geliştikçe ekleniyor. Temel programlamadan başla. Wikipedia İngilizce bol araştırma konusu sunuyor.

Yazılımın türü yok. Programlama için farklı alanlar var ve de yeni alanlar teknoloji geliştikçe ekleniyor. Temel programlamadan başla. Wikipedia İngilizce bol araştırma konusu sunuyor.
Temel programlama derken, html, css gibi mi c# gibi mi?

Temel programlama yani "Algoritma" ve programlama mantığı.

Html tam programlama öğretmez. Html bir formatlı dosya türü. Ama işlevsel hale getirmek programlama ile olur.
C, Pascal, Basic, bunlardan birini öneririm.
Ve düzgün İngilizce şart.
Daha bir de İngilizce var onu da öğrenmem gerekiyor değil mi?

Öğrenmem gereken çok şey oluştu. Birde üniversite için minimum 2 yıllık bilgisayar bölümünü okuyabilsem çok iyi olacak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Böyle bir seçeneğim yok hocam.
rapor ete tıkla ordan en iyi cevap yap.

Geri