Yardım Yeni aldığım monitörde çizgiler beliriyor

mKağan2

80+
Reaksiyon skoru
1
1763299992001.webp
1763300004525.webp
monitörü daha yeni aldım normalde 200 hz verebiliyor ancak hdmi ile bağladığım için maks 144 hz veriyor. Monitörü 144 hz ye çekince ise 1. fotoğraftaki gibi çizgiler beliriyor ekranda (çizgilerin belli olduğu fotoğraf 144 hz diğer normal olan fotoğraf ise 50 hz de çekilmiş bir fotoğraf) display port girişi var monitörün ancak benim bilgisayarımda sadece 1 tane dp girişi var o da anakartta ve çalışmıyor bu çizgiler neden oluyor ve nasıl giderebilirim*

Monitör hakkında biraz araştırma yaptım pek bir sonuç bulamadım, benzer sorunu yaşamış biri olarak önerim eğer çizgi sürekli aynı yerdeyse ve kapatıp açınca gitmiyorsa iade etmen.
çizgi sürekli aynı yerde değil aslında siyah bir şeyin üstü parıldadığı zaman yani gri tonlarında olmaya başladığı zaman bu çizgiler o kısımda belli olmaya başlıyor örnek olarak bir video gönderebilirim

iyi olur youtube vb platforma yükleyip buraya linkini atarsanız.
144 hz ye aldıktan sonraki çıkan çizgiler kamerada pek fazla gözükmüyor ama gözle bakıldığında whatsappın gri gözüken kısmını kıpkırmızı gösteriyor neredeyse ben çizgilerin belli olması için yakın çekim aldım

Hocam gri tonunda dikey olarak gözüken kırmızı çizgilerden bahsediyorsanız bu ekranın doğal yapısından kaynaklı 27inc 1080p olduğu için pikseller gözle seçilebiliyor eğer 2k olsaydı kırmızı pikselleri görmek için daha yakından bakmanız gerekirdi.

iyi olur youtube vb platforma yükleyip buraya linkini atarsanız.
144 hz ye aldıktan sonraki çıkan çizgiler kamerada pek fazla gözükmüyor ama gözle bakıldığında whatsappın gri gözüken kısmını kıpkırmızı gösteriyor
Hocam gri tonunda dikey olarak gözüken kırmızı çizgilerden bahsediyorsanız bu ekranın doğal yapısından kaynaklı 27inc 1080p olduğu için pikseller gözle seçilebiliyor eğer 2k olsaydı kırmızı pikselleri görmek için daha yakından bakmanız gerekirdi.
Onu bende düşündüm fakat 50 hz hızındayken bu çizgiler hiç belli olmazken 144 hz e çıktıkça gerçekten rahatsız edici boyutlara ulaşıyor artık ve bu çizgiler sadece kırmızı tonunda değil başka renk tonlarında da belli oluyor ben sadece daha belli olması için bu şekilde görüntü aldım sizin söylediğiniz de mantıklı elbet ama hala şu hz yükseldikçe bu kadar fazla belli olması olayını anlayabilmiş değilim

Beğenmediyseniz iade edin, kafanızı kurcalayıp durmasından iyidir.

Renk tonu olarak zaten mavi yeşil ve kırmızı çizgiler gözükebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,167,176
Üyeler
185,384
Son üye
BleazFinaly
Geri