Neler Yeni

Yeni GPU, ancak çoğu oyunda kötü fps alıyorum, lütfen yardım edin.

bhagal92

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
bhagal vibhi
MB Özellikleri: Prime B450m-A Ryzen 5 2600x 16 gb ram RX 6600 cx450m psu

Uzun süredir bir gtx 960 kullanıyorum ve bu kartın sınırlı performansı nedeniyle çoğu oyunu oynayamıyorum. Sonunda arkadaşlarımla oyun oynamak için bir RX 6600 GPU'ya yükseltmeye karar verdim, ancak yükselttiğimden beri pek çok performans sorunu yaşıyorum.

Birçok oyunda 960'ımla bile aynı veya biraz daha kötü FPS alıyorum, bu yüzden bir şeyler olduğunu biliyorum. Bu gece ormanın oğulları oynamaya çalışıyordum ama tüm minimum ayarlarda sadece 40 fps alıyordu, bu yüzden bir şeyler olduğunu biliyorum. Özellikle arkadaşlarım benden daha kötü özelliklere sahip olduğu halde çok daha iyi fps aldıkları için. Windows'u ve tüm sürücüleri güncelledim.

CPU'm düşük performansa neden olabilir mi? Bir BIOS güncellemesi muhtemelen yardımcı olur mu? Denemeyi önerdiğiniz başka bir şey var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
yusuf emre baran
Yanlış Bilgilendirme
kullandığın grafik kartı PCI-e 4.0 kullandığın anakart ise 3.0 destekliyor problemin bundan kaynaklanıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uzun süredir bir gtx 960 kullanıyorum ve bu kartın sınırlı performansı nedeniyle çoğu oyunu oynayamıyorum. Sonunda arkadaşlarımla oyun oynamak için bir RX 6600 GPU'ya yükseltmeye karar verdim, ancak yükselttiğimden beri pek çok performans sorunu yaşıyorum.

Birçok oyunda 960'ımla bile aynı veya biraz daha kötü FPS alıyorum, bu yüzden bir şeyler olduğunu biliyorum. Bu gece ormanın oğulları oynamaya çalışıyordum ama tüm minimum ayarlarda sadece 40 fps alıyordu, bu yüzden bir şeyler olduğunu biliyorum. Özellikle arkadaşlarım benden daha kötü özelliklere sahip olduğu halde çok daha iyi fps aldıkları için. Windows'u ve tüm sürücüleri güncelledim.

CPU'm düşük performansa neden olabilir mi? Bir BIOS güncellemesi muhtemelen yardımcı olur mu? Denemeyi önerdiğiniz başka bir şey var mı?
ve maalesef işlemcin de grafik kartını desteklemiyor.

Ekler

• D21A93FE-841A-49DA-995D-C5E89DDAD8AB.png
    D21A93FE-841A-49DA-995D-C5E89DDAD8AB.png
    149.5 KB · Hit: 46

SerhatCC

80+ Bronze
kullandığın grafik kartı PCI-e 4.0 kullandığın anakart ise 3.0 destekliyor problemin bundan kaynaklanıyor.

dostum seni yanlış bilgi vermekten raporladım. 1 sene boyunca ryzen5 2600 rtx 3050 ve a320mh kullandım. ekran kartı full performansta çalışıyordu. rtx 3050 pci 4.0 a320mh pcie 3.0

Eric Cartman

80+ Bronze

gtx 960a ait olan driveri ddu ile mi sildin, temiz bir kurulum yapmayı dene sorunun çözülecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
yusuf emre baran
adam anakart modelini bile tam yazmamış ama ben iki versiyonuna bile bakıp cevap yazıyorum
bu arada r5 2600x kullanan arkadaşım r5 3600 geçene kadar 4.0 slotunu çalıştıramadı
bu arada okul saatin geçti neden buradasın

