Neler Yeni

YKS koçu işe yarar mı?

muraterol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Erol
Arkadaşlar 3 senedir mezuna kalıyorum 2021'de açık liseye geçtim 2023'te YKS'ye girdim. İlk sene depremdir seçimdir derken hiç çalışmadım. Kendime güvenip mezuna bıraktım ama 2024 YKS'ye de çalışmadım. Evde kendi başıma sınava hazırlanmaya çalışıyorum. Ailem lise mezunu TYT AYT nedir onu bile bilmiyorlar sadece çalış, çalış deyip duruyorlar. Hal böyle olunca beni denetleyecek kimse de yok. Ben de bunun rahatlığıyla bu yıl da mart ayına kadar hiç çalışmadım yarın başlarım yarın başlarım diye diye nisana dayandı zaman. Bu zamandan sonra saatlerce çalışsam da iyi bir üniversite kazanamayacağımı biliyorum. Yani benim durumum bu üniversite kazanacağım diye yıllarım harap oldu anlayacağınız. Sizce bir sene daha mezuna kalacak olursam YKS koçu tutsam bu bir işe yarar mı? Biliyorum koç tutunca birdenbire ders çalışma isteği falan gelmeyecek çok fazla ekstra bir şey olmayacak azmetmesi gereken kişi yine benim. Bunları biliyorum ama sonuçta beni denetleyecek, bana yol gösterecek biri olacak. Bilmiyorum işte sizce işe yarar mı? Umarım beni kırmadan tavsiyeler verirsiniz.

Bence bu gün sıfırdan 25 için çalışmaya başla.Bu gün tyt denemesi yap sonra 1.t ay düzenli tyt çalış 1.5 ay sonra tekrar deneme yap netlerin yükseldiğini görünce motive olur devam edersin koça gerek kalmaz ama 1.5ay dayanman lazım.

muraterol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Erol
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence bu gün sıfırdan 25 için çalışmaya başla.Bu gün tyt denemesi yap sonra 1.t ay düzenli tyt çalış 1.5 ay sonra tekrar deneme yap netlerin yükseldiğini görünce motive olur devam edersin koça gerek kalmaz ama 1.5ay dayanman lazım.
Şuan zaten çalışıyorum ilk 12 konuyu neredeyse tamamladım ama en iyi ihtimal ile 200 bin falan yapabilirim o da sınava kadar çalışırsam eşit ağırlıkçıyım

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
tavsiyem TYT yap 400 bin falan gir mesleğe oku geç staj vs. parada kazanırsın illa ki 4 yıllık okuyacaksınız diye bir kayıt ve ya şart yok herkes 4 yıllık okuyo zaten.

chade

80+ Bronze
kardeşim belli ki senin çok okumaya niyetin yok. kaldı ki herkes okuyacak diye bir zorunluluk da yok. günümüzde üniversite mezunu olmak lise diploması almak gibi bir şey oldu. herkes bir şekilde mezun oluyor bir yerlerden. o yüzden çok iyi bir okul ve bölüm kazanmadığın sürece iş bulma şansın da yok. hem paranı hem vaktini boşa harcama. git ustalık öğrenebileceğin bir işe gir. garson marson olayım deme. full sürünürsün üç kuruş paraya. meslek öğrenmeye bak. sanayi olur, aşçılık olur o tarz şeyler.

kardeşim belli ki senin çok okumaya niyetin yok. kaldı ki herkes okuyacak diye bir zorunluluk da yok. günümüzde üniversite mezunu olmak lise diploması almak gibi bir şey oldu. herkes bir şekilde mezun oluyor bir yerlerden. o yüzden çok iyi bir okul ve bölüm kazanmadığın sürece iş bulma şansın da yok. hem paranı hem vaktini boşa harcama. git ustalık öğrenebileceğin bir işe gir. garson marson olayım deme. full sürünürsün üç kuruş paraya. meslek öğrenmeye bak. sanayi olur, aşçılık olur o tarz şeyler.
Sanayi akraba dükkanı yoksa yapılacak son meslek

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,181
İsim
Lokman Doğan
bu yıl bitti geçti havasına girme bence şimdiden çalışmaya başla çünkü iyi bir sıralama istiyosan bi 15 16 ay lazım
pek önermem ama evde çalışma düzenin yoksa dershaneye gidebilirsin yok yaparım diyosan kütüphaneye de gidebilirsin

chade

80+ Bronze
Sanayi akraba dükkanı yoksa yapılacak son meslek
kolay meslek arıyorsan dayını, amcanı araya sokup memur olursun. yoksa her meslek zor :). biz kurumsallık, masa başı iş, mühendislik derken sanayinin zorluğuna katlanıp ben burada çalışacam diyen tanıdıklar buluşmaya bilmem kaç milyonluk arabasıyla geliyor. evet sanayi ortamı zor, adamı çok yorar ama mesleği öğrenmeyi kafana koyarsan ileride iyi paralar kazanırsın.

kolay meslek arıyorsan dayını, amcanı araya sokup memur olursun. yoksa her meslek zor :). biz kurumsallık, masa başı iş, mühendislik derken sanayinin zorluğuna katlanıp ben burada çalışacam diyen tanıdıklar buluşmaya bilmem kaç milyonluk arabasıyla geliyor. evet sanayi ortamı zor, adamı çok yorar ama mesleği öğrenmeyi kafana koyarsan ileride iyi paralar kazanırsın.
Dostum zorlukla ne alakası var şimdi sanayiye girsen ustan olacak insanlık görmemiş orangutan sana sabah dükkan açtırıp akşam kapattıracak her fırsatta laf sokacak,vuracak işi öğrenmeye girdiğin halde bir yanlışın olsa yarım ton laf söyleyecek seni köle gibi kullanıp dilenciye para verir gibi para verecek en güzel yılların boşa gidecek o kazandığının iyi paraların sana bir faydası olsa ne olmasa ne o saatten sonra.

muraterol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Erol
Okumaya niyetim olmasa hala mezuna kalmayı düşünür müyüm sence ha ders çalışma azmi yok orası doğru onu nasıl halledeceğiz bilmiyorum

idas0320

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
akif
git bir işe gir sanayide 1-2 ay küfür ye hor görül , zoruna giderse oturup çalışırsın baktın hoşuna gitti meslek sahibi olursun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,360
Üyeler
172,076
Son üye
Hasan3131
Top Bottom