Yeni Ev İçin İnternet Sağlayıcı Önerisi

Kablonetten memnun olmayan nadir kullanıcılardan birisiydim. Olay şu ki devlet kurumu olduğu için bazı durumlarda cidden yavaş kalıyorlar. Benim memnuniyetsizliğimin tek sebebi (Antalya) farklı sunucular üzerinden internet sağladıkları için pingim vardı. Arayıp kayıt oluşturmuştuk ama işleme alıp kendi sunucularını kurmaları 2 yıl kadar aldı. Şuan kendi sunucuları üzerinden düşük ping internet veriyorlar. Tek sorun 200/20 lik pakette maks alabileceğin hız 196/19.96 onun dışında upload hep sabit olmasına rağmen saate ve duruma göre 170 ile 196 arasında değişen bir indirme hızı sağlıyorlar ve aradığında kaybın normal olduğunu söyleyip kayıt oluşturup geçiyorlar. Ama ben fiyat olarak eski müşteri olduğum için uyguna kullanıyorum ve diğer firmalara geçmek mantıksız oluyor o yüzden şuan kablonetle devam. Kısaca eskisine nazaran memnunum. (Üst komşum tt kullanıyor 1 haftadır internetin kırık kablosunu yapmaya gelecekler diye bekliyorlar en son bana sordular dedim sık sık arayın onlar bekletmeyi sever.)(ayrıca hattı tt yeni çekti ve çekerken kablonetin yani benim internetimin kablosunu kılavuz olarak kullanıp söküp atmışlar 2 gün internetsiz kaldım 🤬)
TT nin bu gibi durumları çok oluyor eski evimde telefon kutusunda başka dairenin aboneliğini yaparken artık ya yanlışlıkla ya bilerek bilmiyorum benim kablomla oynuyorlardı. Her yeni abonelikte bu durumla uğraşıyordum. Sağlayıcıma ticket açıp saha ekibi yönlendirip arıza giderilmesini bekliyordum. :D Kullandığınız sağlayıcıyla alakası yok çok yoğun olduğu durumlarda bende benzer durumları çekiyordum şuan evimde vdsl hat vardı 70ten 50ye falan düşüyordu.

Ben turknet kullanıyorum şimdiye kadar 1 defa internetim gitti onda da internetten hızlı çözüm gibi bi şey var onu yapınca geldi onun dışında hiçbir sorun yaşamadım internet de vaat ettikleri gibi stabil. Öneririm yani
Bölgenizde TurkNet’in kendi altyapısı var mı?

Ben ilk geçtiğimde çok sevinmiştim. 100 Mbps sabit hız alıyordum. TT’de oyun oynarken arka planda bir şey açsam internet Donuyordu 1000ms alıyordum falan. TurkNet’te ise oyun oynayıp aynı anda video izleyebiliyor, hatta hızını sınırlayıp indirme bile yapabiliyordum. Gerçekten farkı hissetmiştim.

Ama 1–2 ay sonra internet ciddi şekilde bozuldu. Hız testinde 125 Mbps görürken bazen 5 Mbps bile alamaz oldum. Üstelik evde kimse yokken ve arka planda indirme yokken bile. Ortalama hız 30–60 Mbps arası gidip gelmeye başladı. Adaptörde sorun vardır diye düşündüm ama ayda bir gün 120 Mbps veriyordu bu yüzden oda mantıklı gelmedi

En kötüsü de müşteri hizmetleriydi. Sesli destek yok, sadece yazılı sohbet var ve ulaşmak çok zor. Paket satın alırken hemen sesliye bağlıyorlar ama destek isteyince ortada kimse yok sadece yazılı destek var oda berbat. Kısacası memnun kalmadım, iptal ettim ve yaklaşık 1 aydır kullanmıyorum.

