Neler Yeni

--- YKS Ana Konu Adayı ---

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,012
İsim
Sadettin Y
Bir cok lisans sahibi insan mezun oldugundan dolayı artık lisansınız tek basına bir ise yaramıyor. Yanına bir dil eklemek istiyorsun ama zaten lisans sahiplerinin %80i ikinci diline sahip. Bolumunle alakalı Okulun disinda egitim alıyorsun. Belki de farklı universitelerden aldıgın egitime dair bir diploma kazanıyorsun fakat yine de senin gibi milyonlarca kisi aynı seyleri yapmıs. Kendini gelistiriyorsun Mesleginin farklı alanlarında yuksek bilgi birikimine sahip oluyorsun fakat işe gireceksin basvururken sana tecruben var mı diye soruyorlar. Tecruben yok? işe giremiyorsun. E kimse ise almazsa ben bu tecrubeyi nasıl kazanıcam? Tecrube adı altında isci alan firmalar var ve calısmak icin Sirkete para oduyorsun? Sonunda kalifiye bir eleman oldun fakat bir bakmıssın yasın olmus 25. Sonunda gercek bir ise girecegin icin seviniyorsun ve isyerin sana 3000TL maas teklif ediyor. 3000 Türk Lirası yani 350 Dolar :D

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
bu ülkeden bir şey olmayacağına inandım ve babamın yanına işe gittim şuanda temizinden 5500 bin lira maaşım var daha 24 yaşında
Herkesin babasının böyle güzel işleri yok maalesef. Okumaktan başka çare yok çoğu kişi için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sene AYT kolay olacak diyorlar, puanlar her türlü uçar :/ umarım TYT basit olur.
Geçen sene ki hatayı bir daha yapmazlar. Geçen sene rezaletti. Bayağı yığılma oldu.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,363
İsim
.
Herkesin babasının böyle güzel işleri yok maalesef. Okumaktan başka çare yok çoğu kişi için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geçen sene ki hatayı bir daha yapmazlar. Geçen sene rezaletti. Bayağı yığılma oldu.
Geçen sene TYT kısmı kolaydı ancak bu sene AYT kolay olacak dedi hocalarımız.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Geçen sene TYT kısmı kolaydı ancak bu sene AYT kolay olacak dedi hocalarımız.
İnşallah olmaz. Kolay olunca yığılmalar da artıyor. Keşke YGS-LYS gibi seçici bir sınav olsa ama bu TYT-AYT gitgide kötüye doğru sürüklüyor.

alex jensen

80+ Silver
bu ülkeden bir şey olmayacağına inandım ve babamın yanına işe gittim şuanda temizinden 5500 bin lira maaşım var daha 24 yaşında
oha meslek ne ben okumaktan vazgeçtişm

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,363
İsim
.
İnşallah olmaz. Kolay olunca yığılmalar da artıyor. Keşke YGS-LYS gibi seçici bir sınav olsa ama bu TYT-AYT gitgide kötüye doğru sürüklüyor.
Z kuşağınız üzmek istemiyorlar sanırım :D bu senede ne konu çıkardılar nede ek süre verdiler. Başka bir jest olacak gibi, umarım kontenjanlar artar.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Z kuşağınız üzmek istemiyorlar sanırım :D bu senede ne konu çıkardılar nede ek süre verdiler. Başka bir jest olacak gibi, umarım kontenjanlar artar.
Kontenjanların artması kötü bir şey. Vasıfsız bir çok kişi alakası olmayan bölümlere girebiliyor. Kontenjanlar azalmalı ki seçkin kişiler girsin bölümlere ve kalite artsın.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,363
İsim
.
Kontenjanların artması kötü bir şey. Vasıfsız bir çok kişi alakası olmayan bölümlere girebiliyor. Kontenjanlar azalmalı ki seçkin kişiler girsin bölümlere ve kalite artsın.
Hocam adam zaten 250 alırsa kontenjan arttı diye gidip hukuk falan yazamazki, bölüme girmek isteyen çalışıp her türlü girer. Az bir şey artsınki kimse üzülmesin, herkes istediği yere yerleşebilsin.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Hocam adam zaten 250 alırsa kontenjan arttı diye gidip hukuk falan yazamazki, bölüme girmek isteyen çalışıp her türlü girer. Az bir şey artsınki kimse üzülmesin, herkes istediği yere yerleşebilsin.
Ondan sonra işsiz mezun çoğalsın. Bunun bir faydasını göremiyorum. Türkiye'de zaten yeterince gereksiz üniversite ve kontenjan var.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,363
İsim
.
Ondan sonra işsiz mezun çoğalsın. Bunun bir faydasını göremiyorum. Türkiye'de zaten yeterince gereksiz üniversite ve kontenjan var.
Bu konuda öğrencilerdede suç var, zamanında revaçta olan bölümleri hiç araştırmadan işim olsun diye giriyor. Diplomasını alıyor bir bakıyorki bir sürü insan aynı bölümden mezun ve iş yok, alın size diplomalı işsiz ordusu. Birazda araştırmak lazım gireceği bölümü. (Suç sadece öğrencilerde demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Suçun büyük bölümünün kimde olduğunu söylersem gece vakti evimden alırlar :D)

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Bu konuda öğrencilerdede suç var, zamanında revaçta olan bölümleri hiç araştırmadan işim olsun diye giriyor. Diplomasını alıyor bir bakıyorki bir sürü insan aynı bölümden mezun ve iş yok, alın size diplomalı işsiz ordusu. Birazda araştırmak lazım gireceği bölümü. (Suç sadece öğrencilerde demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Suçun büyük bölümünün kimde olduğunu söylersem gece vakti evimden alırlar :D)
Kesinlikle haklısın. Aslında bu suçun çok azı öğrencilerin. Asıl suçlu devlet. İş imkanı olamayan bölümlerin bile kontenjanını artırıyorlar. Alakasız üniversite açıp kontenjan çoğaltıyorlar. Hatta 20 sene önceleri Eğitim fakültesi mezunu olmayan kişileri bile öğretmenliğe aldılar ve böylece öğretmenlik bölümü günümüzde bu noktaya geldi. Buna benzer daha bir çok bölüm var.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,363
İsim
.
Kesinlikle haklısın. Aslında bu suçun çok azı öğrencilerin. Asıl suçlu devlet. İş imkanı olamayan bölümlerin bile kontenjanını artırıyorlar. Alakasız üniversite açıp kontenjan çoğaltıyorlar. Hatta 20 sene önceleri Eğitim fakültesi mezunu olmayan kişileri bile öğretmenliğe aldılar ve böylece öğretmenlik bölümü günümüzde bu noktaya geldi. Buna benzer daha bir çok bölüm var.
Kesinlikle öyle, bunun sorumlusu 81 ile 81 üniversite diye proje başlatan devlet. Yıllardır hem eğitimin niteliği hemde kalitesi azaldı.

Top Bottom