Yeni sistem topluyorum, bileşenler hakkında önerilere açığım

aeakbal

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar,
Eski sistemimi parça parça değiştirme kararı aldım. İlk yaptığım değişim işlemci ve anakart oldu. MSI z590 Tomahawk+i7 11700k'ya yükselttim. Bu iki parçanın üzerine sistemi kurmaya başlayacağım. Ram'i 64gb'a yükseltmek istiyorum. Kingston'un 3200mhz'lik "KF432C16BBAK2" modelini düşünüyorum. Anakartın O.C.'siz desteklediği hız 3200mhz. O.C.'li 5333mhz'ye kadar destekliyor ama o seviyeye çıkmanın mantıklı olmadığını düşünüyorum. Kasa olarak Nzxt h9 elite almayı düşünüyorum, biliyorum biraz absürt ama zevkler.. 240mm veya 360mm'lik bir bir sıvı soğutucu ile destekleyeceğim. Ekran kartı olarak hali hazırda amd rx 590 kullanıyorum ve yılmış durumdayım. Wattman arızaları olsun. Sisteminizde bir sürücü zaman aşımına uğradı hataları olsun yıldırdı. NVIDIA 4070 Ti bi ekran kartı ile değiştirmek istiyorum. Marka model olarak aklımda MSI Gaming X modeli var. PowerSupply konusunda kararsızım. Be quiet 1000w 80+ Platin veya Thermaltake 850w 80+platin düşünüyorum. Single player oyunlarını oynamıyorum. Genel olarak hack&slash veya MMORPG oynuyorum. Örnek olarak New World ve Path Of Exile. New world'e dlss 3.0 desteği geleceği söyleniyor, bu da optimizasyon problemlerini bi nebze azaltır diye düşünüyorum. Path of Exile'a gelecek olursak sistemi sömürüyor. Bu sistem bile akıcı bir şekilde oynamaya yetmeyebilir. Yükseltmem veya düşürmem gereken parçalar hakkında önerilerinize açığım. Örneğin; bu sisteme 1000w fazla olur gibi. Şimdiden kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bütçe olarak aklımda bi düşünce yok. En azından beni 5-6 sene götürebilecek kaliteli parçalar almak istiyorum.

850 750 gold isini görecektir 64 GB rame de ihtiyacın yok bahsettiğin oyunlarda 240 yeterli olacaktır iyi vi hava sogutu da iş görecektir thermalright pearless asassin se inventus da eğer msi gaming x slimden bahsediyorsan gigabyte alman daha mantıklı normal gaming x modelinden bahsediyorsan gereksiz pahalı ve 1000 w psu alacağına veya çok çok iyi Bi Kasa alacağına 2k monitöre geç çünkü 4070 ti ve o işlemci ile azda olsa bottle neck yiyeceksin 1080 p de

Geri