100K Sistem İçin Önerilerinizi Bekliyorum

Psu anakart ssd ram bu sistem için fiyat performans veya yine fiyat kalite olarak daha uyguna toplanabilir uygun fiyatlı tam modüler msı olsun fsp olsun 850w psu'lar uyguna bulunabilir ve sisteme fazlasıyla yetebilir ramlar piyasasına göre pahalı daha uyguna patriot'un yine cl30 6000mhz ve üstü ram bulunabilir anakart'da aynı şekilde ama tercih meselesi biraz daha kaladabilir öyle iştemli olarak 9800x3D mantıksız geldi bana 9700-9600x alabilirsin aradaki fiyata aradaki performans farkı değmez bence ssd'dede 2tb parasına 1tb almak mantıksız ssd ne olursa olsun hiç yoktan o fiyata samsung 990 pro'da gelir ssd daha uygun seçebilirsin kasa yine tercih meselesi sıvı soğutucu artic freezer 2-3.seri olarak 360mm falanda seçebilirsin yine sana kalmış ama parçaları biraz daha f/p seçersen bütçe konusunda iyi bir kaar edebilirsin monitör olarak samsung'da iyi ama sizlere tavsiye olarak asus'un 2k 260hz monitörlerinide aynı fiyat bantlarında önerebilirim şimdiden hayırlı olsun

Merhaba arkadaşlar. Normalde toplarken kasa farklıydı. Baktım ki birçok parça Asus oldu neden kasa da olmasın dedim. Aslında RGB sevmeyen biriyim. Mümkünse RGB'siz CL'i düşük bir Hynit modüllü RAM ve RGB'siz bir sıvı soğutcu ilaç gibi olur bu sisteme ama sırf RGB'siz olsun diye bütçeyi şişirmek de istemiyorum. Eğer bildiğiniz güzel RAM ve soğutucu varsa önerilere açığım. Muhtemelen her sene ekran kartımı satıp başka bir karta geçeceğim için ekran kartına takılmayın. (Power Supply da tam olarak bu sebepten 1000W) Hem AMD'yi denemek istiyorum hem de en sıkıntı yaratacak single bir oyunda en yüksek ayarlarda 60fps yeterli bana. Anakartta neden X670E veya X870E yonga seçmiyorsun diyen arkadaşlarım oldu ama 2 PROM21 yonga ile çoklayıcılı anakartlara ihtiyaç duyacak kadar yuvaya ihtiyacım olacağını hiç sanmıyorum. Genel olarak sonuçtan memnunum aslında ama yine de her türlü öneriye açığım. Bence burda yanlış düşünüyorsun diyorsanız ona da açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci

AMD Ryzen 9800x3D
20.950₺

Anakart
Asus TUF Gaming B850-PLUS AM5 WIFI
11.314₺

Ekran Kartı
Asus RX 9070 XT Prime OC Edition PRIME-RX9070XT-O16G 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı
32.999₺

RAM
XPG Lancer RGB 32GB (2x16) 6000MHz CL30 DDR5
5662₺

M.2 SSD
Kingston Renegade SRNGS/1000G PCI-E 4 1TB
4058₺

İşlemci Soğutucu
DeepCool LE520 ARGB 240mm
2024₺

Power Supply
Asus TUF Gaming 1000G 1000W 80 Gold Plus
8249₺

Kasa
Asus ProArt PA401 Wood Edition Metal Canlı ATX
4923₺

Monitör
Samsung Odyssey G65B 32" 1ms 2K Pivot Curved 240Hz
12.689₺

Toplam 102.862₺
İlk listendeki parçalarda değişiklik olmuş ama sadece bilgi vermek için yazıyorum. Asus'un bazı parçalarında geri ödeme seçenekleri mevcut. İlk seçtiğin kasa ve psu listede yer alıyor. Fiyat olarak biraz daha uyguna gelebilir.

Psu anakart ssd ram bu sistem için fiyat performans veya yine fiyat kalite olarak daha uyguna toplanabilir uygun fiyatlı tam modüler msı olsun fsp olsun 850w psu'lar uyguna bulunabilir ve sisteme fazlasıyla yetebilir ramlar piyasasına göre pahalı daha uyguna patriot'un yine cl30 6000mhz ve üstü ram bulunabilir anakart'da aynı şekilde ama tercih meselesi biraz daha kaladabilir öyle iştemli olarak 9800x3D mantıksız geldi bana 9700-9600x alabilirsin aradaki fiyata aradaki performans farkı değmez bence ssd'dede 2tb parasına 1tb almak mantıksız ssd ne olursa olsun hiç yoktan o fiyata samsung 990 pro'da gelir ssd daha uygun seçebilirsin kasa yine tercih meselesi sıvı soğutucu artic freezer 2-3.seri olarak 360mm falanda seçebilirsin yine sana kalmış ama parçaları biraz daha f/p seçersen bütçe konusunda iyi bir kaar edebilirsin monitör olarak samsung'da iyi ama sizlere tavsiye olarak asus'un 2k 260hz monitörlerinide aynı fiyat bantlarında önerebilirim şimdiden hayırlı olsun
Artic önerisi geldi hocam Artic 3'ten devam etmeyi planlıyorum. Dediğiniz fiyatlara SSD varsa harika olur. Bir bakayım. Sisteme yüksek PSU istememin sebebi özellikle ekran kartı olmak üzere sistem parçalarıyla sık sık oynarım diye düşünüyorum. Bana engel olmasın diye yüksek W'lar tercih ediyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk listendeki parçalarda değişiklik olmuş ama sadece bilgi vermek için yazıyorum. Asus'un bazı parçalarında geri ödeme seçenekleri mevcut. İlk seçtiğin kasa ve psu listede yer alıyor. Fiyat olarak biraz daha uyguna gelebilir.
Detaylarını nerden öğrenebilirim hocam

