Neler Yeni

Yok mu Şöyle Güzel Atıştırmalık İndirimleri Ben Başlatıyorum!

Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Alperen
o oturduğun yerden biraz kalkta git bi spor yap sağlıklı beslen burada gelip millete beddua etme 33 seneni bosuna gecirmis bir insan olarak burada boş yorum yapma.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tip 1 diyabet ile obezliğin alakası yok, tamamen genetik polimorfizimle alakalı. Diyabet hakkında bir şey bilmeden boş boş adama yükleniyorsunuz. O adam hiç tatlı yemese de çok spor yapsa da diyabet olacaktı sadece olacağı yaş değişecekti.

Ben şeker yiyorum ama koşuyorum, şeker yiyorum yıllardır ama diyabetim yok argümanları, diyabet riskini artırdığı gerçeğini değiştirmiyor. Tip 2 diyabet olmanız bir çok faktöre bağlı, taşıdığınız bazı gen mutasyonları üstüne kötü yaşam stiliniz var ise geliştirme riskiniz oldukça yükseliyor.
C3318336-3DC5-4172-A0BE-9D67CC8A9ED1.jpeg

Azief

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Azief
o oturduğun yerden biraz kalkta git bi spor yap sağlıklı beslen burada gelip millete beddua etme 33 seneni bosuna gecirmis bir insan olarak burada boş yorum yapma.

Alıntıyı görüntüle
İnternetten güzel copy paste yapıyorsun. tip 1 diyabet epidemiyolojisi ve risk faktörleri diye arat bakalım. Adam zaten insülin üretemediği için doğal olarak yaşam stili değişikliği yapmak zorunda. O adam her şeyi yapsa da tip 1 diyabet olacaktı.

Edit: tedavisi diye yazılan şeyler sadece hastalığın yönetiminde kullanılacak şeyler. Sonuçta "tedavi" şansı olan bir hastalık değil. Tip 1 diyabet ile Tip 2'yi karıştırıyorsunuz. Tip 1 çocukluk çağında olan, genelde bir virüs veya bazı besinlerin(inek sütü gibi)tetiklediği bağışıklık sistemi yanıtından dolayı gelişen sonucunda insülin üretemeyecek hale getiren bir otoimmün hastalık. En büyük risk faktörü genetik. Tip 2 ise, işte sizin o sövdüğünüz kötü beslenme ve genetik yatkınlıkla oluşan, vücudun artık insüline direnç geliştirdiği hastalık. İkisinde de yaşam stili değişikliği mecbur, çünkü sonuç aynı. Ama tip 1 diyabet olacak bir çocuk, isterse 0 şeker beslensin, 15 yaşında değil 5 yıl sonra diyabet olacak.

1681200131405.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Alperen
İnternetten güzel copy paste yapıyorsun. tip 1 diyabet epidemiyolojisi ve risk faktörleri diye arat bakalım. Adam zaten insülin üretemediği için doğal olarak yaşam stili değişikliği yapmak zorunda. O adam her şeyi yapsa da tip 1 diyabet olacaktı.

Edit: tedavisi diye yazılan şeyler sadece hastalığın yönetiminde kullanılacak şeyler. Sonuçta "tedavi" şansı olan bir hastalık değil.

Alıntıyı görüntüle
güzel kardeşim burada kimse ya sen evde oturdugun icin böyle oldun diyen olmadi allah şifa versin ben buraya yapacağı alternatifleri attım burada gelip millete beddua etmek degil savaşmak gerekir bu şeye benziyor trafik kazasinda ayagimi kaybedeyim gidip millete insallah seninde ayağın olmazda görürsün demek gibi bos yapmanin bir manası yok.Bu beddua ettiğini kisi cok kafaya takan biri olabilir bu ufacik gereksiz bedduasini kafasian takabilir.Bu hayatını etkileyebilir. Adamların normal actigi bir konuya girip beddua ediyorsa eğer bir psikologada gitmeli benden tavsiye.

Azief

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Azief
güzel kardeşim burada kimse ya sen evde oturdugun icin böyle oldun diyen olmadi allah şifa versin ben buraya yapacağı alternatifleri attım burada gelip millete beddua etmek degil savaşmak gerekir bu şeye benziyor trafik kazasinda ayagimi kaybedeyim gidip millete insallah seninde ayağın olmazda görürsün demek gibi bos yapmanin bir manası yok.Bu beddua ettiğini kisi cok kafaya takan biri olabilir bu ufacik gereksiz bedduasini kafasian takabilir.Bu hayatını etkileyebilir. Adamların normal actigi bir konuya girip beddua ediyorsa eğer bir psikologada gitmeli benden tavsiye.
Beddua konusunda haklısınız, ama dediğim şey şu o adam savaşsa da diyabet olacaktı. Herkes sanıyor ki adam obez şişko o falan filan. Toplanıp tek bir kişiye zorbalık yapmak da doğru değil. Yoksa o konuda haklısınız.

cahilliğime verin ama şeker hastalığı daha çok insülin direnci ile alakalı değil mi
Tip 2 diyabet insülin direnci, tip 1 ise vücudunda insülin üreten bölgeye senin bağışıklık sisteminin saldırmasıyla gelişen bir hastalık.

gallax420

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
Eray
yaşım 33 18 yıllık tip-1 di

Beddua konusunda haklısınız, ama dediğim şey şu o adam savaşsa da diyabet olacaktı. Herkes sanıyor ki adam obez şişko o falan filan. Toplanıp tek bir kişiye zorbalık yapmak da doğru değil. Yoksa o konuda haklısınız.

Tip 2 diyabet insülin direnci, tip 1 ise vücudunda insülin üreten bölgeye senin bağışıklık sisteminin saldırmasıyla gelişen bir hastalık.
sağolun bilgilendirme için

Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Alperen
kardeşim burada kimse o adami aratip bulup etiketleyip konuyla alakasi olmadan ya sen obezsin falan demedi kendiliginden gelip burada sacma sapan yorum yaprak beddua ediyor ve buradaki insanlarin bu çocuğun nasil bir görünümde olduğunu tahmin edemez.Allah şifa verir umarım allahtan umit kesilmez hiçbir zaman ama bu yaptigi şeyin hiçbir mantigi yok milletin sinir oldugu sey bu.Kimsenin kimseye durduk yere kin kusacak hali yok.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,741
İsim
Orkun
Tırt :) 2 kutu almıstım. Yavan kuru boğazda kalıyor gibi. İçinde akışkan kakao filan yok yani.
Düz kakaolu kek hocam içinde bir şey falan olduğunu da vaadetmiyor zaten. Bence kakao aroması güzel yedikten sonra tadı damağımda kalıyor benim bir tane daha yiyesim geliyor. Ama bir oturuşta 2 3 ten sonrası biraz bayar.

ramcoloji

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
RAMAZAN PANCAREKEN
yaşım 33 18 yıllık tip-1 diyabet hastasıyım umarım sende olursunda görürsün nasıl bir hastalık
Sen nası bi insansın diyecem de, olmadığın belli duruyor. Bu neyin kini, neyin hıncı. Bu arkadaş mı seni hasta yaptı.

Top Bottom