Neler Yeni

İnceleme YouTube Music Neden Spotify'dan daha iyi?

Merhaba 👋 Bu konuda YouTube Music'in neden Spotify'dan iyi olduğunu anlatacağım. Yalnız yanlış anlaşılmasın, tüm her şeyiyle YT Music önde demiyorum. Sadece öne çıkan başlıklara YT Music'in avantajlarından bahsedeceğim.

OIG (1) (22).jpeg

Ücretlendirme​

Burada YT Music kazanan oluyor. Çünkü reklamsız bir YouTube deneyiminin yanında YT Music'e de erişiminiz oluyor.

Ses Kalitesi​

Ses kalitesi olarak ikisi de pek farklı değil. En azından stüdyo kulaklığınız yoksa anlayamazsınız. Fakat benim kendi deneyimim ve reddit yorumları doğrultusunda YT Music bass'ları daha iyi veriyor. Yani hissediyorsunuz. R100 kullanıyorum ve aynı bass'ı Spotify'da hissetmiyorum. Reddit bilgilerince YT Music 256 kbps AAC kullanırken Spotify 320 kbps OGG formatını kullanıyor. Bu ikisi arasındaki fark normal kullanıcı tarafından anlaşılmaz. Fakat şöyle bir şey var, daha düşük internet hızında YT Music daha iyi. Çünkü AAC formatının olayı bu. Daha az veride daha yüksek ses kalitesi... Kendi deneyimim de bunu doğruluyor. Aynı internette, WiFi çok iyi çekmeyen öbür odada, Spotify donarken YT Music donmuyordu.

Arayüz​

Kesinlikle YT Music'in avantajı daha çok. Arayüz daha kullanışlı. Daha işlevsel.
Spotify'ın music sekmesi ve ana sekmesi çok kısıtlanmış. Şahsen ben gezinemedim rahat rahat.

Screenshot_20240124_140849_YouTube Music.jpg

Screenshot_20240124_144907_YouTube Music.jpg

Screenshot_20240124_140934_YouTube Music.jpg
Screenshot_20240124_144452_YouTube Music.jpg
Screenshot_20240124_144507_YouTube Music.jpg

Sana Özel​

YouTube Shorts ama sadece müzik. Ve sizin zevkinize göre...

Evet bu kadardı.
Spotify'ın öne geçtiği tek yer sosyal bir uygulama olması ve o da benim için gereksiz.

İyi günler!

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ömer
Özelliklere fnl girmicem hiç , yt premium yanında geliyor diye kazanıyor demek kadar saçma bir şey yok. YT premium bedava sanki. Spoti premium aile hesabı cashbak ekleyince 5 TL yi bile geçmiyor. YT için de ihtiyaç duymuyom premiuma. Kalite olarak bakcaksak iTunes ,arayüz olarak ise yt nin 2-3 artısı sayıp spotify a değinemmişsiniz bile.. YT önde olduğu yerr göremeiyom ben.
Kaliteden kastın ses kalitesi mi?

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,176
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
Kaliteden kastın ses kalitesi mi?
Ses çözünürlüğü , kbps değeri oalrak standartları var hepsinin. Aynı şarkıyı hem spotify veya apple müzik ten dinle aradaki kalite farkı devasa.
Gidin webtekno nun yazısını okuyun en azından adil bir karşılaştırma olur. Yazıyı yazan arkadaş apple rami düşük Xiaomi alına getirmiş lafı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ömer
Ses çözünürlüğü , kbps değeri oalrak standartları var hepsinin. Aynı şarkıyı hem spotify veya apple müzik ten dinle aradaki kalite farkı devasa.
Gidin webtekno nun yazısını okuyun en azından adil bir karşılaştırma olur. Yazıyı yazan arkadaş apple rami düşük Xiaomi alına getirmiş lafı.
Ses kalitesi olarak en iyi Tidal veya Deezer diye biliyorum. Hatta Tidal stüdyo kalitesinde. Hepsini denedim, Tidal ve Deezer daha iyi.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Yazıyı yazan arkadaş apple rami düşük Xiaomi alına getirmiş lafı.
Sen nasıl anlamak istemişsen öyle anlamışsın. Spotify'ın YouTube Music'e üstünlük sağladığı bir nokta söyler misin? Sosyal bir platform olması dışında.

