Yeni pc topladım hangi testleri yapmalıyım

rasce

80+
Reaksiyon skoru
10
Merhaba arkadaşlar ryzen 7 7800x3d ve rx 9070xt li bir sistem topladım bilgisayar bileşenlerini test etmek için hangi programları uygulamaları kullanmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba arkadaşlar ryzen 7 7800x3d ve rx 9070xt li bir sistem topladım bilgisayar bileşenlerini test etmek için hangi programları uygulamaları kullanmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
Furmark yap hocam
Occt indjr osu test yap
Clubtesti yap

Tam hatırlamıyorum ama windovsun kendi içinde ram testi yap onuda yap kafan rahat olsun

Sağolun yardımınız için bunları test edip yazacağım
-cinebench r23 (kendi test sonucun ile internetteki diğer 7800x3d kullanicilarinin sonuçlarını karşılaştırman için, aynı zamanda işlemci sıcaklık ve güç tüketiminide kontrol edersin)

-occt (işlemcini sonuna kadar zorlayıp en kötü senaryoda kaç dereceye çıkabilecegini test edecegin stres testi uygulamasidir, cpu test kısmından extreme profil seçip işlemci saat hızı, güç tüketimi ve sıcaklığını kontrol edip sonuçları buraya yazarsan bir sorun var mı yok mu forumdaki diğer arkadaslarla beraber soyleyebiliriz)

-furmark (ekran kartının gücünü test etmene yarar, 5-10 dklik test sonucunda maksimum kac dereceye çıktığına bakarsin fakat ben bu furmarki pek sevmiyorum, bana eski geliyor. bunun yerine ekran kartını %100 kullanan bir oyunda sıcaklıklarina baksan daha mantıklı olur)

-hwmonitor (bilgisayarindaki tüm bileşenler hakkinda detaylı bilgi gormeni sağlar, cinebenchte örneğin test yaparken ayni zamanda hwmonitorude bir köşeye koy, işlemci sıcaklıklarini vb gorebilirsin.)

-crystaldiskmark (ssdnin hızını ölçme uygulaması, satın alırken 3500mb okuma 3000mb yazma vaad ediyorsa bu uygulama ile test edip doğru mu diye kontrol et, eğer arada devasa bir fark yoksa sorunda yoktur fakat 3500mb okumali ssd aldiysan ve 2000mb sonuç alıyorsan o zaman bir sorun var demektir. tabii ki bunun kaynağı anakartinin ne kadar hız desteklediği ilede alakali ama bir sorun görürsen bu konudan detaylari soylersin yardımcı oluruz)

-msi afterburner & riva tuner (msi afterburner kurulumu yap yanında riva tunerde geliyor zaten, oyunlarda işlemci & ekran kartı kullanımı sıcaklığı & ram kullanimi & fps degerlerin vb bu tarz şeyleri görmeni sağlar)
Furmark yap hocam
Occt indjr osu test yap
Clubtesti yap

Tam hatırlamıyorum ama windovsun kendi içinde ram testi yap onuda yap kafan rahat olsun

Geri