Neler Yeni

Yeni Alınan Sistem Ve Garip Koku

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre
Selamlar, yeni sistemimi satın aldıktan sonra anakartın bozuk olması sebebiyle değişim yapıldı ve düzgün kullanmaya başlayalı 3 gün oldu. İlk zamanlarda hafif bir koku fark ettim, ancak yanık veya ağır bir koku değildi. İlk 2 gün sadece internete gezindim ve oyun oynamaya başlayalı 1.5 gün bile olmadı, yani garantiden gelen bir sistemin yanma ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Kokuya daha çok yeni sistem kokusu gibi geliyor bana.

Not : Temperli camın jelatini duruyor ekran kartının jelatinini söktüm.

Sistem Özellikleri

Asus Prime B650M-A Wifi 2
Asus Tuf Gaming 4070 Ti
Ryzen 7500F MPK (Stok Fan)
Kingston Beast 16x2 5200mhz Ram
Crosair M600 Core Xt 1TB ssd
Fsp CMT595AL RGB Mid Tower Hyper Pro H3-650 650W 80+ Bronze Psu

Sistemi önermiyorum bu arada bende aldıktan sonra çok düşünüp strese girdim ama aldım artık pişmanlığa gerek yok zamanla parça değişimi için para biriktirmeyi hedefliyorum mecbur.

By_melih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Melih Ege Özay
Hocam toplayayım diyorum da ekran kartını 4070 ti alınca 50 üstüne her halükarda çıkıyor yoksa kendim toplayıp görüntüye de önem verecektim. Sırf bu yüzden bir haftadır kafam karışık hiç bilemedim.
4070de düşünebilirsiniz bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam toplayayım diyorum da ekran kartını 4070 ti alınca 50 üstüne her halükarda çıkıyor yoksa kendim toplayıp görüntüye de önem verecektim. Sırf bu yüzden bir haftadır kafam karışık hiç bilemedim.
Yani eğer dediğim gibi toplama yapacaksanız yardımcı olurum ve 4070 konusuna gelirsek ti ile arasında fark var evet ama bence 8,9k edicek bir fark değil yinede bütçe sorun değilse alın derim

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre
Uzun zamandır denemek istediğim yeni çıkan Cities Skylines 2 Görselini bırakırım bu arada stok fan üzüyor
1703365669583.png

1703365739478.png

1703365791895.png

em1r oK?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
emir yapar
4070de düşünebilirsiniz bence

Yani eğer dediğim gibi toplama yapacaksanız yardımcı olurum ve 4070 konusuna gelirsek ti ile arasında fark var evet ama bence 8,9k edicek bir fark değil yinede bütçe sorun değilse alın derim
Hocam bütçe sorun olmaması değilde vermek gereksizse niye verelim yapısıyla bakıyorum şu anda, 4070 ile ti arasında ortalama %20 bir fark var sanırım, bu %20 oran farka 7-8 bin lira vermeye değer mi acaba, direkt 4070’li sistemlere mi baksam. Sizce hazır sistem yerine toplasak görüntüye de önem versek ne kadara patlar? Aslında beyaz düşünüyordum ama..

By_melih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Melih Ege Özay
Hocam bütçe sorun olmaması değilde vermek gereksizse niye verelim yapısıyla bakıyorum şu anda, 4070 ile ti arasında ortalama %20 bir fark var sanırım, bu %20 oran farka 7-8 bin lira vermeye değer mi acaba, direkt 4070’li sistemlere mi baksam. Sizce hazır sistem yerine toplasak görüntüye de önem versek ne kadara patlar? Aslında beyaz düşünüyordum ama..
Hocam ben toplayıp atayım

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre
Yeni konu açmak istemedim aşırı fan sesi normalmi %30 da çalışıyor gpu

Stex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Naci Kaygısız
Konu nereden nereye gelmiş. :D O koku sistemi ilk aldığımda bende de vardı sistem ısındığı zaman plastik gibi kokuyordu bende sistem yanıyor vs zannetmiştim ama o iş öyle değilmiş. Sistem yeni olduğunda böyle koku almanız normal. Parçalar ısınınca koku yapıyor.

By_melih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Melih Ege Özay

Yeni konu açmak istemedim aşırı fan sesi normalmi %30 da çalışıyor gpu
Aşırı fan sesinden kastınız nedir hocam

Video vs var mı

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre

Video vs var mı
hocam az önce fanlar %30 da çalışıyordu biraz yüksek geldi sesi

em1r oK?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
emir yapar

Video vs var mı
Sistem güzel eline sağlık hocam, düşündüğümle aşağı yukarı aynı parçalar ssd 1tb düşünürsek 48.500’e geliyor, hadi beyaz fan aldın 50ye tamamladın. 43’e hazır 7500f 4070ti sistem olunca insan bu yüzden düşünüyor kafam bu yüzden 1 haftadır karışık :D

@Balık Semo Hocam konuyu karıştırdık biraz helal et hakkını verdiğin bilgiler içinde teşekkür ederim.

By_melih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Melih Ege Özay
Bu arada daha ucuza toplanabilir belki ben önüme geleni kopyalayıp attım hızlıca olsun diye

hocam az önce fanlar %30 da çalışıyordu biraz yüksek geldi sesi
Bişey olucagini sanmıyorum ama yinede bilemem bu konuda bilgili olan birinin cevaplaması daha doğru olur

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre
bu sesli çalışan stok fan olabilirmi gpu fanları %38 güçte çalışıyor işlemci 75-80 derece arası gidip geldiği için belki ses yapıyordur stok fan diye

By_melih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Melih Ege Özay
Sistem güzel eline sağlık hocam, düşündüğümle aşağı yukarı aynı parçalar ssd 1tb düşünürsek 48.500’e geliyor, hadi beyaz fan aldın 50ye tamamladın. 43’e hazır 7500f 4070ti sistem olunca insan bu yüzden düşünüyor kafam bu yüzden 1 haftadır karışık :D

@Balık Semo Hocam konuyu karıştırdık biraz helal et hakkını verdiğin bilgiler içinde teşekkür ederim.
Hocam o dediğiniz sistemi atar mısınız başka konu açarak yada buraya

bu sesli çalışan stok fan olabilirmi gpu fanları %38 güçte çalışıyor işlemci 75-80 derece arası gidip geldiği için belki ses yapıyordur stok fan diye
Valla hiç bilmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,505
Üyeler
164,016
Son üye
trmhmt
Top Bottom