hocam umarım bedelli yaptığınız için linçlenmezsenizMerhabalar,
yeni bedelli yapıp gelenler var mı zaman nasıl geçti zorlandığınız şeyler oldu mu özellikle rdm raporu ile giden biri olur ve tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. iyi forumlar
çoğu kişi şu anki kuru hedef alıyor ama ben başvururken bedelli 60 dan 80 yeni olmuştu yani 2022 de yaptığın ödemeyi 2023 de gidiyorsun şu anda 122k ödeme yapanlar 2024 de gidecekler belki onlar giderken de bedelli 300k olacak ama onlar 122 yaptıgı için hoşuna gideck bozmak bile istemicekler asgeri ücret olmuş 12k 6-7 aylık maaş gibi bir şey o psikolojiye girmeye gerek var mı o kadar uzun süre tartışılır.hocam umarım bedelli yaptığınız için linçlenmezseniz
yıl olmuş 2023 hala zorunlu askerlik adı altında bomboş işler var
bedellide 150k
Para varsa kesinlikle gidilmez operasyona gitmiyorsan veya komando falan değilsen sen patates soyma ve mıntıka temizleme için savaşıyorsun . 6-7 Ay iyisiyle kötüsüyle karşılaşıyorsun + yönü bir süre evinden ayrı kafa dinliyorsun ama onun dışında fıst detaylara girmiyorum bile.çoğu kişi şu anki kuru hedef alıyor ama ben başvururken bedelli 60 dan 80 yeni olmuştu yani 2022 de yaptığın ödemeyi 2023 de gidiyorsun şu anda 122k ödeme yapanlar 2024 de gidecekler belki onlar giderken de bedelli 300k olacak ama onlar 122 yaptıgı için hoşuna gideck bozmak bile istemicekler asgeri ücret olmuş 12k 6-7 aylık maaş gibi bir şey o psikolojiye girmeye gerek var mı o kadar uzun süre tartışılır.
haklısın benim aileden uzak hiç kalmadım üniversite de bile açıktan okudum bir anda şok etkisi olacak uzak kalmak 28 gün dahi olsa merak ediyorum bakalım umarım hızlı geçer bazıları da otel gibiydi diyor keşke devam edebilseydim.Para varsa kesinlikle gidilmez operasyona gitmiyorsan veya komando falan değilsen sen patates soyma ve mıntıka temizleme için savaşıyorsun . 6-7 Ay iyisiyle kötüsüyle karşılaşıyorsun + yönü bir süre evinden ayrı kafa dinliyorsun ama onun dışında fıst detaylara girmiyorum bile.
Rahat evet genel olarak ilk haftası galiba klasik minik bir eğitim sonra çok nadir bile olsa G3 vs. sıktırırlar. Akabinde tören yapılacaksa sizi hazırlarlar orası bitiş kısmı olduğu için rahat oluyormuş baya. Yine iyi sonuçta 90'lı yıllarda yapmıyorsun.haklısın benim aileden uzak hiç kalmadım üniversite de bile açıktan okudum bir anda şok etkisi olacak uzak kalmak 28 gün dahi olsa merak ediyorum bakalım umarım hızlı geçer bazıları da otel gibiydi diyor keşke devam edebilseydim.
evet genel olarak iyi ama ne de olsa çok uzak ve apayrı bir yere gidiyorsun adaptasyon süreci tam alıştım dediğim noktada geri dönüş başlayacak.Rahat evet genel olarak ilk haftası galiba klasik minik bir eğitim sonra çok nadir bile olsa G3 vs. sıktırırlar. Akabinde tören yapılacaksa sizi hazırlarlar orası bitiş kısmı olduğu için rahat oluyormuş baya. Yine iyi sonuçta 90'lı yıllarda yapmıyorsun.
Aynen dostum istersen komutanda katılıyor oyuna co-op atabiliyorsunuz ama ek ücret alabilirlerBedelli askerlikte laptop, plays station falan götürmek serbest mi? Sonuçta para veriyorlar o kadar
tören takımı nedir zaten 28 gün bedellide mecburi tören yapıp öyle ayrılmayacak mıyızŞınav çekmek bile yok ilk hafta konferans ve basit düzen eğitimleri, ikinci hafta silah ile yürüyürüş yerleşik düzen ve 3 adet atış, kalan günler ise tören takımındaysan sürekli yürüyüş ve günde 2 tören provası (berbat bitşey) tören takımında değilsen mıntıka sürekli ve serbest zaman.
Törende yürüyüş yapanlara tören takımı deniyor. Herkes yapmaz sadece iyi yürüyenleri seçer komutan. Tören takımında olan kişileri aileleri trübindem izleyebilir ama takımda olmayan kişiler koğuşta bekler törenin bitişini. Bence takımda olmayın o kadar yürüyüşe değmez törende olmanız sanki vatanı kurtarıyoruz 30 gün tuvalet temizleyip. Öyle moodlara girmeye gerek yok yani.tören takımı nedir zaten 28 gün bedellide mecburi tören yapıp öyle ayrılmayacak mıyız
ben zaten rdm raporu ile gidicem muhtemelen sabah 10 ve akşam 10 da ilaç içmem gerekicek bunun stresi şimdiden tuttu o an eğitim veya görevde isem bile mutlaka içmem gerekicek çünkü saatini kaçırmadan söyleyip izin alıcam heralde devamlıTörende yürüyüş yapanlara tören takımı deniyor. Herkes yapmaz sadece iyi yürüyenleri seçer komutan. Tören takımında olan kişileri aileleri trübindem izleyebilir ama takımda olmayan kişiler koğuşta bekler törenin bitişini. Bence takımda olmayın o kadar yürüyüşe değmez törende olmanız sanki vatanı kurtarıyoruz 30 gün tuvalet temizleyip. Öyle moodlara girmeye gerek yok yani.