Neler Yeni

YKS için üniversite seçimi

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Senin odtuden haberin yok kardeş arkadaşım namaz kiliyo diye dayak yemişti 6 7 kisiden orda anasini satym bir de eylem yok demissin. sana kim masal anlattı zamanında kapalı kadınları açılması yönünde sozlu psikolojik taciz eden kadınlarla doluydu ora 5 6 sene önce öyleydi bugün de ne kadar değişmiş bilmiyorum.
5-6 Sene türkiyede güvenlik diye bir şey yoktu ki zaten? Her gün canlı bombaya ölme ihtimalin vardı.

Rik Sançez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
613
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım

seniyazdim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Ali Arslan
5-6 Sene türkiyede güvenlik diye bir şey yoktu ki zaten? Her gün canlı bombaya ölme ihtimalin vardı.
Kanka 5 6 senne önce ki tr şu an kinden çok daha güvenli emin ol ortalik ful suriyeli afgan canli bombasi aynıyor

Rik Sançez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
613
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım

ProArk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Ömer Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve oyunlar
Tamam o zaman sana kısa bir rehber hazırlayayım.
-Öğretmenlik bölümlerini çok tercih etme. İş bulursun fakat devlete girmen zorlaşır. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik yapar, dershanelerde çalışırsın. Aylık gelirin 5 bin TL yi bulmaz. Sağlam çalışırım atanırım dersen seçebilirsin. KPSS için konuşuyorum. İleriye yönelik.
-Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü benim bölümüm. İş imkanı ileride çok artacak. Yakın zamanda AFAD alımlarını açtı ve sürekli bizim bölümden almayı hedefliyor. Ben ARFF memurluğu için uğraşıyorum. Maaşları ortalama 6-12bin TL arası değişiyor.
-Hemşirelik bölümünde ise atamaları bir dönem oluyor bir dönem olmuyor. Aşırı mezun verdiği için atanman biraz zorlaşıyor. Garantisi var mı atanman için dersen evet var. Atamaları yüksek ve özel sektörde iş bulabilirsin. Gelirleri ise 7-10bin TL arası gidip geliyor. Özel sektörde çalışabilirsin.
-Fizyoterapi ve Rehabilitasyonu seçersen iş bulabilme olanağın artar. Özel ve devlette çalışabilme olanağın var. Özelde daha çok çalışıyorsun. Maaşları 10bin TL ve üstü diye biliyorum. Çok bilgim yok ama atama puanları yüksek. Özel sektörde çok işsiz gezmezsin.
-Beslenme ve Diyatetik puanları biraz yüksek. Devlette iş bulabilme imkanın var. Genelde diyetisyenler kendileri çalışırlar ve işsiz kaldıklarını görmedim. İnstagram, youtube açıp kitle oluşturup oradan gelir sağlıyorlar. Diyet yapıp satıyorlar. Spora giden arkadaşlar olsun, zayıflamak isteyen arkadaşlar olsun mutkala diyetisyene gider.
-Amelihane Hizmetleri,Anestezi: 2 bölümü yazıyorum. İkisinin de iş olanağı yüksek. Özel hastaneler kapış kapış alıyor. Maaşları çok yüksek değil diye biliyorum. 4-8 bin TL kazanç sağlarsın. Rahat güzel iştir. 2 yıllık bölümdür.
-İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü: 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri var. 2 yıllık tercih etme. 4 yıllık tercih et. Kesinlikle işsiz kalmazsın. Bölümü okumadan belge de alabilirsin ama çoğu kurum bu bölüm üzerinden alım yapıyor. Maaşları bi hayli düşük. Seviyeleri var. 4-6 bin TL arası başlarsın. Sonrasını bilemiyorum. Alımları yüksek. Özelde ve devlette çalışabilirsin.
-İtfaiyecilik ve Ormancılık bölümü: 2 yıllıktır ve alımlarının en yüksek olduğu iki bölümdür. Okuduktan sonra KPSS ile devlete girebilirsin ve atama puanları çok yüksek değil. Merkezi atama sistemi yok. Seni mülakata çağırıyorlar. Torpilin varsa giriyorsun. Torpilin yoksa giremezsin. Maaşları maksimum 8-9 bin TL kadar. İşe başlarsan o kadar alamazsın. Yaş ilerledikçe kademe alıp yükseliyorsun. SAYISAL DEĞİL ama puanı yüksek de değil.

