YENİ SİSTEM GÖRÜNTÜ GELMİYOR

barista

80+
Reaksiyon skoru
70
Arkadaşlar şimdiden herkese teşekkürler.
Asus prime b650mr
7500f
2x16 patriot viper cl30
Xpg valor mesh 750w
1tb kioxia exceria pro

Sistem bu şekilde arkadaşlar sıfırdan topladım , flaşa en son sürüm biosu attım flaşı taktım flashback yaptım yandı yandı en sonunda söndü ancak çalıştırmaya çalıştığımda ekran gelmiyor, sistem çalışıyor ancak ekran gelmiyor. Tavsiyesi olan var mı?

Güncelleme: sistemi çalıştırıp 10 dk gelmesini bekledim görüntü gelmedi, ekran kartı oldukça ısınmıştı fanları çalışmamıştı

Son düzenleme:
Clear CMOS dener misin?

Asus prime b650mr
7500f
2x16 patriot viper cl30
Xpg valor mesh 750w
1tb kioxia exceria pro

Sistem bu şekilde arkadaşlar sıfırdan topladım , flaşa en son sürüm biosu attım flaşı taktım flashback yaptım yandı yandı en sonunda söndü ancak çalıştırmaya çalıştığımda ekran gelmiyor, sistem çalışıyor ancak ekran gelmiyor. Tavsiyesi olan var mı?
kabloyu ekran kartına tam oturtdun mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

veya ramlarda tam oturmamısda olabilir

Clear CMOS dener misin?
Pili sökerek mi ? Sonra tekrar bios flbk yapmam gerekiyor mu

kabloyu ekran kartına tam oturtdun mu

veya ramlarda tam oturmamısda olabilir
Ekran kartının ışıkları yanıyor, ramleri de söküp taktım işe yaramadı

Pili sökerek mi ? Sonra tekrar bios flbk yapmam gerekiyor mu

Ekran kartının ışıkları yanıyor, ramleri de söküp taktım işe yaramadı
Youtubeda videosu var izleyerek daha iyi anlarsınız ben anlatırsam kafanız karışabilir. Anakart üzerindeki pinlere tornavida ya da anahtar gibi bir şeyle kısa devre yaptırdığınızı düşünün o şekilde yapılıyor.

Youtubeda videosu var izleyerek daha iyi anlarsınız ben anlatırsam kafanız karışabilir. Anakart üzerindeki pinlere tornavida ya da anahtar gibi bir şeyle kısa devre yaptırdığınızı düşünün o şekilde yapılıyor.
Hemen bakayım, anakart bios fblk tuşum kırıldı onu da kısadevreyle çalıştırıyorum :D

knk anakartta jbat diye pin var ona tornavida değdir enerji olmasın ama bios sıfırlanacak açılacak

knk anakartta jbat diye pin var ona tornavida değdir enerji olmasın ama bios sıfırlanacak açılacak
CLRTC vardı onu kısadevre yaptım pili çekip, şimdi tekrar flaşla flashback yapmama gerek var mı direkt basayım mı

Yaptım şimdi ne yapmalıyım?

Pili çıkarttım, clrtc ile kısadevre yaptım, tekrar çalıştırmayı denedim çalışmadı. Ne yapmalıyım arkadaşlar önerilerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Asus prime b650mr
7500f
2x16 patriot viper cl30
Xpg valor mesh 750w
1tb kioxia exceria pro

Kabloyu ekran kartına tak
Monitörden hdmı olarak çalışması için kendi menüsünden hdmı seç
Bilgisayar açılırken anakartta bazı ışıklar olur onlar ilk açtığında hepsi yanar sonrasında bazılar söner bazıları kalır o ışıkların altında da vga boot falan yazar o ışıklaedan hangisi yanıyor

Kabloyu ekran kartına tak
Monitörden hdmı olarak çalışması için kendi menüsünden hdmı seç
Bilgisayar açılırken anakartta bazı ışıklar olur onlar ilk açtığında hepsi yanar sonrasında bazılar söner bazıları kalır o ışıkların altında da vga boot falan yazar o ışıklaedan hangisi yanıyor
Hdmi ekran kartında, başka bilgisayardan ayarladım hdmi seçtim öyle denedim yine olmadı, anakartta ışık yok ya da ben göremedim

Geri