İşlemci olarak haklı olabilirsiniz ama önbellek aşırı cezbedici duruyor

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüleShroud hocanın önerileriyle taş gibi sistem oldu. İndirim muhabbetini de halledebilirsem çok daha uygunu bile gelmiş olacak.
Seçtiğin Arctic Liquid Freezer III ile Nzxt H7 flow ikilisini aldığında soğutucu radyatörünü kasanın önüne takmak zorundasın, üstü 360mm destekliyor çünkü, kasa ile gelen fanları da üste monte edersin. Senin için ne kadar önemi var bilmiyorum ama RGB siz modelini seçmişsin bir de, RGB li olan 850 TL daha pahalı.

Bir de yanılmıyosam Nzxt H7 2024 fanları da RGB siz.

Link vermeyi atlamışım.

Çok teşekkür ederim 🙏

Seçtiğin Arctic Liquid Freezer III ile Nzxt H7 flow ikilisini aldığında soğutucu radyatörünü kasanın önüne takmak zorundasın, üstü 360mm destekliyor çünkü, kasa ile gelen fanları da üste monte edersin. Senin için ne kadar önemi var bilmiyorum ama RGB siz modelini seçmişsin bir de, RGB li olan 850 TL daha pahalı.

Bir de yanılmıyosam Nzxt H7 2024 fanları da RGB siz.
RGB'yi sevmiyorum o sebeple RGB'siz modellere geçtim. Öne takmak soğutmada engel teşkil etmeyecekse sorun değil. Sizce sorun yapar mı?

Çok teşekkür ederim 🙏

RGB'yi sevmiyorum o sebeple RGB'siz modellere geçtim. Öne takmak soğutmada engel teşkil etmeyecekse sorun değil. Sizce sorun yapar mı?
Radyatör fanlarını ters yapıp önden içeri hava alımını sağlayıp üstteki 3 fanı da exhaust yapıp dışarı hava akışı sağlanırsa problem olmaz. Sadece 3-5 derece arası oynayabilir üstte olmasına kıyasla, yani en sağlıklısı radyatörün yukarda olması. Öne takarken de radyatörün borulu olan kısmının yukarıda kalmasına dikkat edersin ki baş aşağı durmasın.
Yani kısacası 360mm lik modelinin RGB siz olanını alıp yukarı taksan büyük ihtimalle daha iyi performans alırsın ve daha az uğraşmış olursun :)

Radyatör fanlarını ters yapıp önden içeri hava alımını sağlayıp üstteki 3 fanı da exhaust yapıp dışarı hava akışı sağlanırsa problem olmaz. Sadece 3-5 derece arası oynayabilir üstte olmasına kıyasla, yani en sağlıklısı radyatörün yukarda olması. Öne takarken de radyatörün borulu olan kısmının yukarıda kalmasına dikkat edersin ki baş aşağı durmasın.
Yani kısacası 360mm lik modelinin RGB siz olanını alıp yukarı taksan büyük ihtimalle daha iyi performans alırsın ve daha az uğraşmış olursun :)
Anladım hocam çok teşekkür ederim yardımınız için 360mm'lik modelden gideyim ben o zaman 🙏

Anladım hocam çok teşekkür ederim yardımınız için 360mm'lik modelden gideyim ben o zaman 🙏
Seçili anakartta sorun yok ama olur da farklı anakart seçersen bu soğutucu ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. Benim anakartımla uyumlu olmadığı için alamadım. m2 soğutucusuna değiyormuş. Böyle bir sorunda kendileri ücretsiz olarak farklı bir m2 soğutucusu gönderiyormuş ama teknobiyotik'e mail attım, dönüş dahi yapmadılar. Ben de uğraşmadım.

Seçili anakartta sorun yok ama olur da farklı anakart seçersen bu soğutucu ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. Benim anakartımla uyumlu olmadığı için alamadım. m2 soğutucusuna değiyormuş. Böyle bir sorunda kendileri ücretsiz olarak farklı bir m2 soğutucusu gönderiyormuş ama teknobiyotik'e mail attım, dönüş dahi yapmadılar. Ben de uğraşmadım.

M.2 SSD'ler belli bir ısıyı geçince baya bir yavaşlıyorlar diye biliyorum. Sıvı soğutucularda direkt işlemci alanına normal soğutucular gibi yerleşmediği için böyle sorunlar olmuyor sanıyordum. Bilgilendirme için çok sağolun 🙏

Geri