Yeni Çıkacak SUPER Serisi Tavsiye

Basent

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
354
Merhaba dostlar, bu konuda size fikir danışmak istiyorum. Kış aylarında sistem upgrade yapıp am5 sisteme geçtim. Güncel sistem;
İşlemci: Ryzen 7 7800x3d
Anakart: MSI x670e Gaming Plus Wifi
İşlemci Soğutucu: Thermalright peerlees assassins
RAM: XPG Lancer 6000mhz cl30 32GB(16x2)
SSD: Samsung 990Pro 2 TB - Crucial p3 plus 1TB
Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 4060Tİ Ventus
PSU: FSP 650w 80+ pro hyper

Ekran kartı upgrade için bütçem çıkışmadı ben de beklemeye karar verdim. Sene sonuna kadar SUPER serisi çıkacak diye konuşuluyor ben de SUPER serisi ekran kartı almayı düşünüyorum. Sizce ne yakışır bu sisteme? Nvidia tarafında SUPER değil de başka bir ekran kartı tavsiyeniz varsa onlara da bakarım. Şimdiden teşekkürler dostlar :)

5070 Super cukk oturur bence. Fakat güç kaynağı yetersiz gelecektir.

240hz 2k monitör de lazim

5070 süper güzel fiyata çıkarsa alınır başka yok hepsi aynı boq
Benimde aklımda ilk seçenek olarak o var hocam. 5070ti düşünüyordum super serisi çıkacak denilince bekleyeyim dedim. 5070ti ile aralarındakı fiyat farkı tahmini ne kadar olur sizce hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

240hz 2k monitör de lazim
Evet hocam. Şu anki monitörü yan monitör yapıp yeni bir monitör almayı düşünüyorum ama genelde 1080p fps oyunucusuyum

Tavsiyesi olan var mı dostlar?

Benimde aklımda ilk seçenek olarak o var hocam. 5070ti düşünüyordum super serisi çıkacak denilince bekleyeyim dedim. 5070ti ile aralarındakı fiyat farkı tahmini ne kadar olur sizce hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet hocam. Şu anki monitörü yan monitör yapıp yeni bir monitör almayı düşünüyorum ama genelde 1080p fps oyunucusuyum
2k ya geç artık, aşağı yukarı aynı fps alırsın çoğu oyunda.

2k ya geç artık, aşağı yukarı aynı fps alırsın çoğu oyunda.
Düşünüyorum hocam ekran kartını alınca 2k'ya geçmeyi ama genelde fps oynadığım için 2k monitörü 1080p kullandığım zaman görüntü pikselleşiyor diyorlar ondan dolayı kararsızım.

PSU değiştirip bütçe çıkarsa kesinlikte 5070Ti Super modeline bir göz at. Şu an için 5080 Nvidia'nın en kötü kartı, Super modeli için farklı olacağını düşünmüyorum.

PSU değiştirip bütçe çıkarsa kesinlikte 5070Ti Super modeline bir göz at. Şu an için 5080 Nvidia'nın en kötü kartı, Super modeli için farklı olacağını düşünmüyorum.
Bütçe hazır hocam zaten PSU'yu ayarladım 850w ya da 1000w. Ekran kartının çıkmasını bekliyorum ortalama fiyat da bilemediğim için ekran kartı çıktıktan sonra ona göre yol izleyeceğim. Sadece ekran kartı tarafında kararsızım.

5080 kötü fln değil 4k da kullanıyorum arada bir dlss 4 ü kalite moduna çekip gayet güzel performans veriyor?

5080 kötü fln değil 4k da kullanıyorum arada bir dlss 4 ü kalite moduna çekip gayet güzel performans veriyor?
5070Ti ile arasında ki fiyat farkı performans farkına değmiyor hocam. Yani senlik bir şey yok. Sana hayırlı olsun or geçmiş olsun :D

Geri