Neler Yeni

Ana Konu Yeni DA Sistem 5 Çıktı!

lastlos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
arda
Sistemi alanlara hayırlı olsun öncelikle. Bana gelen sistem montajında bulduğum eksikliği sizlerle paylaşmak isterim, belki sizde de mevcuttur. Bildiğimiz gibi sistemde takılı gelen psu da rgb ve icue yazılımı ile kasadaki diğer fanlarla beraber kontrol edilebilmeyi destekliyor. Ancak bana gelen kasada fark ettiğim psudaki fan için rgb kontrol kablosu takılmamıştı. Sizlerde nasıl geldi kasa bilmem ama bendeki gibi gelenlere çözümü anlatıyorum. Şimdi kutuda gelen kablolardan bir tanesi alta eklediğim fotolardaki gibi olacak. Bir ucunu rgb kontrolcüsüne(ligtning core) fotoda parmakla işaret ettiğim yere takacağız. Diğerinin ucunu ise psu yani güç kaynağında bulunan rgb in yazan yere takacağız, onu da fotolara ekledim. Böylece psu fanı da dahil kasadaki 5 fanı birlikte icue yazılımı ile kontrol edebilirsiniz. en son fotoya da bir eksikliği eklemek istiyorum. Kasanın ön yüzünün üstünde bulunan type c portu için olan usb 3.1 kablosu maalesef anakartta onu takacak slot olmadığı için takılmamış. Onun için anakart değiştirmek veya ayrı bir adaptör almanın harici bir çözüm yok maalesef.

Ekler

• IMG_20210530_194746.jpg
    IMG_20210530_194746.jpg
    611.4 KB · Hit: 70
  • IMG_20210530_194935.jpg
    IMG_20210530_194935.jpg
    2.3 MB · Hit: 70
  • IMG_20210530_194917.jpg
    IMG_20210530_194917.jpg
    2.4 MB · Hit: 73
  • IMG_20210530_194909.jpg
    IMG_20210530_194909.jpg
    1.5 MB · Hit: 73
  • IMG_20210530_195417.jpg
    IMG_20210530_195417.jpg
    561.3 KB · Hit: 70
  • IMG_20210530_195444.jpg
    IMG_20210530_195444.jpg
    471.6 KB · Hit: 74
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
Sistemi alanlara hayırlı olsun öncelikle. Bana gelen sistem montajında bulduğum eksikliği sizlerle paylaşmak isterim, belki sizde de mevcuttur. Bildiğimiz gibi sistemde takılı gelen psu da rgb ve icue yazılımı ile kasadaki diğer fanlarla beraber kontrol edilebilmeyi destekliyor. Ancak bana gelen kasada fark ettiğim psudaki fan için rgb kontrol kablosu takılmamıştı. Sizlerde nasıl geldi kasa bilmem ama bendeki gibi gelenlere çözümü anlatıyorum. Şimdi kutuda gelen kablolardan bir tanesi alta eklediğim fotolardaki gibi olacak. Bir ucunu rgb kontrolcüsüne(ligtning core) fotoda parmakla işaret ettiğim yere takacağız. Diğerinin ucunu ise psu yani güç kaynağında bulunan rgb in yazan yere takacağız, onu da fotolara ekledim. Böylece psu fanı da dahil kasadaki 5 fanı birlikte icue yazılımı ile kontrol edebilirsiniz. en son fotoya da bir eksikliği eklemek istiyorum. Kasanın ön yüzünün üstünde bulunan type c portu için olan usb 3.1 kablosu maalesef anakartta onu takacak slot olmadığı için takılmamış. Onun için anakart değiştirmek veya ayrı bir adaptör almanın harici bir çözüm yok maalesef.
Bende sonradan taktım PSU RGB kablosunu. Icue yazılımını indirin tüm ledleri kontrol edebilir geceleri kapatabilirsiniz eğer pc açık kalacaksa sabaha kadar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
İtopyadan gittikçe soğumaya başladım...
Ucuza satıyorlar ama sistem doğru yerlere takma konusunda eğitim SIFIR. bu ay 2 sistem aldım birinin USB 3.1 girişi takılmamıştı ben taktım. Diğerinin PSU RGB kablosu kutuda geldi takmaya gerek duymamışlar bile.

Ayrıca ASUS TUF kasasında da fanlardan birinin girişi takılı değildi ben taktım sonradan.

sofi96

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Sofi96
Ucuza satıyorlar ama sistem doğru yerlere takma konusunda eğitim SIFIR. bu ay 2 sistem aldım birinin USB 3.1 girişi takılmamıştı ben taktım. Diğerinin PSU RGB kablosu kutuda geldi takmaya gerek duymamışlar bile.

Ayrıca ASUS TUF kasasında da fanlardan birinin girişi takılı değildi ben taktım sonradan.
Böyle şeylerde bir tek ben mi hassasım bilmiyorum. Ama gerçekten böyle sorunları çok çok okumaya başladım. En sağlıklısı sistem her gün toplanan bir olay değil. Bir defa alıyoruz ve neredeyse 10+ yıl kullanıyoruz. Bu sebep ile başında bekleyerek almak veya en sağlıklısı hazır sistem satılıyor olsa bile parçaları ayrı ayrı alıp evde takmak. Çünkü bir başka konuda power dan çıkan bir fan kablosunun soketinin kırılıp o şekilde içine bırakıldığını okumuştum.. İçler acısı...

Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
Böyle şeylerde bir tek ben mi hassasım bilmiyorum. Ama gerçekten böyle sorunları çok çok okumaya başladım. En sağlıklısı sistem her gün toplanan bir olay değil. Bir defa alıyoruz ve neredeyse 10+ yıl kullanıyoruz. Bu sebep ile başında bekleyerek almak veya en sağlıklısı hazır sistem satılıyor olsa bile parçaları ayrı ayrı alıp evde takmak. Çünkü bir başka konuda power dan çıkan bir fan kablosunun soketinin kırılıp o şekilde içine bırakıldığını okumuştum.. İçler acısı...
Zaten sistem geldiği gibi prize takılıp güç tuşuna basılmaz büyük risk. 1 kablo bile yerinden oynamış olursa kargo sırasında ya anakart ya psu yada cpu-ram kısadevre yapıp ADAYA elveda diyebilir.

Tüm cırt cırtları açıp 2 kapağıda açıp tüm kablo ve soketleri tekrar yerine iyice takmak lazım. Kargoda bu koliler havada uçuyor :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kablo karmaşası olmayıncada ayrı güzel 😅😀

Ekler

• 3F40A782-9D1D-4108-B9CD-A9ABB1C0B20C.jpeg
    3F40A782-9D1D-4108-B9CD-A9ABB1C0B20C.jpeg
    1.6 MB · Hit: 74

sersuk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
sersah onal
Bu temmuz itopya ile anlaşmalı bir sistem daha gelecekmiş onu bekleyeceğiz artık.

sofi96

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Sofi96
Neyse arkadaşlar ben hazır sistem almamaya karar verdim parçaları kendim alarak sistemi toparlayacağım. Gerek yok itopya kibirinde boğulsun artık. Aşırı fırsatçılar ve insanların birçoğunu mağdur ediyorlar. Sistem durduğu yerde 1 haftada 4 bin TL zamlandı :) Yakın zamanda sistem dahi satamayacak hale gelecekler kaliteyi yerlere çektiler. Hadi eyvallah...

Top Bottom