Ekler

• pcie30.png
    pcie30.png
    107.7 KB · Hit: 36
  • pcie300.png
    pcie300.png
    66.5 KB · Hit: 34
  • işlemci.png
    işlemci.png
    149.5 KB · Hit: 29

Kiritoほ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Yamaç Koçovalı
Anakartın PCİ 3.0 olmasıyla bir alakası yok
Ama 6600'ü 2600x ile besleyemezsin

Eric Cartman

80+ Bronze
adam anakart modelini bile tam yazmamış ama ben iki versiyonuna bile bakıp cevap yazıyorum
bu arada r5 2600x kullanan arkadaşım r5 3600 geçene kadar 4.0 slotunu çalıştıramadı
bu arada okul saatin geçti neden buradasın
kardeş pci 4 slotunu çalıştıramadı diye bir şey yok. taktığı kart pci 3.0 olarak çalışır otomatik neyi kastediyorsun anlamadım ben. durum böyle olsa bile bahsettiği fpsleri alması garip. oyunun optimizasyonuyla alakalı da olabilir bilmiyorum genel bir durum mu

Yseyrek

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Yasin Seyrekoğlu

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,676
İsim
Fatih

Temiz bir kurulum ile dener misiniz? Olmazsa BIOS guncelleriz.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin

BIOS güncelleyin hocam:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 3802 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/tr/motherboard...lpdesk_bios/?model2Name=TUF-GAMING-A520M-PLUS
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra PRIME-B450M-A-ASUS-3802.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve içindeki PRIME-B450M-A-ASUS-3802.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.
Not 2: 4001 sürümü BETA BIOS durumunda olduğu için onu kurmanı tavsiye etmem.

- BIOS güncelledikten sonra BIOS'a tekrardan girin ve D.O.C.P ayarını aktif edin hocam F10 ile kaydedip çıkın.

Eğer sisteminde önemli bilgilerini, belgelerini vb. şeyleri yedekleyip format atmanı tavsiye ederim:
Windows 10 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) Bu siteden aracı şimdi indir yazana tıklayın.
3) Kurulum aracı indirdikten sonra çalıştırın ve size bir ekran gelicek. Kabul et yazana tıklayın. Sonra bir seçenek sunacak. Başka bir bilgisayar için yükleme medyasına tıklıyorsunuz. İlerle diyorsunuz ve sonra ISO dosyasını seçip indiriyorsunuz. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
4) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
5) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
Birde böyle video çekmiştim eğer anlaşılıyorsa bunu izleyerekten de yapabilirsin:

Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.

Format attıktan sonra şu sürücüleri indir hocam:
- Chipset: https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 AMD Chipset Drivers yazanı indir kur hocam.
- Ekran kartı: https://www.amd.com/en/support/grap...ies/amd-radeon-6600-series/amd-radeon-rx-6600 23.2.2 Recommended (WHQL) sürücüsünü indirip kur hocam. (AMD sürücülerinde Recommended (WHQL) ibaresi olanları kurmanı tavsiye ederim.)
- Bu ikisini yaptıktan sonra Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçeneklerinden bilgisayarı Yüksek Performansa çek hocam.

- İşlemcini Ryzen 5 5600'e yükseltmeni kesinlikle tavsiye ederim. Bu yazdıklarımı bir dene bakalım.

bhagal92

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
bhagal vibhi

Birçok oyunda 960'ımla bile aynı veya biraz daha kötü FPS alıyorum, bu yüzden bir şeyler olduğunu biliyorum. Bu gece ormanın oğulları oynamaya çalışıyordum ama VidMate tüm minimum ayarlarda sadece 40 fps alıyordu, bu yüzden bir şeyler olduğunu biliyorum. Özellikle arkadaşlarım benden daha kötü özelliklere sahip olduğu halde çok daha iyi fps aldıkları için. Windows'u ve tüm sürücüleri güncelledim.

I got this,...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,439
Üyeler
161,998
Son üye
kaans4g
Top Bottom