Neler Yeni

Yeni PC'de FPS Drop, Donma ve ms Yükselmesi

Tek22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman TEKSÖĞÜT
Asus X870E-E Anakart
AMD 9950X İşlemci
Asus Proart 4080 Super
990 Pro SSD
2x24GB CL30 Corsair 6000 Mhz Ram
1000W PSU
Win 10 Pro

Oyun ayarları

Önerilen ayarlar
1080p

Sıcaklıklar 50'yi geçmiyor.
Kullanım ise 45'i geçmiyor.

2 aylık cihaz ve sadece son 1 haftada oyunlarda ani fps düşüşleri yaşıyorum. CS'de (face it) normalde 300-520 arası alırken zaman zaman 0-50 arası fps'e düşüyor. (Tab'a basınca ve menü açınca sık sık, oyun esnasında zaman zaman) Oyunda donma ve ms oluyor. Ms'in 4bini gördüğüm bile oldu. Sadece CS'de değil. Birçok oyunda bunu yaşıyorum. Windows güncellemeleri güncel, bios güncel, grafik sürücüsü güncel, oyun güncel. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu özelliklere sahip bir cihazda donma gibi bir sorun yaşamamam gerekiyordu.

jombo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
efe araci
hocam böyle bir sistem ile 1080p de oynayamazsınız 2k monitör almanızı öneriyorum hatta olabilirse 4k alın. Darboğazın kralını yaşarsınız yoksa zaten fps düşüşünün sebebi 1080p monitörde oynamanız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam böyle bir sistem ile 1080p de oynayamazsınız 2k monitör almanızı öneriyorum hatta olabilirse 4k alın. Darboğazın kralını yaşarsınız yoksa zaten fps düşüşünün sebebi 1080p monitörde oynamanız.
sisteminiz çok fazla güçlü olduğu için daha yüksek çözünürlük istiyor.

Benned

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Nevzat Bahadır
Asus X870E-E Anakart
AMD 9950X İşlemci
Asus Proart 4080 Super
990 Pro SSD
2x24GB CL30 Corsair 6000 Mhz Ram
1000W PSU
Win 10 Pro

Oyun ayarları

Önerilen ayarlar
1080p

Sıcaklıklar 50'yi geçmiyor.
Kullanım ise 45'i geçmiyor.

2 aylık cihaz ve sadece son 1 haftada oyunlarda ani fps düşüşleri yaşıyorum. CS'de (face it) normalde 300-520 arası alırken zaman zaman 0-50 arası fps'e düşüyor. (Tab'a basınca ve menü açınca sık sık, oyun esnasında zaman zaman) Oyunda donma ve ms oluyor. Ms'in 4bini gördüğüm bile oldu. Sadece CS'de değil. Birçok oyunda bunu yaşıyorum. Windows güncellemeleri güncel, bios güncel, grafik sürücüsü güncel, oyun güncel. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu özelliklere sahip bir cihazda donma gibi bir sorun yaşamamam gerekiyordu.
kanka taba bastığında veya esc attığında olan fps düşüşü normal yani 300 den 150 ye kadar düşer ms internetin ile alakalı bi durum onu ayarlar oyun kısmından paket seçeneklerinden 1 tik yap düzelir büyük ihtimalle anlık 0-50 düşmesi normal değil ama

sisteminiz çok fazla güçlü olduğu için daha yüksek çözünürlük istiyor.
kanka alakası olduğunu zannetmiyorum

g sync ve dikey eşitleme açık kullanırsan düzelir yüksek ihtimalle ama fps i hz ye sabitlediği için seni kötü hissettirir

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
940
İsim
Göksel Gündüz
Ekran kartından çıkan resimdeki en sağdaki dönüştürücüyü kullanıyorsan onu çıkartıp güç kaynağındaki 12 pin güç kablosunu tak ekran kartına öyle bir deneme yap.

gpupackextras.jpg

Tek22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman TEKSÖĞÜT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kanka taba bastığında veya esc attığında olan fps düşüşü normal yani 300 den 150 ye kadar düşer ms internetin ile alakalı bi durum onu ayarlar oyun kısmından paket seçeneklerinden 1 tik yap düzelir büyük ihtimalle anlık 0-50 düşmesi normal değil ama

kanka alakası olduğunu zannetmiyorum

g sync ve dikey eşitleme açık kullanırsan düzelir yüksek ihtimalle ama fps i hz ye sabitlediği için seni kötü hissettirir
G-Sync denedim. Herhangi bir değişiklik yapmıyor. Paket kaybı ayarı zaten 2 tık ama sadece CS için değil diğer oyunlar için de oluyor bu donma. 2 aydır 1080p monitör kullandım. Yalnızca son 7 gündür bu durum söz konusu. Dediğiniz gibi olsa en baştan beri böyle yapmaz mıydı?

Ekran kartından çıkan resimdeki en sağdaki dönüştürücüyü kullanıyorsan onu çıkartıp güç kaynağındaki 12 pin güç kablosunu tak ekran kartına öyle bir deneme yap.

Alıntıyı görüntüle
Kablo kullanmıyorum kankam. Başka neyden olabilir?

Qbört

80+ Bronze
G-Sync denedim. Herhangi bir değişiklik yapmıyor. Paket kaybı ayarı zaten 2 tık ama sadece CS için değil diğer oyunlar için de oluyor bu donma. 2 aydır 1080p monitör kullandım. Yalnızca son 7 gündür bu durum söz konusu. Dediğiniz gibi olsa en baştan beri böyle yapmaz mıydı?

Kablo kullanmıyorum kankam. Başka neyden olabilir?
Windows 11'e geçebilme şansınız varsa geçin derim.

Tek22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman TEKSÖĞÜT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows 11'e geçebilme şansınız varsa geçin derim.
Windows'u yeniden kurmak sorunu çözmedi. Format ve win 11 yükseltmeyi denemedim sadece. Sizce çözüm olur mu?

Top Bottom