Yeni Harf Üretmek Mümkünmüdür?

DoğuamaBatı

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,288
Aklıma takıldı yeni harf üretmek mümkün mü? Üretirsek nasıl seslendireceğiz diyelim kağıda bir harf çizdik onu nasıl seslendireceğiz. Eğer üretilirse yeni kelimeler türetilebilir. Merak ettim.

Aklıma takıldı yeni harf üretmek mümkün mü? Üretirsek nasıl seslendireceğiz diyelim kağıda bir harf çizdik onu nasıl seslendireceğiz. Eğer üretilirse yeni kelimeler türetilebilir. Merak ettim.
belli bir dilin varsa ve o dile alışmışsa çok aşırı zor

æ
Okunuşu da a diyen balık.

Seslendirmeye çalışıyorum fakat alfabe harici ses cikartamiyorum acaba bilmediğim bir seyin sesini çıkarmak mı zor olan
evet hocam ama mesela dilimiz olmasa konuşamasak yeni bir harf çıkarabilirsiniz

Harf üretebilirsin ama ses üretemezsin, bütün sesler IPA'de mevcut zaten.

olm insanların aklına ne güzel şeyler geliyor la bak sen merak ediyosun
benim aklıma sürekli bunlar geliyor

Dediğim gibi yeni harfler üretilebilir, ben yaptım en azından:) Ama ses üretmen neredeyse imkansız çünkü sesler dilin bir bölümünden bir şekille çıkıyor ve bunların hepsi tespit edilebiliyor. Yani yeni bir ses üretilecek olsaydı şimdiye çıkış yerlerini ve şekillerini kombinleyerek yeni sesler üretmiş olurlardı.

1-Seslendirmesi
2-Diğer harfler ile seslendirmesi
3-Baya bir Kelimeyi dğeiştirmek
4-Onu kurallara entegre etmek hatta yeni kurallar çıkarmak
5-Yeni kuralları kalan harflere de çıkartmak ve kontrol etmek.

Geri