Yokuş Çıkarken Bisiklette Vites Değişimi Nasıl Olmalı?

Elessar

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
431
Merhabalar bisiklette çok yeniyim. Ankara Keçiören'de yaşıyorum ve malum Ankarayı bilenler bilir her yer yokuş fakat daha acemi olduğum için yokuşta vites olayını çözemedim biraz güzel gider gibi olup dengemi kaybediyorum veya bisiklet tamamen duruyor çünkü yokuşta pedal çevirmek çok yoruyor ayrıca doğru vitesi bulamadığımdan yüzde yüz eminim. Hangi viteste yokuş çıkmak daha mantıklı olur veya başka taktiği tüyosu var mı yardımcı olabilecek var mı?

İstanbul'da kullandığım kadarıyla Bianchi m821 modelini kullanıyorum hafif çapraz çıkıyorum böyle pedalın turunu tamamen almaya çalışıyorum vites olarakta 2-3 veya 4 kullanıyorum çok dikse 1 kalıyorum bu benim deneyimim herkesin ki aynı olur mu bilmem

Bende keçiören deyim elektirikli al

Yokuşa göre değişir manyak dikse 1 ile az dikse 2 3 4 ile çıkarsın.

Vites ayarını düzde iken yapsan daha rahat edersin onun dışında 2 veya 3 ile rahat çıkarsın

Merhabalar bisiklette çok yeniyim. Ankara Keçiören'de yaşıyorum ve malum Ankarayı bilenler bilir her yer yokuş fakat daha acemi olduğum için yokuşta vites olayını çözemedim biraz güzel gider gibi olup dengemi kaybediyorum veya bisiklet tamamen duruyor çünkü yokuşta pedal çevirmek çok yoruyor ayrıca doğru vitesi bulamadığımdan yüzde yüz eminim. Hangi viteste yokuş çıkmak daha mantıklı olur veya başka taktiği tüyosu var mı yardımcı olabilecek var mı?
vites 1

Yıllarca bisiklet sürdüm keçiöreni de iyi bilirim. Yokuş olayı tamamen kondisyonla ve sabırla alakalı gitmiyor gibi hissediyorsun düşük viteste yüksete ise yoruluyorsun. Ben bazen ağır ağır ama rahat çıkmayı yda yokuşu yürüyerek çıkmayı tercih ediyorum. Acelem varsa hızımı alıp en azından yarısına kadar eforsuz çıkmayı tercih ederim.

yürümek daha mantıklı :DDDD :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

21. vitesle çıkıyordum hafif yokuşları. Bir gün yokuş çıkarken dişli kırıldı ve ben de boşluğa basmış gibi olduğumdan yere yapıştım.

Ortadaki dişliyi en küçüğe arkadaki dişliyi en büyüğe alırsan yokuşu kolay şekilde çıkarsın.

Yokuş çıkarken vites değiştirilmez. Aksi taktirde arka aktarıcıyı zamanla yamultursun. Yokuşa başlamadan önce vitesi senin için en uygun konumu belirleyip değiştirmelisin. Ayrıca yokuşları çapraz çıkmak seni fazladan yorar. Unutma iki nokta arasındaki en kısa mesafe ancak bir doğru çizilerek gidilebilir.

Keçiörenin o illet yokuşlarını bilmez miyim :D Adım başı her yerde yokuş var ve bisiklet sürmek için en kötü ilçe olabilir.
1.viteste sürmeye çalış en iyi bu şekilde çıkarsın o yokuşları.

Geri