tavsiye edebileceğin bir soğutucu var mı hocam ? vatan bilgisayardan hızla alabileceğim ürün olursa daha iyi olurHayır tavsiye etmem, iyi soğutmadığı söyleniliyor.
tavsiye edebileceğin bir soğutucu var mı hocam ? vatan bilgisayardan hızla alabileceğim ürün olursa daha iyi olurHayır tavsiye etmem, iyi soğutmadığı söyleniliyor.
Bende sonradan taktım PSU RGB kablosunu. Icue yazılımını indirin tüm ledleri kontrol edebilir geceleri kapatabilirsiniz eğer pc açık kalacaksa sabaha kadar.Sistemi alanlara hayırlı olsun öncelikle. Bana gelen sistem montajında bulduğum eksikliği sizlerle paylaşmak isterim, belki sizde de mevcuttur. Bildiğimiz gibi sistemde takılı gelen psu da rgb ve icue yazılımı ile kasadaki diğer fanlarla beraber kontrol edilebilmeyi destekliyor. Ancak bana gelen kasada fark ettiğim psudaki fan için rgb kontrol kablosu takılmamıştı. Sizlerde nasıl geldi kasa bilmem ama bendeki gibi gelenlere çözümü anlatıyorum. Şimdi kutuda gelen kablolardan bir tanesi alta eklediğim fotolardaki gibi olacak. Bir ucunu rgb kontrolcüsüne(ligtning core) fotoda parmakla işaret ettiğim yere takacağız. Diğerinin ucunu ise psu yani güç kaynağında bulunan rgb in yazan yere takacağız, onu da fotolara ekledim. Böylece psu fanı da dahil kasadaki 5 fanı birlikte icue yazılımı ile kontrol edebilirsiniz. en son fotoya da bir eksikliği eklemek istiyorum. Kasanın ön yüzünün üstünde bulunan type c portu için olan usb 3.1 kablosu maalesef anakartta onu takacak slot olmadığı için takılmamış. Onun için anakart değiştirmek veya ayrı bir adaptör almanın harici bir çözüm yok maalesef.
Ucuza satıyorlar ama sistem doğru yerlere takma konusunda eğitim SIFIR. bu ay 2 sistem aldım birinin USB 3.1 girişi takılmamıştı ben taktım. Diğerinin PSU RGB kablosu kutuda geldi takmaya gerek duymamışlar bile.İtopyadan gittikçe soğumaya başladım...
Böyle şeylerde bir tek ben mi hassasım bilmiyorum. Ama gerçekten böyle sorunları çok çok okumaya başladım. En sağlıklısı sistem her gün toplanan bir olay değil. Bir defa alıyoruz ve neredeyse 10+ yıl kullanıyoruz. Bu sebep ile başında bekleyerek almak veya en sağlıklısı hazır sistem satılıyor olsa bile parçaları ayrı ayrı alıp evde takmak. Çünkü bir başka konuda power dan çıkan bir fan kablosunun soketinin kırılıp o şekilde içine bırakıldığını okumuştum.. İçler acısı...Ucuza satıyorlar ama sistem doğru yerlere takma konusunda eğitim SIFIR. bu ay 2 sistem aldım birinin USB 3.1 girişi takılmamıştı ben taktım. Diğerinin PSU RGB kablosu kutuda geldi takmaya gerek duymamışlar bile.
Ayrıca ASUS TUF kasasında da fanlardan birinin girişi takılı değildi ben taktım sonradan.
Zaten sistem geldiği gibi prize takılıp güç tuşuna basılmaz büyük risk. 1 kablo bile yerinden oynamış olursa kargo sırasında ya anakart ya psu yada cpu-ram kısadevre yapıp ADAYA elveda diyebilir.Böyle şeylerde bir tek ben mi hassasım bilmiyorum. Ama gerçekten böyle sorunları çok çok okumaya başladım. En sağlıklısı sistem her gün toplanan bir olay değil. Bir defa alıyoruz ve neredeyse 10+ yıl kullanıyoruz. Bu sebep ile başında bekleyerek almak veya en sağlıklısı hazır sistem satılıyor olsa bile parçaları ayrı ayrı alıp evde takmak. Çünkü bir başka konuda power dan çıkan bir fan kablosunun soketinin kırılıp o şekilde içine bırakıldığını okumuştum.. İçler acısı...
Daha girmene gerek kalmadı sistem 12 700Bugün de girmedi, 1 gün daha bekleyeyim mi?
Snowman t6 aldım ben öneririm stok soğutucu çok iyi değiltavsiye edebileceğin bir soğutucu var mı hocam ? vatan bilgisayardan hızla alabileceğim ürün olursa daha iyi olur