Yeni RAM Sonrası Oyunlardan Atma Sorunu (Valorant ve Diğer Oyunlar)

aimgod

80+
Reaksiyon skoru
10
Arkadaşlar selam, yeni RAM aldım ve sistemi kurdum. RAM’leri taktığım günden beri oyunlarda (özellikle Valorant’ta) yaklaşık 5 dakika oynadıktan sonra oyundan aniden atıyor. Hiçbir hata kodu veya uyarı almıyorum, direkt masaüstüne düşüyor. Sorunun RAM’lerden kaynaklandığını düşünüyorum. Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı?

Ekler

• Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    44.5 KB · Hit: 32
Arkadaşlar selam, yeni RAM aldım ve sistemi kurdum. RAM’leri taktığım günden beri oyunlarda (özellikle Valorant’ta) yaklaşık 5 dakika oynadıktan sonra oyundan aniden atıyor. Hiçbir hata kodu veya uyarı almıyorum, direkt masaüstüne düşüyor. Sorunun RAM’lerden kaynaklandığını düşünüyorum. Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı?
Ramleri söküp silgiyle (sil) temizle, ramlerin tam yerine oturduğundan emin ol ramleri takınca tık diye bir ses gelecek onu duyduğuna emin ol. Kesin faydalı olur demiyorum ama denemekte fayda var hocam.

DDR4* farklı slotlar da deneyin birde

Ramleri söküp silgiyle (sil) temizle, ramlerin tam yerine oturduğundan emin ol ramleri takınca tık diye bir ses gelecek onu duyduğuna emin ol. Kesin faydalı olur demiyorum ama denemekte fayda var hocam.
hocam hepsini yaptım şimdi tekrar denemiştim şöyle bir hata aldım

Ekler

• image.webp
    image.webp
    5.7 KB · Hit: 18
Ram frekansını stok ayarlara getirir misiniz hocam eğer yüksekte kullanıyorsanız.
şu an stock 2666mhz ile denedim sıkıntı çıkmıyor galiba bu anakartın asus prime b450mk II max 3200 destekliyor doğru muyum?

şu an stock 2666mhz ile denedim sıkıntı çıkmıyor galiba bu anakartın asus prime b450mk II max 3200 destekliyor doğru muyum?
hocam 4400Mhz'e kadar destekliyor anakart, ancak stabil çalışacağının garantisi olmuyor her değerde görüyorsunuz.
Bios güncel değilse belki yardımcı olabilir bu duruma.
Eğer FPS olarak önemli bir fark olmuyorsa stok bırakın yada sıkıntı yaşamadığını gördüğünüz bir değerde bırakın.
Her ne kadar elle ayar yapsak da sorun yaşanmayacağının garantisi yok yine.

Geri