Neler Yeni

Yeni ekran kartını montajlamadan önce ve montajladıktan sonra ne yapılmalı?

Reaksiyon skoru
6
Yeni bir ekran kartı aldım birkaç güne elime ulaşır, elime ulaşmadan'da ben birkaç hazırlık yapmak istiyorum, eski ekran kartının sürücülerini silmek dışında yapabileceğim ve montajdan sonra yapacağım işlemler neler? (RX 550'den Intel A750'ye geçiş yapıyorum)

Yeni bir ekran kartı aldım birkaç güne elime ulaşır, elime ulaşmadan'da ben birkaç hazırlık yapmak istiyorum, eski ekran kartının sürücülerini silmek dışında yapabileceğim ve montajdan sonra yapacağım işlemler neler? (RX 550'den Intel A750'ye geçiş yapıyorum)
occt , furmark testi ve bios üzerinden re-size bar ayarını açmak ondan sonra keyfine bakabilirsin.

GPU için test uygulamaları onlar, kartın sağlıklı çalışıp çalışmadığını anlamak için kullanabilirsin.

Re-size Bar, sistemin ekran kartı belleğinin tamamına erişmesini sağlamak için BIOS üzerinden açılan bir ayar. Yalnız ilk konuşulduğu yıllarda kapalı oluyordu, son bir kaç yıldır zaten otomatik olarak açık geliyor, yinede kontrol etmekte fayda var.

Son düzenleme:
GPU için test uygulamaları onlar, kartın sağlıklı çalışıp çalışmadığını anlamak için kullanabilirsin.

Re-size Bar, sistemin ekran kartı belleğinin tamamına erişmesini sağlamak için BIOS üzerinden açılan bir ayar. Yalnız ilk konuşulduğu yıllarda kapalı oluyordu, son bir kaç yıldır zaten otomatik olarak açık geliyor, tabi kontrol etmekte fayda var.
Hocam peki bilgin varsa A750 için test puan notlarını söyleyebilirmisin, son olarak Re size Gigabyte B450M K anakartında nerden açılacak?

BIOS'u biraz kurcalaman lazım, her markanın ayarı farklı yerde oluyor.

Kartın skorlarını, bence çok önemli değil ama, nette aratırsan bulursun. Önemli olan skorlar değil, önemli olan kart tam yük altına giriyor mu? Yük altında iken sıcaklık ve frekans değerleri nasıl? Ne kadar güç çekiyor? Fan devirleri ne alemde?... gibi (daha da çoğaltılabilir) değerlerin nasıl olduğu.

Intel kartlarda sürücü (driver) sorunları da çok fazla yaşanıyor, bu tarz sorunlara da hazırlıklı olmanda fayda var.

Son düzenleme:
İşlemciniz nedir ?

Bu dediğin şeyleri açıklayabilirmisin ne işe yarıyor özellikle re size
öncelikle intel ekran kartlarının düzgün çalışması için re-size bar özelliğini aktifleştirmen gerek diğer dediğim programlar test programıdır ekran kartının bir sorunu varsa kendini belli eder.

Geri