Çözüldü✓ YENİ İŞLEMCİ 70 DERECELERİ GÖRÜYOR!

kreuzberk

80+
Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar Merhaba, uzun zamandır bir cok konu açıyorum. Sonunda hayal ettiğim sisteme kavuştum. Umarım isteyen herkese daha iyisi nasip olur.
Size bir sorum olacaktı. Sistemi kurdum her şeyini güncelledim. Daha sonrasında ilk olarak Valorant yükledim ve girdim. Oyun esnasında İşlemcim 70-72 Dereceleri gördü. Bilmiyorum belki doğaldır ama bana sanki fazlaymış gibi geldi. Sizce bir sorun var mı?

Sistem;
Asus Prime B-650M-R
Ryzen 7 7800X3D
Sapphire RX 9070XT Nitro +
16x2 Viper Venom Ram Cl 30 6000MHZ
1TB m2ssd
Thermalrigt Peerless Assassin 120MM SE RGB Kule Tipi Soğutucu

Soğutucuya göre normal. Fanları biraz agresif ayarla, bir kaç derece düşer. Kolay gelsin.

gayet normal sıcaklık değerleri, 40-50 civarında mı çalışmasını bekliyorsun kanka

85 i görüyor bende cs2 de ama düşüyor ki üstelik 420mm Arctic Freezer soğutma var çoğu kullanıcı 360mm kullanıyor ona rağmen benim ki bu sıcaklığı gördü zaten valorant vs cs İşlemci tabanlı oyunlar derece normal yani ki 7800x3d ısınan bir İşlemci modeli

Hayırlı olsun hocam, x3d işlemcilerde böyle sıcaklıklar görmek normaldir. Güle güle kullan

Soğutucuya göre normal. Fanları biraz agresif ayarla, bir kaç derece düşer. Kolay gelsin.
🫡🫡
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

85 i görüyor bende cs2 de ama düşüyor ki üstelik 420mm Arctic Freezer soğutma var çoğu kullanıcı 360mm kullanıyor ona rağmen benim ki bu sıcaklığı gördü zaten valorant vs cs İşlemci tabanlı oyunlar derece normal yani ki 7800x3d ısınan bir İşlemci modeli
🫡🫡
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür ederim arkadaşlar, içime su serpildi

Arkadaşlar Merhaba, uzun zamandır bir cok konu açıyorum. Sonunda hayal ettiğim sisteme kavuştum. Umarım isteyen herkese daha iyisi nasip olur.
Size bir sorum olacaktı. Sistemi kurdum her şeyini güncelledim. Daha sonrasında ilk olarak Valorant yükledim ve girdim. Oyun esnasında İşlemcim 70-72 Dereceleri gördü. Bilmiyorum belki doğaldır ama bana sanki fazlaymış gibi geldi. Sizce bir sorun var mı?

Sistem;
Asus Prime B-650M-R
Ryzen 7 7800X3D
1TB m2ssd
normal değerler hocam. 360mm thermalright kullanıyorum boşta 40, yükte 70 derecelere fırlıyor.

Sistem;
Asus Prime B-650M-R
Ryzen 7 7800X3D
1TB m2ssd
Valorant işlemci sömüren bir oyun, soğutucu kaliteli zaten. Buz gibi tutmuş işlemcini, sana fazla gelmiş.

7800/9800x3d işlemci 90 derecede 7/24 çalışabilecek şekilde tasarlanmış işlemciler adamlar ona göre tasarlayıp üretiyorlar zaten 95’i görsen bile herhangi bir sorun teşkil etmez

Hocam ya noctua yada sıvı soğutucuya en yakın zaman geçmeni tavsiye ederim , sıcaklıklar normal ama daha rahat ettirir

İnsan vucudu bile 41-42 dereceye çıkabiliyor :)

Metal bir işlemci için 70 dereceler yük altında gayet normal ve doğal.

85 Ten sonrası riski.

95 üstü tehlike.

Zaten genelde 100 e yaklaştımı reset atar veya kapanır pc ler...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,010
Üyeler
184,371
Son üye
Cl9udd
Geri