Neler Yeni

Yok mu Şöyle Güzel Atıştırmalık İndirimleri Ben Başlatıyorum!

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER

Jâckêrs

80+ Bronze

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
çok gergin bir milletiz arkadaş olay çikolatadan nasıl obezliğe diyabete geldi anlamak zor. dünyadaki şeylerin yüzde 80ı genetiktir hocam yok tatlıymış yok bilmem neymiş bunlar sadece ömrün kalitesini ayarlıyor o da çok değil. sağlıklı beslenme nedir bilmeyen yıllardır sabit yaşayan 23 yaşında birisi olarak grip bile nadir olurum. genetiğiniz sağlamsa gıdadan kısmayın yaşayın hayatı spor yapın yeterli. hayırlı forumlar :)

anon-im

80+

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,501
İsim
Oğuz
Tip 1 diyabet ile obezliğin alakası yok, tamamen genetik polimorfizimle alakalı. Diyabet hakkında bir şey bilmeden boş boş adama yükleniyorsunuz. O adam hiç tatlı yemese de çok spor yapsa da diyabet olacaktı sadece olacağı yaş değişecekti.

Ben şeker yiyorum ama koşuyorum, şeker yiyorum yıllardır ama diyabetim yok argümanları, diyabet riskini artırdığı gerçeğini değiştirmiyor. Tip 2 diyabet olmanız bir çok faktöre bağlı, taşıdığınız bazı gen mutasyonları üstüne kötü yaşam stiliniz var ise geliştirme riskiniz oldukça yükseliyor.
Biliyorum da bunu yazan arkadaş diyabet olmasına rağmen bunları yiyince hemen diyabet olacağımızı sanıp, üzerine de beddua ediyor. Bu vakitten sonra önemsiz, tek derdim ona laf atmak, öyle insanlara beddua etmekle olmuyor.

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
yaşım 33 18 yıllık tip-1 diyabet hastasıyım umarım sende olursunda görürsün nasıl bir hastalık
genelde babadan anneden geçen genlerle alakalı oluyor. benim sekerden yana bir sorunum olmadı. hergun sekerli urun tuketirim caydan tut tatli cok severim ama bizde babada tansiyon düşüklüğü var o bana gecmis tnsiyon her ölçtüğümde 9 cikiyor normali 11-12

Atmin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
ömer
Forum olarak haksız bulunmuş bir dünya laf yemiş hala gelip gülerek ne insanlar var yazıyor. İnsanlar normal sen dön kendine bak.

Emrhan_

80+ Bronze
Arkadaşlar tartışma konusu değil varsa indiriminiz paylaşın insanlar yararlansın yoksa boş laf yapmanın manası yok.

Dõ man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
507
İsim
Duman
tarihi baya yakın oluyor böyle ürünlerin haberiniz olsun

1905

80+ Silver

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
100/38 gr şeker seriden diyabet hastası olmak isteyenler buyursun.
Alıntıyı görüntüle
Yiyen de ölüyor yemeyen de
Mesaj otomatik birleştirildi:

yaşım 33 18 yıllık tip-1 diyabet hastasıyım umarım sende olursunda görürsün nasıl bir hastalık
Genetik hastalığa sahipsin diye biz tatlı yemeyelim mi? Git atalarına kız
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnternetten güzel copy paste yapıyorsun. tip 1 diyabet epidemiyolojisi ve risk faktörleri diye arat bakalım. Adam zaten insülin üretemediği için doğal olarak yaşam stili değişikliği yapmak zorunda. O adam her şeyi yapsa da tip 1 diyabet olacaktı.

Edit: tedavisi diye yazılan şeyler sadece hastalığın yönetiminde kullanılacak şeyler. Sonuçta "tedavi" şansı olan bir hastalık değil. Tip 1 diyabet ile Tip 2'yi karıştırıyorsunuz. Tip 1 çocukluk çağında olan, genelde bir virüs veya bazı besinlerin(inek sütü gibi)tetiklediği bağışıklık sistemi yanıtından dolayı gelişen sonucunda insülin üretemeyecek hale getiren bir otoimmün hastalık. En büyük risk faktörü genetik. Tip 2 ise, işte sizin o sövdüğünüz kötü beslenme ve genetik yatkınlıkla oluşan, vücudun artık insüline direnç geliştirdiği hastalık. İkisinde de yaşam stili değişikliği mecbur, çünkü sonuç aynı. Ama tip 1 diyabet olacak bir çocuk, isterse 0 şeker beslensin, 15 yaşında değil 5 yıl sonra diyabet olacak.

Alıntıyı görüntüle
Tamam profesör dur burda biz atıştırmalık indirimlerini konuşuyoruz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,283
Üyeler
161,833
Son üye
Benamo
Top Bottom