Arkadaşlar selamlar, Yaklaşık 3 hafta önce güncel sistemimin bazı yerlerde sürekli eksiklikler getirmesiyle beraber yeni bir sistem toplamaya karar verdim.(Ansızın 240 hertze geçişim ve oynadığım fps oyunlarındaki yaşadığım sorunlardan kaynaklı da değiştirmek istedim denebilir.)
(Eskiden de kalmış bir nzxt kasa hayranlığım olduğu için kasa olarak nzxt seçtim. Diğerleri tamamen öneriler ve kendi araştırmalarımdan kaynaklı seçimler.)
Bu parçalarla beraber birkaç ay kadar eski sistemimdeki 1660ti ekran kartımla devam etmeyi düşünüyorum. Sonrasında 4000 serisinden birisi ile değiştireceğim. Ayrıca fiyat performanstan ziyade daha bilindik ve kaliteli ürünler almaya çalıştım.
Bu sistemde ileriye dönük değişmesi gerektiğini düşündüğünüz ya da ekran kartı olarak önermek istedikleriniz varsa dinlemek isterim. Her türlü yoruma açığım. Şimdiden iyi forumlar.
MLD M500 ULTRA 1TB NVME 2280 Gen4x4 M.2 SSD (7000MB Okuma / 4700MB Yazma)
NZXT F140 RGB Core 140mm Siyah Tekli Kasa Fanı
MSI PRO B650M-B DDR5 AMD B650 AM5 Soket DDR5 6800+(OC)MHz mATX Anakart
NZXT H5 Flow Edition ATX USB 3.2 Siyah Mid Tower Kasa
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (Turbo 5.0GHz) 8 Core 16 Threads 96MB Cache AM5 İşlemci
Corsair VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
Corsair RM Serisi RM750e, 750 Watt, 80+ Gold, Tam Modüler ATX Güç Kaynağı
(Eskiden de kalmış bir nzxt kasa hayranlığım olduğu için kasa olarak nzxt seçtim. Diğerleri tamamen öneriler ve kendi araştırmalarımdan kaynaklı seçimler.)
Bu parçalarla beraber birkaç ay kadar eski sistemimdeki 1660ti ekran kartımla devam etmeyi düşünüyorum. Sonrasında 4000 serisinden birisi ile değiştireceğim. Ayrıca fiyat performanstan ziyade daha bilindik ve kaliteli ürünler almaya çalıştım.
Bu sistemde ileriye dönük değişmesi gerektiğini düşündüğünüz ya da ekran kartı olarak önermek istedikleriniz varsa dinlemek isterim. Her türlü yoruma açığım. Şimdiden iyi forumlar.