Yazın çalışacak iş önerisi?

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
164
Merhabalar, 17 yaşındayım ve yazın para kazanmak için çalışmayı düşünüyorum. Bu zamana kadar para ihtiyacım olmadığı için hiç çalışmadım; ancak bu yaz en azından biraz birikim yapmak istiyorum.

İş olarak düşündüğüm şeyler;
  1. Evimizin yanında bir fırın var, orada çalışmayı düşünüyorum. Sürekli eleman girip çıktığı için mutlaka boşluk bulup girebilirim; ancak Adana’da yaşadığım için yaz sıcağında çalışmak zor olur mu emin değilim.
  2. Babamın arkadaşının tekstil atölyesi varmış. Kuzenimle birlikte oraya girmeyi düşünüyoruz; ancak hiç deneyimim yok, süreç nasıl işler bilmiyorum. Bilginiz varsa söylerseniz sevinirim.

Sizin önerebileceğiniz başka işler var mı (lokanta, kafe vb.)? Ayrıca bu gibi yerlere ne zaman gitmek gerekir? Şimdiden gidip yazın çalışmak istediğimi, eleman gerekirse arayabileceklerini mi söylemem gerekir, yoksa yaz gelince mi gitmeliyim? Eğer yaz gelince gidersem o zamana kadar eleman bulmuş olurlar mı?

Daha önce hiç böyle bir deneyimim olmadı, ilk olacak. İş ararken nasıl hareket etmeliyim? Örneğin bir lokantaya gideceğim, kimle görüşeceğim, ne diyeceğim? Hiç bilmiyorum. Bu konularda bilgi ve tavsiye verirseniz sevinirim.

adanada yaşayan biri olarak fırın tekstil gibi yerlerde o sıcakta çalışılmak. hem maaşları az hemde iş eziyet olur. onun yerine tavsiyem yapabiliyorsan izmir yada mersin gibi şehirlerde sezonluk olarak otellerde veya beach gibi mekanlarda komilik yapmandır hem işin basit olur hem maaşın çok iyi olur biz öyle yapıyorduk

Geri