Evet dostum. Sana ayrıntılı ve bildiğim kadar bir sayısal rehber hazırladım. Kendin de araştırıp daha iyi bilgiler bulabilirsin. Bunlar benim çevremde gördüğüm, konuştuğum insanlardan edindiğim bilgilerdir. İnternette çoğu bilgi yalan. Çoğu iş konusunda sana tavsiyelerde bulundum. Hatalarım olabilir. Değerlendirirsin. Başka soracağın bir şey olursa hiç farketmez sorabilirsin. Ben de sınava hazırlanıyorum. Seni anlıyorum şuan.

ustaShifu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yunus
-Öğretmenlik bölümlerini çok tercih etme. İş bulursun fakat devlete girmen zorlaşır. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik yapar, dershanelerde çalışırsın. Aylık gelirin 5 bin TL yi bulmaz. Sağlam çalışırım atanırım dersen seçebilirsin. KPSS için konuşuyorum. İleriye yönelik.
-Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü benim bölümüm. İş imkanı ileride çok artacak. Yakın zamanda AFAD alımlarını açtı ve sürekli bizim bölümden almayı hedefliyor. Ben ARFF memurluğu için uğraşıyorum. Maaşları ortalama 6-12bin TL arası değişiyor.
-Hemşirelik bölümünde ise atamaları bir dönem oluyor bir dönem olmuyor. Aşırı mezun verdiği için atanman biraz zorlaşıyor. Garantisi var mı atanman için dersen evet var. Atamaları yüksek ve özel sektörde iş bulabilirsin. Gelirleri ise 7-10bin TL arası gidip geliyor. Özel sektörde çalışabilirsin.
-Fizyoterapi ve Rehabilitasyonu seçersen iş bulabilme olanağın artar. Özel ve devlette çalışabilme olanağın var. Özelde daha çok çalışıyorsun. Maaşları 10bin TL ve üstü diye biliyorum. Çok bilgim yok ama atama puanları yüksek. Özel sektörde çok işsiz gezmezsin.
-Beslenme ve Diyatetik puanları biraz yüksek. Devlette iş bulabilme imkanın var. Genelde diyetisyenler kendileri çalışırlar ve işsiz kaldıklarını görmedim. İnstagram, youtube açıp kitle oluşturup oradan gelir sağlıyorlar. Diyet yapıp satıyorlar. Spora giden arkadaşlar olsun, zayıflamak isteyen arkadaşlar olsun mutkala diyetisyene gider.
-Amelihane Hizmetleri,Anestezi: 2 bölümü yazıyorum. İkisinin de iş olanağı yüksek. Özel hastaneler kapış kapış alıyor. Maaşları çok yüksek değil diye biliyorum. 4-8 bin TL kazanç sağlarsın. Rahat güzel iştir. 2 yıllık bölümdür.
-İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü: 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri var. 2 yıllık tercih etme. 4 yıllık tercih et. Kesinlikle işsiz kalmazsın. Bölümü okumadan belge de alabilirsin ama çoğu kurum bu bölüm üzerinden alım yapıyor. Maaşları bi hayli düşük. Seviyeleri var. 4-6 bin TL arası başlarsın. Sonrasını bilemiyorum. Alımları yüksek. Özelde ve devlette çalışabilirsin.
-İtfaiyecilik ve Ormancılık bölümü: 2 yıllıktır ve alımlarının en yüksek olduğu iki bölümdür. Okuduktan sonra KPSS ile devlete girebilirsin ve atama puanları çok yüksek değil. Merkezi atama sistemi yok. Seni mülakata çağırıyorlar. Torpilin varsa giriyorsun. Torpilin yoksa giremezsin. Maaşları maksimum 8-9 bin TL kadar. İşe başlarsan o kadar alamazsın. Yaş ilerledikçe kademe alıp yükseliyorsun. SAYISAL DEĞİL ama puanı yüksek de değil.

