Neler Yeni

Yeni toplama bilgisayarımda donma ve ekran kararma sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Necati
Tamamdır bir bak bakalım öyle.
sanırım sorun amd expo açtığımda yaptığı oc ayarlarıymış hocam. 6000mhz rami tam kapasite kullandığı için mi yapıyordu acaba böyle bişey. Neyse ben biraz daha denetlemeye devam edeyim bir sorun olmazsa sıkıntının ocden kaynaklı olduğunu anlamış olucaz hocam.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
sanırım sorun amd expo açtığımda yaptığı oc ayarlarıymış hocam. 6000mhz rami tam kapasite kullandığı için mi yapıyordu acaba böyle bişey. Neyse ben biraz daha denetlemeye devam edeyim bir sorun olmazsa sıkıntının ocden kaynaklı olduğunu anlamış olucaz hocam.
EXPO profili olarak başka hangi seçenekler çıkıyordu açma yerinde hocam?

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Necati
xmp ve amd expo olarak çıkıyordu hocam. ikisinde de ayrı ayrı 2 profil var ama 2.profillerinde herhangi bir ayar yok sadece 1. profillerine oc ayarlanmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam sıkıntı ramlerle alakalı. elle oc yapıp 5800mhze cektim tekrar takıldı. sadece bilgisayarı ilk açtığım zamanlarda yapıyor. oyunlarda çok fark ettirir mi bu mhz olayı. tekrar bios resetledim düzeldi bir sıkıntı yok. saçmalık yani 6000mhz parçayı 5800 dahi kullanamıyorum sebebi nedir acaba çok merak ettim

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
xmp ve amd expo olarak çıkıyordu hocam. ikisinde de ayrı ayrı 2 profil var ama 2.profillerinde herhangi bir ayar yok sadece 1. profillerine oc ayarlanmış.

hocam sıkıntı ramlerle alakalı. elle oc yapıp 5800mhze cektim tekrar takıldı. sadece bilgisayarı ilk açtığım zamanlarda yapıyor. oyunlarda çok fark ettirir mi bu mhz olayı. tekrar bios resetledim düzeldi bir sıkıntı yok. saçmalık yani 6000mhz parçayı 5800 dahi kullanamıyorum sebebi nedir acaba çok merak ettim
EXPO açıkken mi 5800 yaptın?

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Necati
EXPO açıkken mi 5800 yaptın?
hayır expo acıkken zaten kendisi 6000mhz cekiyor direkt olarak. kapalıyken 5800de deneyeyim dedim yine takıldı. bu takılma dediğim gibi sadece en başlarda oluyor sonrasında tekrarlamıyor ama yine de can sıkıcı yani. şuan 4800de mesela bios resetleyince 4800e aldı bir sorun yok

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
hayır expo acıkken zaten kendisi 6000mhz cekiyor direkt olarak. kapalıyken 5800de deneyeyim dedim yine takıldı. bu takılma dediğim gibi sadece en başlarda oluyor sonrasında tekrarlamıyor ama yine de can sıkıcı yani. şuan 4800de mesela bios resetleyince 4800e aldı bir sorun yok
Hocam BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık. Bu sefer EXPO açıkken DRAM Frequency kısmını 5800 yap bakalım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Necati
Görüntü kablosunu tak bakalım anakarta.
ya hocam :D benim dp onboarda takılıymış. ama nasıl oluyor da 4080i nasıl görüyor yüksek kalite oyunları 2k full ultra grafikte nasıl oynadım ben kafam çorba oldu iyice. şimdi ordan söküp ekran kartının oraya taktım bakalım inşallah sıkıntı bu yüzdendir.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
ya hocam :D benim dp onboarda takılıymış. ama nasıl oluyor da 4080i nasıl görüyor yüksek kalite oyunları 2k full ultra grafikte nasıl oynadım ben kafam çorba oldu iyice. şimdi ordan söküp ekran kartının oraya taktım bakalım inşallah sıkıntı bu yüzdendir.
Hocam kasanın arkasını çekip fotoğrafını atsana :D. Normalde böyle durumda öncelikli olarak dahili GPU'yu görmesi gerekirdi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Necati
güç seçeneklerinden minimum cpu usage kullanımını %95 yaparak kullanır mısın bilgisayarı

güç planını düzenleye gir sonra gelişmiş güç ayarlarını değiştir oradan dengeliye alıp minimum cpu kullanımını %95 e çekin
sizin dediğinizi yaptım işe yaramadı hocam

Hocam kasanın arkasını çekip fotoğrafını atsana :D. Normalde böyle durumda öncelikli olarak dahili GPU'yu görmesi gerekirdi.
tamam hocam bir saniye çekip atıyorum :D

Ekler

• IMG_20240314_201009.jpg
    IMG_20240314_201009.jpg
    2.2 MB · Hit: 17
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
sizin dediğinizi yaptım işe yaramadı hocam

tamam hocam bir saniye çekip atıyorum :D
Kablo şuan ekran kartına takılı ondan yana sorun yok. Bir düzelme var mı şuan?

Top Bottom