TT nin bu gibi durumları çok oluyor eski evimde telefon kutusunda başka dairenin aboneliğini yaparken artık ya yanlışlıkla ya bilerek bilmiyorum benim kablomla oynuyorlardı. Her yeni abonelikte bu durumla uğraşıyordum. Sağlayıcıma ticket açıp saha ekibi yönlendirip arıza giderilmesini bekliyordum. :D Kullandığınız sağlayıcıyla alakası yok çok yoğun olduğu durumlarda bende benzer durumları çekiyordum şuan evimde vdsl hat vardı 70ten 50ye falan düşüyordu.
Tabi orasının kablonetle alakası yok ben sunucu kısmını belirtmek istemiştim eğer yakınınızda sunucu varsa kablonetten memnun kalırsınız. Dediğim gibi ben de şuan memnunum uzun sürdü ama sunucu sorunlarını vs hallettiler. Keşke bir de belirttiğim dalgalı internet hızları yerine sabit 190+hız verseler ama şuanki duruma bile kabulum. Bir de daha önce netspeed tecrübem olmuştu tt altyapısı üzerinden. Onlar ben 100/20 lik paket kullanırken 110/25 civarı hız veriyorlardı. Taahhütsüz olması da +avantajdı tabi.

Bölgenizde TurkNet’in kendi altyapısı var mı?

Ben ilk geçtiğimde çok sevinmiştim. 100 Mbps sabit hız alıyordum. TT’de oyun oynarken arka planda bir şey açsam internet Donuyordu 1000ms alıyordum falan. TurkNet’te ise oyun oynayıp aynı anda video izleyebiliyor, hatta hızını sınırlayıp indirme bile yapabiliyordum. Gerçekten farkı hissetmiştim.

Ama 1–2 ay sonra internet ciddi şekilde bozuldu. Hız testinde 125 Mbps görürken bazen 5 Mbps bile alamaz oldum. Üstelik evde kimse yokken ve arka planda indirme yokken bile. Ortalama hız 30–60 Mbps arası gidip gelmeye başladı. Adaptörde sorun vardır diye düşündüm ama ayda bir gün 120 Mbps veriyordu bu yüzden oda mantıklı gelmedi

En kötüsü de müşteri hizmetleriydi. Sesli destek yok, sadece yazılı sohbet var ve ulaşmak çok zor. Paket satın alırken hemen sesliye bağlıyorlar ama destek isteyince ortada kimse yok sadece yazılı destek var oda berbat. Kısacası memnun kalmadım, iptal ettim ve yaklaşık 1 aydır kullanmıyorum.
Bölgemde kendi altyapısı yok fakat geçmişte de Turknet kullanmıştım bina altyapımdan kaynaklı istediğim hızı alamıyordum. Fakat bahsettiğiniz gibi müşteri iletişimi kötüydü bende bundan dolayı bırakmıştım ve Netspeed'e geçmiştim ondan memnundum ama o da 1000mbps hız sağlayamadığı için yine Turknete döndük. Ftth altyapı üzerinden sağlanıyormuş 1000/50 şeklinde daha detaylı bilmiyorum.

Hocam Türknet iyi ama taahhüt olmaz ise her an yeni fiyatlar çıkabiliyor 1000 megabitte, tavsiyem süperonline olacaktır, biz iki senedir 100mbps turkcelldeyiz makul bir fiyat ödüyoruz bazen hızları 500’e kadar çıkarıyorlar genel olarak memnunuz yani.

Hocam Türknet iyi ama taahhüt olmaz ise her an yeni fiyatlar çıkabiliyor 1000 megabitte, tavsiyem süperonline olacaktır, biz iki senedir 100mbps turkcelldeyiz makul bir fiyat ödüyoruz bazen hızları 500’e kadar çıkarıyorlar genel olarak memnunuz yani.
Evet bu da bir bakış açısı. Şunu da düşünmek lazım siz memnun olmadığınızda taahhütle sizi kendilerine bağlıyorlar daha önce tt de çok yaşadığım için sevemiyorum bu taahhüt işlemini :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,135
Üyeler
192,618
Son üye
kqfkqs
Geri