Yeni satın aldığım PC sürekli donuyor

Reaksiyon skoru
4
Merhaba, iyi günler. İncehesap üzerinden şu sistemi satın aldım: Crimson Infinity Tavsiye Sistem

Ekran kartını taktım, gerekli güncellemeleri (Windows + sürücüler) yaptım. Fakat bilgisayarımda şöyle bir sorun var:

• 5–10 saniye boyunca tamamen donuyor, hiçbir şey yapamıyorum.
  • Ardından 20 saniye kadar normal çalışıyor.
  • Bu döngü sürekli tekrar ediyor.

Sorun donanım kaynaklı mı, yazılımdan mı olabilir? Ne yapmamı önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, iyi günler. İncehesap üzerinden şu sistemi satın aldım: Crimson Infinity Tavsiye Sistem

Ekran kartını taktım, gerekli güncellemeleri (Windows + sürücüler) yaptım. Fakat bilgisayarımda şöyle bir sorun var:

• 5–10 saniye boyunca tamamen donuyor, hiçbir şey yapamıyorum.
  • Ardından 20 saniye kadar normal çalışıyor.
  • Bu döngü sürekli tekrar ediyor.

Sorun donanım kaynaklı mı, yazılımdan mı olabilir? Ne yapmamı önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bende windows şu an benzer sizinkine. Sürekli olmuyor sizinki kadar ama açılıştan sonra bir süre çok kötü.
Halen çözemedim.
Bilgisayarı yeniden başlatıp görev yöneticisini açmaya çalışın işlemler kısmında bir anormallik var mı? %100 işlemci, disk vs.
Sadece açılış değil donduğunda da bakmaya çalışın.

Bende windows şu an benzer sizinkine. Sürekli olmuyor sizinki kadar ama açılıştan sonra bir süre çok kötü.
Halen çözemedim.
Bilgisayarı yeniden başlatıp görev yöneticisini açmaya çalışın işlemler kısmında bir anormallik var mı? %100 işlemci, disk vs.
Sadece açılış değil donduğunda da bakmaya çalışın.
hiç bir anormal durum yok

hiç bir anormal durum yok
Kendine gelene kadar anormallik geçiyor olabilir.

Ben de zor da olsa Hizmet Ana Bilgisayarı, WMI gibi şeyleri gördüğümden gemini'a sordum.

Windows, bu tür WMI sorunlarını teşhis etmek için bir olay günlüğü tutar. Şimdi o günlüğe bakarak hangi programın WMI'yı yorduğunu bulacağız.

Klavyeden Windows Tuşu + R'ye bas, çıkan "Çalıştır" kutusuna eventvwr.msc yaz ve Enter'a bas. "Olay Görüntüleyicisi" açılacaktır.

Açılan pencerenin sol tarafındaki menüden şu yolu takip et (klasörleri genişleterek):

Uygulama ve Hizmet Günlükleri (Applications and Services Logs)

Microsoft

Windows

WMI-Activity

Operasyonel (Operational)

"Operasyonel"e tıkladığında, orta bölümde bir olay listesi göreceksin. Bu listede, seviyesi "Hata" (Error) olan olayları ara.

Burada bende bir ton hata logu oluşuyor, siz de bir kontrol edin.

bu şekilde

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-09-30 175818.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-30 175818.webp
    59.5 KB · Hit: 27
Sağda Eylemler'in altında Geçerli Günlüğe Filtre Uygula diyip Hata'yı tikleyip sadece hatayı görüntüleyebilir sonra da Tüm Olayları Farklı Kaydet diyip .csv şeklinde kaydedip foruma veya yapayzeka'ya sorabilirsin, henüz daha ileri ben de gidemedim maalesef

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,886
Üyeler
187,117
Son üye
Wicker10
Geri