Neler Yeni

Youtube ekran kartı karşılaştırma videoları yalan bence.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,763
İsim
efe araci
GTX 1080Tİ Karşılaştırma videolarını fazlaca izledim, Bana asıl garip gelen şeyin Yani Güç olarak Rtx 4060 bundan zayıf ama nasıl yuksek performans vermesi olmuştur.

Piksel ve texture hesaplama yönünden 1080Tİ ile kafa tutmayacak 4060 karttan bahsediyoruz da nasıl olur?
Acı gerçek ki shorts videoları kadar yanıltıcı karşılaştırmalarla göz göze geliyoruz.

Shorts videolarda Cyberpunk 50 fps civarlarında gezen 1080Ti kart arkadaşımız 1080P Ultra ayarda oynanışta 140 fps alıyormuş.

Bu nedir yani? Herkese zayıf 4060 kartmı öneriyorlar yeni diye? Yoksa ticari kandırmacanın yeni versiyonu mu?

shorts videolarından bahsediyorsan çoğu yalan benim önerim 2-3 adet video izleyip öyle karar vermek
1080 ti önerilmeme sebebi çok fazla güç tüketiyor ve hani çok yıpranmış bir kart artık ve driver falan filan.

Ricardo Quaresma-

80+ Silver
arkadaşlar konuyu açan kişi 1080ti alın demiyor zaten,1080tiın ytde gösterilenden neredeyse 3kat fps almasından bahsediyor

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,684
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Artık saf kas gücü yerine teknoloji gelişiyor bundan dolayı 1000 serisinde özellikle 1080Ti da edinilen kas gücü şuanda bile kendini koruyor Şuanda 1080Ti yerine 4060 alın dememizin nedeni teknoloji,güç tüketimi, ve sürücü desteğidir
1080Ti da directX 12 Ultimate desteği yok mesela bu destek 2000 serisinden sonra geliyor
Onun yanında Dlss desteği yok (Fsr desteği var diyenler içinde fsr 4'e kadar fsr yazılımdan upscaling yapıyordu ve vasattı)
Ve bu sebepten çoğu oyunda artık kötü fps verir artık (örnek Alan wake 2)
her şey iyide teknoloji felan diyorsun.
50 fps zar zor alan kart gibi lanse edilip aslında gerçekte 140 fps performans veren karttan bahsediyoruz

vurucu4242

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
BEKİR ALTIN
Gariban YouTube video atan adamlar var 100 200 aboneli. Onlara bakin

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,684
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Gariban YouTube video atan adamlar var 100 200 aboneli. Onlara bakin
Malesef ki karşılaştırma videoları arayan şahıslara ilk olarak topluca yalan yanlış videolar izletiliyor

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,798
İsim
Emre
Discord
necromancerr
her şey iyide teknoloji felan diyorsun.
50 fps zar zor alan kart gibi lanse edilip aslında gerçekte 140 fps performans veren karttan bahsediyoruz
2020-22 ye kadar olan oyunlarda verir kartın saf gücü var zaten ayrıca youtubedeki her fps testi doğru değil
Bunun haricinde videonun çekildiği zaman,sistem, sürücü, sıcaklık gibi birçok etken var değişebiliyor bunlarda
Örneğin bi adam 2k da 50 fps alır bunu yazar diğeri çözünürlük vermez der bu kart bu kadar fps alabiliyor ancak 1080 de o değerleri alıyordur sallıyorum.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,684
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
2020-22 ye kadar olan oyunlarda verir kartın saf gücü var zaten ayrıca youtubedeki her fps testi doğru değil
Bunun haricinde videonun çekildiği zaman,sistem, sürücü, sıcaklık gibi birçok etken var değişebiliyor bunlarda
Konuyu okumadın sanırım. Cyberpunk oyunu nu kalee alarak konuştum ki yanlışlığı farkedesiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaa neyse anlayan anladı

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,195
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Bu kanal doğru sonuçları verir ve saf güçte karşılaştırma yapar.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,798
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Konuyu okumadın sanırım. Cyberpunk oyunu nu kalee alarak konuştum ki yanlışlığı farkedesiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaa neyse anlayan anladı
Cyberpunk tamamen ayrı bi mevzu oyunun nerdeyse her güncellemede optimizasyonu düzeltiliyor 2020 de video çeken biri ile 2024 te çeken arasında bile çok fark olur ben genel mevzudan bahsediyorum
(Ayrıca cyberpunk kısmını görmemiştim)

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,684
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Bu kanal doğru sonuçları verir ve saf güçte karşılaştırma yapar.

Donanım arşivi gibi performans videosu çekilmediği sürece inanmak güç.
Yani dışarıdan kamerayla gerçek zamanlı test videosu çekmek var.

Top Bottom