CheckMateMaster
80+ Bronze
knk elektirikler kesildimi biosdayken ve profil neydi ramin
knk elektirikler kesildimi biosdayken ve profil neydi ramin
Ekran kartını ve BIOS pilini çıkardım bekleyeceğim televizyonda DP yeri yoktelevizyonun var mı tv bi tak hdmı veya dıspiley portuyla ve yerlerini sürekli değiştirin portların
bide parçalar tam oturmuşmu ona bakknk elektirikler kesildimi biosdayken ve profil neydi ramin
hdmı kablo olsa takardın tv ama ram sahte olabilirEkran kartını ve BIOS pilini çıkardım bekleyeceğim televizyonda DP yeri yok
Elektrik kesilmedi Ram profilide az olandı 2666mhz felandı yükseltemedimknk elektirikler kesildimi biosdayken ve profil neydi ramin
Sahte olsa görmezdi ilk açılışta öyle Değil mibide parçalar tam oturmuşmu ona bak
Mesaj otomatik birleştirildi:
hdmı kablo olsa takardın tv ama ram sahte olabilir
chetgbt diyorSistemi yeni topladım ilk kez başlatıyorum biosa girdi fanların RGB yanmıyordu onları halletmek için 3-4 kere aç kapa yaptım sistemi klavye ışığı yanıyor ama şimdi görüntü gelmiyor ekran kartından mı kaynaklı ve fanlar çalışıyor ama RGB lerin hiç biri yanmıyor normalde yanıyordu ilk açtığımda
tv bi tak hdmı kablosu vardır tvde onu sök pc bağlaElektrik kesilmedi Ram profilide az olandı 2666mhz felandı yükseltemedim
Sahte olsa görmezdi ilk açılışta öyle Değil mi
Display port kablosu var hdmı yok dediklerini ekran kartı ve BIOS pili sök tak yaptım işe yaramadı birde CMOS deneyeceğim ramları denedim oda olmadı RGB fanları söküp denedim oda olmadıchetgbt diyor
Kabloları Kontrol Et: Anakart üzerindeki tüm güç ve veri bağlantılarını kontrol et. Özellikle ekran kartı güç kablosu, anakart güç kablosu (24-pin ve CPU 8-pin) ve diğer bağlantılar tam olarak oturmuş mu diye kontrol et. Bazen gevşek bağlantılar bu tür sorunlara yol açabilir.
CMOS Sıfırlama (BIOS Reset): Sistem açılırken birkaç kez aç kapa yaptığında, BIOS ayarlarında bir sapma oluşmuş olabilir. Anakart üzerinde CMOS sıfırlama jumper’ını (genellikle “CLR_CMOS” veya benzer bir şey olarak etiketlenmiştir) kullanarak BIOS’u sıfırlamayı deneyebilirsin. Alternatif olarak, CMOS pili çıkarıp birkaç dakika bekleyip tekrar takarak da sıfırlama yapabilirsin.
RAM Yerleşimi: RAM modüllerini çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsin. Aynı zamanda RAM modüllerini farklı slotlara yerleştirerek sistemin yeniden başlamasını sağlayabilirsin.
Ekran Kartı Kontrolü: Ekran kartını çıkarıp PCIe yuvasına yeniden yerleştir. Ekran kartının ve güç kablosunun tamamen yerine oturduğundan emin ol. Ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsan, ekran kartını başka bir sistemde test etme şansın varsa deneyebilirsin.
PSU ve RGB Bağlantıları: RGB fanların bağlı olduğu kabloların veya anakart üzerindeki RGB header'larının doğru bağlantılarının sağlandığından emin ol. Bazen güç kaynağının (PSU) düşük voltaj sorunları veya bağlantı kopmaları RGB aydınlatmanın yanmamasına sebep olabilir.
BIOS Güncellemesi: BIOS’ta sorun olmadığından emin olmak için anakart üreticisinin web sitesinden BIOS güncellemesini kontrol et. Sistem BIOS’a erişebiliyorsa, güncel sürümle güncelleme yapabilirsin.
Sorunları bu adımlarla çözemezsen, bir bileşenle ilgili donanımsal bir arıza söz konusu olabilir. Bu durumda garantili bir ürünse servise başvurmak en güvenli çözüm olacaktır.
tv bi tak hdmı kablosu vardır tvde onu sök pc bağla
tv de vardır hdmı televizyon akıllı değilse pc takDisplay port kablosu var hdmı yok dediklerini ekran kartı ve BIOS pili sök tak yaptım işe yaramadı birde CMOS deneyeceğim ramları denedim oda olmadı RGB fanları söküp denedim oda olmadı
Reis hdmı kablosu yoktv de vardır hdmı televizyon akıllı değilse pc tak
görmedim üste yazdım onları uygula ve nerden aldın sistemiReis hdmı kablosu yok
Ekran kartı ve anakart 2. El ama garantili halen geri kalan sıfırgörmedim üste yazdım onları uygula ve nerden aldın sistemi
knk sen dediklermi yap bi bakalım ne oldu sonuçEkran kartı ve anakart 2. El ama garantili halen geri kalan sıfır
Reis CMOS nasıl sıfırlanıyor birisi tornavida ile bir yeri ittir demişti ama neresiknk sen dediklermi yap bi bakalım ne oldu sonuç
chetgbt şöyle diyiyorReis CMOS nasıl sıfırlanıyor birisi tornavida ile bir yeri ittir demişti ama neresi