Neler Yeni

Yeni sistem için öneri (R5 9600 vs 7500f?)

Aytgg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Aytuğ D
Bütçe
35000
Yeni pc almak istiyorum. Ufak bir araştırma sonrası 20.000₺ olarak planladığım bütçeye uygun pek bir şey kalmadığını gördüm piyasada bu yüzden limitimi 35.000₺ olarak güncelledim.
Ekran kartı olarak kesinlikle B580 düşünüyorum.
İşlemci için 7500f harici f/p önerilere açığım. İşlemciyi yüksek tutmak istiyorum çünkü genellikle Rust / R6S / TheFinals vb. competitive tarzda oyunlar oynayacağım yüksek oranda. Ara sıra da olsa 2k oyunlara da yönelebilirim ancak dediğim gibi yüksek oranda competitive oynamak için kullanacağım. Render vs. farklı işlemler için kullanmayacağım yalnızca oyun için kullanılacak.
Anakart için de önerilere açığım. Sistemin kesinlikle geleceğe dönük olmasını istiyorum çünkü ufak ufak geliştirmeler yapacağım sürekli. Ram olarak ddr5 2x16 cl36 6000mHz yeterli olacaktır diye düşünüyorum hem şimdi hem de ilerisi için. Rust oyununu bilenler için işlemci ve ram'e aşırı fazla yüklenen bir oyun ne yazık ki. Ve stabil bil oyun performanı için +120fps istiyorum. Monitör henüz almadım ancak 144 veya 16hZ
Buna yönelik sorularım şunlar;

1) R5 9600 çıkışını beklemeli miyim yoksa 7500f alsam yeterli olur mu? B580'in alt seviye cpularda çok fazla darboğaz yaptığı söyleniyor ne yazık ki.
2) Anakart konusunda 2 adet m2 slotu olması ve bu slotlardan en azından birisinde heatsink bulunması ana kriterim. Ve ileriye yönelik olması açısından 7200mHz destekli anakart modellerine yöneleceğim muhtemelen.
3) Cpu cooler / psu / kasa için her türlü f/p tavsiyelere açığım. 7500f için sıvı soğutmanın gereksiz olduğu söyleniyor o yüzden fazladan masraf yapmak istemiyorum şuanlık.
4) B580 almalı mıyım yoksa bir sonraki nesil beklenmeli mi? Ne zaman çıkar?

Top Bottom