Neler Yeni

Yazılıma nereden başlamalıyım?

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Umut
oyun sektörü global olarak düşüşte. çok fazla kapanan şirket var. tr için de durum hiç iyi değil. maaşlar çok düştü ek olarak iş de yok. zaman kaybetme.

Tavsiyem web alanına yönelmen. Backend ağırlıklı Full Stack Developer olman. hem iş bulursun hem maaş tatmin eder.
tamamdır yaşım daha 16 zaten öğrenmem için epeyce bir süre var

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Alihan YILMAZ
MicroStudio ile başla, microScript öğren. İstediğin, yada aradığın şey o.

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Umut

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Berkay
IMG-20250116-WA0042.jpg

USTUEM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Emir
yazılım okuyorum ve üniye gelmeden önce ben de bu soruyu çok sormuştum kendime. hobi olarak lisede ilgileniyordum bu yüzden soruya daha iyi cevap verebileceğimi düşünüyorum. öncelikle amacını belirlemen gerekiyor amacına göre bir dil seçimi yaptıktan sonra dile başla. ing seviyen önemli ama ingilizce hiçbir kaynağa ihtiyaç duymadan da öğrenebilirsin. algoritma denmiş sen zaten kod yazarken temel algoritma bilgin bir yere kadar oturacak sen bir dil öğrenmeye başla eş zamanlı olarak algoritma da çalışırsın.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Alihan YILMAZ
Algoritma havada öğrenilmez zaten. Tecrübe ile öğrenilir.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
arkadaşlar herkese merhaba uzun bir aradan sonra bilgisayar sahibi oldum ve yazılım ile uğraşmak istiyorum bir kaç yerde ilk Python dili ile sonrada c+ gibi dillerinin öğrenildiğini gördüm nereden başlamalıyım hangi dil benim için daha ideal oyun tasarımı veya web tasarımı gibi şeyler yapmayı düşünüyorum algoritma oluşturmaya nasıl başlamalıyım sorularımı cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
bilgim dahilinde ve bence yazılım dili öğrenmek bence o kadar zor değil mesele gerçekten problemi veya istediğini çözüm adımlarını modelleyebilmek ve diğer kısımlarla birleştirmek .
He yazılım olarak ne ile uğraştığına bağlı olarak değişir .
Mesela ben C ile Matlab kullanıyorum birisini mikroişlemci programlamak için diğerini ise sayısal analiz için kullanıyorum mantıkları farklı değil ama önemli olan aşamaları yazılıma uyarlayabilme yeteneği .
ingilizce ise en az b1 seviyesinde olsun derim .

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Umut
bilgim dahilinde ve bence yazılım dili öğrenmek bence o kadar zor değil mesele gerçekten problemi veya istediğini çözüm adımlarını modelleyebilmek ve diğer kısımlarla birleştirmek .
He yazılım olarak ne ile uğraştığına bağlı olarak değişir .
Mesela ben C ile Matlab kullanıyorum birisini mikroişlemci programlamak için diğerini ise sayısal analiz için kullanıyorum mantıkları farklı değil ama önemli olan aşamaları yazılıma uyarlayabilme yeteneği .
ingilizce ise en az b1 seviyesinde olsun derim .
teşekkürler bilgi için
Mesaj otomatik birleştirildi:

@TyShame @USTUEM @Maryo @zartzurthesap etiketlediğim için çok özür diliyorum fakat bir sorum olacaktı şuanda web tasarımı yapmayı düşünüyorum fakat nerden başlayabilirim detaylı anlatabilirmisiniz veya önerdiğini YT kanalları var mı html başlangıç için nasıl ideal mıdır tekrardan kusura bakmayın rahatsız ettim şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

zartzurthesap

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
fb düşmanı
teşekkürler bilgi için
Mesaj otomatik birleştirildi:

@TyShame @USTUEM @Maryo @zartzurthesap etiketlediğim için çok özür diliyorum fakat bir sorum olacaktı şuanda web tasarımı yapmayı düşünüyorum fakat nerden başlayabilirim detaylı anlayabilirmisiniz veya önerdiğini YT kanalları var mı html başlangıç için nasıl ideal mıdır tekrardan kusura bakmayın rahatsız ettim şimdiden teşekkürler
YouTube JavaScript karmaşası sonra arin yazılım react serisi. Sonra node.js ve sql öğrenmelisin

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Umut

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Umut
Evet. React için yenisini çekmiş ben eskisinden çalışmıştım.
tamamdır JavaScripte bakicam sistem ile birlikte daha da yoğunlaşırım bir de hocam şimdi JavaScript den sonra react ve node.js öğrenmem gerekiyor dediniz fakat aklıma takılan bir şey var şimdi web tasarımına html ve CSS ile başlamak daha mantıklı olur diyorlar sizce öyle mi yapayım yoksa JavaScript ile mi başlayayım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,085,034
Üyeler
172,457
Son üye
emir_00
Top Bottom