Neler Yeni

YENİ ALDIĞIM SİSTEM OYUNLARDA DONMA

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Yunus Emre Kaplan
Selamlar yeni sistem aldım servise gönderdim işlemci ve ram değiştirildiği söylendi monitörüm 180 hz gta 5 180 hz çekince oyunda donma oluyor fps 160 alıp vsync açınca donma sorunu ortadan kalkıyor steam pubg ve cs 2 de rest yaptım ultra ayarlarda sorun yok oynuyorum son olarak fornite oynadım tüm ayarları düşük yaptım nvidia dlss açtım direcks 11 olarak seçtim fps sınrıırz yaptım çok drop ve donma oluyor fps 180 hz çekince donma ve drop birazda olsa azalıyor acaba sistem de mi sorun var
İşlemci : ryzen 5 7500f
Ekran kartı : rtx 4060
Ram : 16 GB DDR 5 6000 mh

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
efe araci
monitör kablonuz ne ?

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
efe araci
sanırım onlarda sadece 144hz 160hz desteği var bir arkadaş ta monitörde kapanam sorunu yaşıyordu. fps 140 160 a çekince düzeliyorsa sorun yüksek ihtimal ya kabloda ya da monitöde.

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Yunus Emre Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sanırım onlarda sadece 144hz 160hz desteği var bir arkadaş ta monitörde kapanam sorunu yaşıyordu. fps 140 160 a çekince düzeliyorsa sorun yüksek ihtimal ya kabloda ya da monitöde.
Hocam GTA 5 180 fps geçince sapıtıyor dediler doğru mu 144 hz çektim vs vaync açtım gta 5 cs 2 ve steam pubgde sorun yok fornite drop oluyor

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
efe araci
Hocam GTA 5 180 fps geçince sapıtıyor dediler doğru mu 144 hz çektim vs vaync açtım gta 5 cs 2 ve steam pubgde sorun yok fornite drop oluyor
gta 5 in öyle bir sorunu varsa şaşırmam ancak fortine cs2 gibi oyunlarda bu sorun oluyorsa yüksek ihtimal kabloda veya monitörde sorun var işlemci ile ekran kartınız da darboğaz yapmaz iyi ikililer driver güncellemeyi de deneyebilirsin.

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Yunus Emre Kaplan
gta 5 in öyle bir sorunu varsa şaşırmam ancak fortine cs2 gibi oyunlarda bu sorun oluyorsa yüksek ihtimal kabloda veya monitörde sorun var işlemci ile ekran kartınız da darboğaz yapmaz iyi ikililer driver güncellemeyi de deneyebilirsin.
Hatta hocam pc yi satmayı düşünüp ryzen 7 7800x3d rx 7800xt toplayacaktım sizce gerek var mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam monitörü 120hz çektim pyunuda o şekilde 120 hz yaptım şuan donma sorunu kalktı bu neden böyle oluyor ben boşuna mı 180 hz monitör aldım

Son düzenleme:

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
efe araci
Hatta hocam pc yi satmayı düşünüp ryzen 7 7800x3d rx 7800xt toplayacaktım sizce gerek var mı

Hocam monitörü 120hz çektim pyunuda o şekilde 120 hz yaptım şuan donma sorunu kalktı bu neden böyle oluyor ben boşuna mı 180 hz monitör aldım
hocam pcyi komple satacaksanız o sistemi toplmakak mantıklı ama şu an sisteminiz gayet iyi hani upgradelik pek bir şeyi yok 1 nesil daha bekleyin bence. onun harici benim tahminim monitörün kablosunun 180 hz desteği olmaması.

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Yunus Emre Kaplan
hocam pcyi komple satacaksanız o sistemi toplmakak mantıklı ama şu an sisteminiz gayet iyi hani upgradelik pek bir şeyi yok 1 nesil daha bekleyin bence. onun harici benim tahminim monitörün kablosunun 180 hz desteği olmaması.
monitör 120 hz yaptım sorun çözüldü

Kutu içinden çıkan kabloyu takmıştım

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
efe araci
monitör 120 hz yaptım sorun çözüldü

Kutu içinden çıkan kabloyu takmıştım
konuyu yükseltin 1-2 kere belki tecrübesi olan bir arkadaş yardımcı olabilir benim arkadaşa sorunu başka kablo ile çözmüştük ama sorun o da olmayabilir.

noxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Umut PEKER
Hocam yanlış anlamayın ama noktalama işareti kullanarak daha açıklayıcı şekilde yazsanız iyi olacak. Anlamakta zorlandım.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
efe araci
Hocam yanlış anlamayın ama noktalama işareti kullanarak daha açıklayıcı şekilde yazsanız iyi olacak. Anlamakta zorlandım.
hocam benden bahsediyorsanız normalde noktalama işaretlerine dikkat ederim fakat konudan konuya atladığım için yazılara fazla zaman ayıramıyorum :D

Top Bottom