- Reaksiyon skoru
- 85
Öncelikle şunu bilmenizi isterim süper hiper zekalı biri değilim. Kesinlikle bir burs kazanacağıma inanmıyorum. Okuyan %90 lık kesim üniversiteye gitmek için üniversiteye gidiyor. Ailemin şuan ki maddi durumu yetersiz, iyi bir üni kazansam bile eğitim masrafı karşılayabilecek durumları yok. Kötü bir üni kazanıp 4 yıl vakit çürütmektense mezuna bırakıp iyi bir üni istediğimi nasıl anlatabilirim? Okumak istediğim halde "okumazsın gider çalışırsın" cümlesini kuracak klasik bir ailem var. Bir kere sosyal aktivite yapmaz bir kere dışarıda yemeğe çıkmaz bir kere memlekete gitmez (gidemez) durumdalar. Yani düşünün sırf paranız olmadığı için memleketteki bahçenize gidip kendi mahsulünüzü toplayamıyorsunuz, . Toplayabilseniz bile iş yeri tatil izin vermiyor. Bu kadar dipteler. Kendimi anne babamın yerine koyduğumda kendi halimi çok daha iyi anlıyorum. Onlar böyle geldik böyle gideriz mantığında ve anlamamakta ısrarcılar. Ne desem tersliyorlar, hiç bir sorunun çözümünü konuşmuyor üstüne kafa yormuyorlar. Tartışmalarda haklı çıkan genelde benim, çok haksız duruma düşüp köşeye sıkıştıklarında da "namazını kıldın mı?" "git abdest al!!" gibi dini argümanlarla başlarından savıp sorunu halı altına süpürüyorlar. Daha da anlatırım ama tüm özelimi anlatamam. Benim yerimde olsanız ne yapardınız özellikle 25 yaş plus abilere soruyorum. Teşekkürler