Evet dostum. Sana ayrıntılı ve bildiğim kadar bir sayısal rehber hazırladım. Kendin de araştırıp daha iyi bilgiler bulabilirsin. Bunlar benim çevremde gördüğüm, konuştuğum insanlardan edindiğim bilgilerdir. İnternette çoğu bilgi yalan. Çoğu iş konusunda sana tavsiyelerde bulundum. Hatalarım olabilir. Değerlendirirsin. Başka soracağın bir şey olursa hiç farketmez sorabilirsin. Ben de sınava hazırlanıyorum. Seni anlıyorum şuan.
çok teşekkür ederim emeklerin ve bilgilerin için değerlenidiricem çok teşekkürler

stizzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
stizzy
Hocam birazda sevebileceğiniz alanlara bakın, o alanın alt dallarına vs bakarsanız daha mutlu olursunuz diye düşünüyorum.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,093
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji

Artık devlete bel bağlamak pek mantıklı gelmiyor bana , özel sektörde rahat iş bulabileceğin bölümleri tercih etmek daha mantıklı. Bende bu sene sınava gireceğim ancak hala net bir hedefim yok. Ne yapacağım hiç bilmiyorum ,sıralamama göre hem devlette hem özelde iş bulabileceğim bir bölüm seçmeyi düşünüyorum .

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Artık devlete bel bağlamak pek mantıklı gelmiyor bana , özel sektörde rahat iş bulabileceğin bölümleri tercih etmek daha mantıklı. Bende bu sene sınava gireceğim ancak hala net bir hedefim yok. Ne yapacağım hiç bilmiyorum ,sıralamama göre hem devlette hem özelde iş bulabileceğim bir bölüm seçmeyi düşünüyorum .
Eğer sağlık sektöründe bunu düşünüyorsan kanını vakumlarlar haberin olsun.

alienemre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Yunus Emre Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Bilim,fizik,biyoloji,transhümanizim,oyun,astronomi,ilkler tarihi,evrim.
Merhaba, şu an YKS sınavına yaklaşık 1 ay kaldı gerçekten ama gerçekten hangi mesleği seçeceğimi bilemiyorum, hangisini seçersem iş bulabilirim diye sürekli tereddüte giriyoruym, napacağimi bilemiyorum, anlık olarak gemi makine işletme mühendisliği okumak istiyorum ama forumlara bakınca herkes "seçme inşaat gibi vs." falan diyor meslekten korktum nerdeyse, "kessinlikle okumayın" gibi yorumlar çok var, ailem de güzel bir bölüm kazanmamı istiyor haliyle, bende güzel parası olan bir bölüm istiyorum, bilgisayar mühendisliği seçersem iş bulabilir miyim ? (bir akrabam seçti ve mezun ama boşta), iyi para getiren meslekler hangileridir ?
Kanka iş bulmak kolay değil daha geçen üniversitemize simens geldi adam yönetici ama yaklaşık 1 yıl işsiz kalmış bu onun kötü olamsından kaynaklı bir durum ama iş bulunca fırsatı kaçırmayaıp yönetici olmuş. Bir arkdaş yazmış Ne olursa olsun odtü diye bu dediğim adam erciyes üniversitesinden ne olursa olsun kendini geliştirmessen bir şey olmaz istersen odtüden mezun ol. işe alım yaparken gano ve üni adı tabikii önemli bunu kimse inkar edemez ama bu en son koşullardan biri sen kendini geliştirebilceğin uzmanlaşabilceğin bir meslek seçip artık yürümen lazım . Bilgisayar mühendisliğide güzel bölümdür bu arada.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,093
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji

machiqwe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
581
İsim
Ahmet Emre Işık
Biliyorum. Arkadaş Bilgisayar Mühendisliği istiyorsa zaten ilk 25K'ya çoktan koymuştur kendini.

ODTU'de eylem Boğaziçine göre çok az.
ODTÜ gibi biryerde eylemin cok az oldugunu düşünmen şaşırtıcı 🙂 ayrıca 25k yapmak ve 1k yapmak arasında daglar kadar fark var hic kolay birsey degil malesef

Top Bottom