Yeni aldığım pc mavi ekran verip oyunlarda çöküyor

Beyron

80+
Reaksiyon skoru
3
3 gün önce itopyadan aldığım pc mavi ekran verip oyunların 10 dk sında çöküyor ve nedenini çözemedim ama işlemcim boşta 60-70 derece arasında oynuyor sizce bu normalmi sizce sorunun kaynağı nedir?

işlemci amd 9600x
ekrankartı rtx 5060ti
sıvı soğutma 3 fanlı bitfenix
ssd kioxia exceria plus g3

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-09-04 215017.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-04 215017.webp
    49.5 KB · Hit: 26
3 gün önce itopyadan aldığım pc mavi ekran verip oyunların 10 dk sında çöküyor ve nedenini çözemedim ama işlemcim boşta 60-70 derece arasında oynuyor sizce bu normalmi sizce sorunun kaynağı nedir?

işlemci amd 9600x
ekrankartı rtx 5060ti
işlemci soğutucusunda macun varmı söküp bak bazen yamuk takıyorlar yandan bakınca yamukmu görürsün

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-09-04 161111.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-04 161111.webp
    32.5 KB · Hit: 18

işlemci amd 9600x
ekrankartı rtx 5060ti
Ram bu mu

Geçen hafta Windows 11’de bir SSD krizi yaşandı; birden fazla markanın bazı SSD modelleri bozuldu. Senin modelini de yazdım ve çeşitli yabancı kaynaklarda şikayetler mevcut. Bu güncelleme kaynaklı mı, yoksa SSD’den mi kaynaklı, kesin olarak söyleyemem; sadece bilmeni isterim.

Ram OC açıksa, kapat hocam.

Geçen hafta Windows 11’de bir SSD krizi yaşandı; birden fazla markanın bazı SSD modelleri bozuldu. Senin modelini de yazdım ve çeşitli yabancı kaynaklarda şikayetler mevcut. Bu güncelleme kaynaklı mı, yoksa SSD’den mi kaynaklı, kesin olarak söyleyemem; sadece bilmeni isterim.
evet görmüştüm ama bu sabah o güncellemeyi kaldırdım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ram OC açıksa, kapat hocam.
hocam nerden kapatılıyor onuda söylersen çok yardımcı olursun

evet görmüştüm ama bu sabah o güncellemeyi kaldırdım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam nerden kapatılıyor onuda söylersen çok yardımcı olursun
bilgisayarı yeniden başlat, f2 veya del ile biosa gir, bir yerde Expo yazmalı. En kötü OC memory de olmalı. Anakartını bilmediğim için🙃

ram hızı 5200 fln mı şu an?

Bende yeni aldığımda yaşadım. Bios sürümü eski olabilir

Geri