rdemstaken
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 5
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Olmaya barajı mıo barajı geçemiyorsan da ne bileyim
Olmaya barajı mıo barajı geçemiyorsan da ne bileyim
kıskanıyorlar biziii onların üniversite sayısı çok az bide bize bak gençlerimiz eğitim görüyorrr (!)Bütün süreçleri yaşamış büyük acılar çekmiş biri olarak söylüyorum :
4 yıl sonra haberler :Türkiye'de işsizlik rekor kırdı,üniversite mezunu sayısı dünyada oransal olarak en fazla olan Türkiye 50 milyon öğrenci ile tüm dünyaya göz dağı veriyor(!)
Şakasını yaparken bile ağlayacağım artık maymundan dönme ampuller üni mezunuyum diye gezer her yerde.Üniden mezun olmak üni kazanmak çok zor olmalı zaten eğitimli adam sayısı çoksa kaliteli adam sayısı azdır.Celal Şengör duyarsa bayılır muhtemelen
Bana göre bu sadece belli bir kesmin "üniversite okudum" demesi için bir değişiklik. Muhtemelen biraz da bu kesim tarafından oy alabilmek için. Çok önemli bir şey olarak görmüyorum.Dostum sorun da orada zaten. Ülkenin gelişmişliğini azaltıyor bu durum.
1 milyon sıralama yapmış birisi ile 100K yapmış birisi tabii ki aynı üniversiteye giremez.
başaramadık abiSınav yapıldıktan sonra öğrencilerin habercilere vereceği röportajlar gözümün önünde canlanmaya başladı
zaten paragraflar yeterince kısaydı az daha uzun olsun hatta tam sayfa olsun 20 dk onu okuyalım1-Sınavda deli dehşet paragraflar geliyor
2-TIP-HUKUK-ECZACILIK-DİŞCİLİK VB. Bölümlerini önemi artıyor çünkü diğerleri artık gidilmez he bide 1-100k arası mühendisliklerin de önemi artacaktır
3- Üniversiteli işsiz sayısı artacaktır
Yanlış bir yaklaşım.Ben artık Türkiye değil de Dünya olarak değerlendiriyorum işi. Nüfus artıyor, "okuyan" insan sayısı artıyor ama medeniyet geriye gidiyor. İnsanlar artık akademik başarıyla değil kendilerini geliştirmeleriyle tanınıyorlar. Ben o yüzden bunu çok önemli görmüyorum.
Bence üniversiteden banane okurum bir okul alırım diploma kendimi geliştirin diyenler için muhtemelen bunu yapmışlar gibi duruyor. Ve bence iyi bir şey olmuş.Bana göre bu sadece belli bir kesmin "üniversite okudum" demesi için bir değişiklik. Muhtemelen biraz da bu kesim tarafından oy alabilmek için. Çok önemli bir şey olarak görmüyorum.
Ben artık Türkiye değil de Dünya olarak değerlendiriyorum işi. Nüfus artıyor, "okuyan" insan sayısı artıyor ama medeniyet geriye gidiyor. İnsanlar artık akademik başarıyla değil kendilerini geliştirmeleriyle tanınıyorlar. Ben o yüzden bunu çok önemli görmüyorum.
bekle beni A-101 ben geliyorummTR'de birkaç bölüm ve üni. haricinde okumak sadece zaman kaybı. Kalkması daha iyi oldu bence. Zeki olan olanlar 4 yıl ünide boş zaman öldürene kadar kendini bir den fazla konuda fazlasıyla geliştirir, özellikle teknoloji konusunda.