YKS için üniversite seçimi

ustaShifu

80+
Reaksiyon skoru
43
Merhaba, şu an YKS sınavına yaklaşık 1 ay kaldı gerçekten ama gerçekten hangi mesleği seçeceğimi bilemiyorum, hangisini seçersem iş bulabilirim diye sürekli tereddüte giriyoruym, napacağimi bilemiyorum, anlık olarak gemi makine işletme mühendisliği okumak istiyorum ama forumlara bakınca herkes "seçme inşaat gibi vs." falan diyor meslekten korktum nerdeyse, "kessinlikle okumayın" gibi yorumlar çok var, ailem de güzel bir bölüm kazanmamı istiyor haliyle, bende güzel parası olan bir bölüm istiyorum, bilgisayar mühendisliği seçersem iş bulabilir miyim ? (bir akrabam seçti ve mezun ama boşta), iyi para getiren meslekler hangileridir ?

Benim bir sözüm vardır -yoktur-, Ne okursan oku, yinede ODTÜ'ye git.

neden?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

genelde bu dönemlerde çok değişiklikler yaşanıyor zaten
Çünkü ODTÜ'nün Türkiye'nin her koşulda en iyi üniversitesi olduğunu düşünüyorum.

Eğitimi gayet iyi, boğaziçi gibi sürekli eylem olan bir yer değil, İçinde çok iyi akademisyenler barındırıyor. Konumu gayet güzel, Ankarada bulunduğu için İstanbuldan daha ucuz bir şekilde yaşayabiliyorsun. Yurtdışı imkanları bolca var. Öğrenci profili güzel.

Bunlar aklıma gelen artılar.

Dostum gireceğin bölümün kpss atamalarına bak. Garanti bölüm istiyorsan 2 yıllık oku. Maaşlarından pek bir şey bekleme. Ben şuan kpss hazırlanıyorum. Hava alanı itfaiyesi için. 4 yıllık okursan işe girmen çok zor olur ama sağlam maaş ile işe başlarsın. Mühendislik bitirirsen torpil bulman lazım işe girebilmek için. Maaşları 5-8 bin arası olur. Zamanla yükselir. Ona göre mühendislik tercihini yap. Bu arada sayısal mı sözel misin? Ona göre yardımcı olayım ben sana.

Dostum gireceğin bölümün kpss atamalarına bak. Garanti bölüm istiyorsan 2 yıllık oku. Maaşlarından pek bir şey bekleme. Ben şuan kpss hazırlanıyorum. Hava alanı itfaiyesi için. 4 yıllık okursan işe girmen çok zor olur ama sağlam maaş ile işe başlarsın. Mühendislik bitirirsen torpil bulman lazım işe girebilmek için. Maaşları 5-8 bin arası olur. Zamanla yükselir. Ona göre mühendislik tercihini yap. Bu arada sayısal mı sözel misin? Ona göre yardımcı olayım ben sana.
sayısal

Çünkü ODTÜ'nün Türkiye'nin her koşulda en iyi üniversitesi olduğunu düşünüyorum.

Eğitimi gayet iyi, boğaziçi gibi sürekli eylem olan bir yer değil, İçinde çok iyi akademisyenler barındırıyor. Konumu gayet güzel, Ankarada bulunduğu için İstanbuldan daha ucuz bir şekilde yaşayabiliyorsun. Yurtdışı imkanları bolca var. Öğrenci profili güzel.

Bunlar aklıma gelen artılar.
odtude mi eylem olmuyor🙂 ayrıca ha diyince odtuyu secemiyorsun duzgun bolumlerinden en kotusu bile 2k siralamayla falan alıyor

odtude mi eylem olmuyor🙂 ayrıca ha diyince odtuyu secemiyorsun duzgun bolumlerinden en kotusu bile 2k siralamayla falan alıyor
Biliyorum. Arkadaş Bilgisayar Mühendisliği istiyorsa zaten ilk 25K'ya çoktan koymuştur kendini.

ODTU'de eylem Boğaziçine göre çok az.

KANKA BOĞAZİÇİNE GİDİYOSUN ANİDEN BİR BAKMIŞSIN 2 TANE ODA ARKADAŞIN YOK İÇERİ ALINMIŞLAR BEN BU PSİKOLOJİYLE ÜNİ OKUYAMAM SDJADSJNFJ
Senin odtuden haberin yok kardeş arkadaşım namaz kiliyo diye dayak yemişti 6 7 kisiden orda anasini satym bir de eylem yok demissin. sana kim masal anlattı zamanında kapalı kadınları açılması yönünde sozlu psikolojik taciz eden kadınlarla doluydu ora 5 6 sene önce öyleydi bugün de ne kadar değişmiş bilmiyorum.

Geri