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,176
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Ses kalitesi olarak en iyi Tidal veya Deezer diye biliyorum. Hatta Tidal stüdyo kalitesinde. Hepsini denedim, Tidal ve Deezer daha iyi.
Ses kalitesi olarak daha öndeler evet ,arkadaşlarım apple kullandığı için bende denemiştim. Diğerlerini direkt olarak denemedim

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ömer
Müzik için Spotify veya YouTube müziğe para verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Neden derseniz, artık fiziki müzik albüm satın alma çağı bitti, yerine müzik platformuna para vererek yasal olarak dinleme çağı başladı. Madem yine para vererek yasal yoldan müzik dinlemek istiyorsak, eskisi gibi cd kalitesinde müzik dinlemeye hakkımız var. Ama Spotify, Muudy, Fizy gibi platformlar MP3 müzikleri parayla dinletiyor. 10 yıldır Spotify hala Hifi hizmetini getirmedi, Apple ve YouTube da aynı. Madem mp3 var, ben mp3ü Reklamlı YouTube'da bedava dinlerim daha iyi. Artık kullandığımız kulaklıklar da kötü değil, giriş seviyesi kulaklıklar bile olsa Hifi ses kalitesi hissedilebilir.
Ancak YouTube'a para verilebilir çünkü en azından reklamsız YouTube ve YouTube müzik var.

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,176
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sen nasıl anlamak istemişsen öyle anlamışsın. Spotify'ın YouTube Music'e üstünlük sağladığı bir nokta söyler misin? Sosyal bir platform olması dışında.
Hocam sizde sadece arayüzü önde demişsiniz ki oda kişiden kişiye değişir. Ses kalitesi daha önde değil. Fİyat olarak spotify'a 5tl veriyoz. Yani sizin dedğinize göre yt musicin pek bir artısı kalmıyor. Sosyal ağ olması dışında artısını sormuşsunuz. Ama bence tek başına yeterli bir neden. Steam neden epic ten daha iyinin cevabı da aynı. Sosyal ağ olması. SPotify YT music'e fark atar demiyom zaten .Ama yt nin önde olduğu söylenemez.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Hocam sizde sadece arayüzü önde demişsiniz ki oda kişiden kişiye değişir. Ses kalitesi daha önde değil. Fİyat olarak spotify'a 5tl veriyoz. Yani sizin dedğinize göre yt musicin pek bir artısı kalmıyor. Sosyal ağ olması dışında artısını sormuşsunuz. Ama bence tek başına yeterli bir neden. Steam neden epic ten daha iyinin cevabı da aynı. Sosyal ağ olması. SPotify YT music'e fark atar demiyom zaten .Ama yt nin önde olduğu söylenemez.
Arayüzü anlatırken bak burası siyah şeklinde anlatmadım. Özelliklerini de yazdım. Google dev bir veri kümesine sahip. Kimin ne dinlediğini, neyi sevebileceğini iyi biliyor. YT Music ilk çıktığında kötüydü ama şu an her iki platformu da kullanan biri olarak (Jam için aldım sırf) YT Music'in önerdiği şarkılar daha çok hoşuma gidiyor. Ayrıca mood'a göre hazırladığı mix'ler aşırı iyi.
Ayrıca sırf radyo oluşturma özelliği için YT Music'ten vazgeçmem. Spotify 5 TL evet ama YouTube hala reklamlı. Bu önemli bir şey. YouTube reklam sayısını paragöz şekilde arttırdı. Maalesef...
Ses kalitesi olarak zaten ikisi de aynı sayılır.
Yani YouTube Music cidden daha iyi. Spotify arayüzünde gezinmek ve fav müzikleri bulmak sıkıntı benim için. Kısıtlanmış alan gibi.

