Neler Yeni

(✅) Spotify üyeliğim bitiyor sizce yenilemeye gerek var mı?

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Fatih Ayhan
Ben şahsen youtube music kullanıyorum herhangi başka bir müzik platformuna ihtiyaç duymuyorum.

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,350
İsim
Kaan
Spotify hesabımı çalan hırsız içine 3 ay yüklemişti. Ben de kullandım. Ama son 2 günü kaldı. Her ay YouTube Premium alıyorum.
Sizce Spotify üyeliğine 20 TL (nays) vermeye gerek var mı? Evet 20 TL çok büyük para değil ama aynı servisi zaten alıyorum YouTube Premium ile. Spotify'ı uzatmaya gerek var mı?
Spotify 320 kbps ses sunarken YouTube Music 256 kbps sunuyor. Ama bu aradaki fark önemsiz.

Benim Spotify kullanmamdaki sebep şarkı önerileri bana çok uyuyor. Youtube Music de dinamik önerme yapıyor ama Spotify algoritması daha iyi gibi geldi.

Siz ne diyorsunuz?
Ytyi korsan kullan spotify geç :D

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ben şahsen youtube music kullanıyorum herhangi başka bir müzik platformuna ihtiyaç duymuyorum.
Bu arada araştırdım. Spotify 320 kbps OGG formatını kullanırken YouTube Music 256 kbps AAC formatını kullanır. AAC'nin amacı düşük boyutlarda yüksek ses kalitesi sunmak. OGG formatında bir ses dosyasının AAC formatındaki bir ses dosyasıyla aynı ses kalitesini vermesi için daha yüksek bit hızına ihtiyaç duyar. Google Bard, Bing Chat ve bazı sitelerden okuduğum bilgiye göre şu sonuç çıkarılıyor:
256 kbps AAC > 256 kbps OGG
256 kbps AAC = 320 kbps OGG

Özetle aslında YouTube Music ile Spotify arasında ses kalitesi farkı yok denecek kadar azdır. Bu fark son kullanıcı olan standart bir dinleyici tarafından fark edilemez.

@AhmetN

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Fatih Ayhan
Özetle aslında YouTube Music ile Spotify arasında ses kalitesi farkı yok denecek kadar azdır. Bu fark son kullanıcı olan standart bir dinleyici tarafından fark edilemez.
Öyle de oluyor. Tatmin ediyor sonuç olarak.

Top Bottom