Neler Yeni

Yeni sistem topladım ekran gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ahmet Hamza

CheckMateMaster

80+ Bronze
Sistemi yeni topladım ilk kez başlatıyorum biosa girdi fanların RGB yanmıyordu onları halletmek için 3-4 kere aç kapa yaptım sistemi klavye ışığı yanıyor ama şimdi görüntü gelmiyor ekran kartından mı kaynaklı ve fanlar çalışıyor ama RGB lerin hiç biri yanmıyor normalde yanıyordu ilk açtığımda
chetgbt diyor
Kabloları Kontrol Et: Anakart üzerindeki tüm güç ve veri bağlantılarını kontrol et. Özellikle ekran kartı güç kablosu, anakart güç kablosu (24-pin ve CPU 8-pin) ve diğer bağlantılar tam olarak oturmuş mu diye kontrol et. Bazen gevşek bağlantılar bu tür sorunlara yol açabilir.

CMOS Sıfırlama (BIOS Reset): Sistem açılırken birkaç kez aç kapa yaptığında, BIOS ayarlarında bir sapma oluşmuş olabilir. Anakart üzerinde CMOS sıfırlama jumper’ını (genellikle “CLR_CMOS” veya benzer bir şey olarak etiketlenmiştir) kullanarak BIOS’u sıfırlamayı deneyebilirsin. Alternatif olarak, CMOS pili çıkarıp birkaç dakika bekleyip tekrar takarak da sıfırlama yapabilirsin.

RAM Yerleşimi: RAM modüllerini çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsin. Aynı zamanda RAM modüllerini farklı slotlara yerleştirerek sistemin yeniden başlamasını sağlayabilirsin.

Ekran Kartı Kontrolü: Ekran kartını çıkarıp PCIe yuvasına yeniden yerleştir. Ekran kartının ve güç kablosunun tamamen yerine oturduğundan emin ol. Ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsan, ekran kartını başka bir sistemde test etme şansın varsa deneyebilirsin.

PSU ve RGB Bağlantıları: RGB fanların bağlı olduğu kabloların veya anakart üzerindeki RGB header'larının doğru bağlantılarının sağlandığından emin ol. Bazen güç kaynağının (PSU) düşük voltaj sorunları veya bağlantı kopmaları RGB aydınlatmanın yanmamasına sebep olabilir.

BIOS Güncellemesi: BIOS’ta sorun olmadığından emin olmak için anakart üreticisinin web sitesinden BIOS güncellemesini kontrol et. Sistem BIOS’a erişebiliyorsa, güncel sürümle güncelleme yapabilirsin.

Sorunları bu adımlarla çözemezsen, bir bileşenle ilgili donanımsal bir arıza söz konusu olabilir. Bu durumda garantili bir ürünse servise başvurmak en güvenli çözüm olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elektrik kesilmedi Ram profilide az olandı 2666mhz felandı yükseltemedim

Sahte olsa görmezdi ilk açılışta öyle Değil mi
tv bi tak hdmı kablosu vardır tvde onu sök pc bağla

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ahmet Hamza
chetgbt diyor
Kabloları Kontrol Et: Anakart üzerindeki tüm güç ve veri bağlantılarını kontrol et. Özellikle ekran kartı güç kablosu, anakart güç kablosu (24-pin ve CPU 8-pin) ve diğer bağlantılar tam olarak oturmuş mu diye kontrol et. Bazen gevşek bağlantılar bu tür sorunlara yol açabilir.

CMOS Sıfırlama (BIOS Reset): Sistem açılırken birkaç kez aç kapa yaptığında, BIOS ayarlarında bir sapma oluşmuş olabilir. Anakart üzerinde CMOS sıfırlama jumper’ını (genellikle “CLR_CMOS” veya benzer bir şey olarak etiketlenmiştir) kullanarak BIOS’u sıfırlamayı deneyebilirsin. Alternatif olarak, CMOS pili çıkarıp birkaç dakika bekleyip tekrar takarak da sıfırlama yapabilirsin.

RAM Yerleşimi: RAM modüllerini çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsin. Aynı zamanda RAM modüllerini farklı slotlara yerleştirerek sistemin yeniden başlamasını sağlayabilirsin.

Ekran Kartı Kontrolü: Ekran kartını çıkarıp PCIe yuvasına yeniden yerleştir. Ekran kartının ve güç kablosunun tamamen yerine oturduğundan emin ol. Ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsan, ekran kartını başka bir sistemde test etme şansın varsa deneyebilirsin.

PSU ve RGB Bağlantıları: RGB fanların bağlı olduğu kabloların veya anakart üzerindeki RGB header'larının doğru bağlantılarının sağlandığından emin ol. Bazen güç kaynağının (PSU) düşük voltaj sorunları veya bağlantı kopmaları RGB aydınlatmanın yanmamasına sebep olabilir.

BIOS Güncellemesi: BIOS’ta sorun olmadığından emin olmak için anakart üreticisinin web sitesinden BIOS güncellemesini kontrol et. Sistem BIOS’a erişebiliyorsa, güncel sürümle güncelleme yapabilirsin.

Sorunları bu adımlarla çözemezsen, bir bileşenle ilgili donanımsal bir arıza söz konusu olabilir. Bu durumda garantili bir ürünse servise başvurmak en güvenli çözüm olacaktır.

tv bi tak hdmı kablosu vardır tvde onu sök pc bağla
Display port kablosu var hdmı yok dediklerini ekran kartı ve BIOS pili sök tak yaptım işe yaramadı birde CMOS deneyeceğim ramları denedim oda olmadı RGB fanları söküp denedim oda olmadı

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ahmet Hamza

Ekler

• IMG_20241102_221629.jpg
    IMG_20241102_221629.jpg
    999.3 KB · Hit: 13

CheckMateMaster

80+ Bronze
Reis CMOS nasıl sıfırlanıyor birisi tornavida ile bir yeri ittir demişti ama neresi
chetgbt şöyle diyiyor
Gönderdiğiniz fotoğrafa göre, "CLR CMOS" yazısının yanında iki pin olduğunu görebiliyorum. CMOS sıfırlamak için bu adımları takip edebilirsiniz:

Bilgisayarı kapatın ve fişten çekin.
CMOS sıfırlama pinlerini (CLR CMOS) kısa devre yapmanız gerekiyor. Bunun için:
Bir jumper varsa, bu pinleri kısa devre yapmak için kullanabilirsiniz.
Eğer jumper yoksa, metal bir tornavida veya iletken bir nesneyle bu iki pini dikkatlice birkaç saniye boyunca birbirine bağlayın.
Bu işlem tamamlandıktan sonra kısa devreyi kaldırın.
Bilgisayarın güç kablosunu tekrar takın ve sistemi açmayı deneyin.
Bu işlem BIOS'u sıfırlayarak varsayılan ayarlara döndürecektir. Eğer yine görüntü gelmiyorsa, başka bir donanım sorunu olabileceğini göz önünde bulundurabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,747
Üyeler
161,342
Son üye
Hseyn24
Top Bottom