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,176
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Arayüzü anlatırken bak burası siyah şeklinde anlatmadım. Özelliklerini de yazdım. Google dev bir veri kümesine sahip. Kimin ne dinlediğini, neyi sevebileceğini iyi biliyor. YT Music ilk çıktığında kötüydü ama şu an her iki platformu da kullanan biri olarak (Jam için aldım sırf) YT Music'in önerdiği şarkılar daha çok hoşuma gidiyor. Ayrıca mood'a göre hazırladığı mix'ler aşırı iyi.
Ayrıca sırf radyo oluşturma özelliği için YT Music'ten vazgeçmem. Spotify 5 TL evet ama YouTube hala reklamlı. Bu önemli bir şey. YouTube reklam sayısını paragöz şekilde arttırdı. Maalesef...
Ses kalitesi olarak zaten ikisi de aynı sayılır.
Yani YouTube Music cidden daha iyi. Spotify arayüzünde gezinmek ve fav müzikleri bulmak sıkıntı benim için. Kısıtlanmış alan gibi.
Önerilenler kişiden kişiye değişiyor ,2 sene önce denedim yt musici 3 ay fln. Playlistlerim bile hala duruyor. Ama aradığımı bulamıyom. Çevrem de 30 kişi varsa anca 2 tanesi yt music kullanıyordur. Benim için artısı kalmıyor. Kişiden kişiye değişiyor demek ki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Furkan Çalışkan
Bence en önemli özelliği bazı mclerin spotify veya diger platformlarda olmayan parcalari dinleyiciler tarafindan yt ye yuklenmis oluyor

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,084
İsim
Mehmet Yılmaz
En iyisi indirip dinlemek 2 haftada 14 bin müzik indirmişim

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
740
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Yıllarca ikisinide kullanmış biri olarak en kaliteli kayıpsız ses kalitesi ile Apple Music, Yüksek sesli ve çoğu müziği bulma açısından YT music. Ama algoritma olarak Spotify geçebilecek bir algoritma henüz yok bence. Spotify algoritma işini çok güzel çözmüş. Youtube Music birbirini tekrar eden algoritması ile yeni şarkıları veyahut sizlerin beğenebileceği şarkılar açısından keşif sunmuyor.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Müzik için Spotify veya YouTube müziğe para verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Neden derseniz, artık fiziki müzik albüm satın alma çağı bitti, yerine müzik platformuna para vererek yasal olarak dinleme çağı başladı. Madem yine para vererek yasal yoldan müzik dinlemek istiyorsak, eskisi gibi cd kalitesinde müzik dinlemeye hakkımız var. Ama Spotify, Muudy, Fizy gibi platformlar MP3 müzikleri parayla dinletiyor. 10 yıldır Spotify hala Hifi hizmetini getirmedi, Apple ve YouTube da aynı. Madem mp3 var, ben mp3ü Reklamlı YouTube'da bedava dinlerim daha iyi. Artık kullandığımız kulaklıklar da kötü değil, giriş seviyesi kulaklıklar bile olsa Hifi ses kalitesi hissedilebilir.
Ancak YouTube'a para verilebilir çünkü en azından reklamsız YouTube ve YouTube müzik var.
İnternette araştırdığım zaman YouTube Music'in AAC, Spotify'ın OGG Vorbis formatını kullandığına ulaşıyorum. MP3 olduğunu nereden biliyorsunuz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yıllarca ikisinide kullanmış biri olarak en kaliteli kayıpsız ses kalitesi ile Apple Music, Yüksek sesli ve çoğu müziği bulma açısından YT music. Ama algoritma olarak Spotify geçebilecek bir algoritma henüz yok bence. Spotify algoritma işini çok güzel çözmüş. Youtube Music birbirini tekrar eden algoritması ile yeni şarkıları veyahut sizlerin beğenebileceği şarkılar açısından keşif sunmuyor.
Ben şu an sevdiğim şarkıları YT Music ile keşfettim. Spotify'ın önerdiği şarkılar benlik olmuyor genelde. Kişisel deneyimler söz konusu. Apple konuya nereden girdi onu anlamadım. Apple, Deezer, Tidal bunlar HiFi ses veren hizmetler. Fakat herkesin kulaklığı o kadar kaliteli olmuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,009,133
Üyeler
159,888
Son üye
freeride34
Top Bottom