mesajımı güncelledim, şahıs şirketi kurarsan muhasabe ücreti, stopaj vb. ödemeler de yapman gerekiyor. ondan dolayı sadece sosyal medya işi yapıyorsan, fatura kesmeyeceksen en iyisi bu istisnadan yararlanmandır.Bunun için neler gerekiyor? yıllık bir ücret ödeyecek miyim?
4000 saat ne toplam izlenme mi yoksa her ay düzenli izlenme mi abone sınırı var mı? Ve dört bin saat izlenme olunca mı para kazanma aktif oluyorYoutube da yakında 4000 saati dolduracağım, doldurmadan önce şahıs şirketini kurmalı mıyım?
Kurduktan sonra Youtube yi nasıl bağlayacağım?
Sigortalı bir işte çalışmıyorum ama şahıs şirketide sıkıntıymış yahuşahıs şirketi kurarsan %25 vergi verirsin, ama vergi dairesi üzerinden alacağın sosyal medya istisna belgesi ile gelir elde edersen otomatik %15 vergi kesintisi ile kazancını hesabına çekebilirsin. bu belgeyi kamu bankalarından birine götürmen gerekiyor halkbank mesela ve bu belge üzerinde vkn ya bağlı bir hesap açıp IBAN numarasını tekrar vergi dairesine bildirmen gerekiyor.
fakat bu işlemi yaparsan sigortalı bir işte çalışmıyorsan adına bağkur hesabı açılacak, 2024 yılında aylık 6900 TL ödemek zorunda kalırsın. bu sebep dolayı genellikle kişiler(mükellefler) emekli olan aile bireyleri üzerinden bu hesabı açıp, kazancı bu banka hesabından alıyorlar.
365 Gün içinde 4000 izlenme saatin olmalı. abone 1000 olsa yeterli. evet 4000 saat dolunca para kazanma aktifleşiyor4000 saat ne toplam izlenme mi yoksa her ay düzenli izlenme mi abone sınırı var mı? Ve dört bin saat izlenme olunca mı para kazanma aktif oluyor
Arkadaşın da dediği gibi en iyisi bir süre çekmemek asgari veya asgarinin yarısını alana kadar. Bir de ben Youtube Studiodan bakıyorum ama izlenme saatlerim tam görünmüyorSigortalı bir işte çalışmıyorum ama şahıs şirketide sıkıntıymış yahu
Mesaj otomatik birleştirildi:
365 Gün içinde 4000 izlenme saatin olmalı. abone 1000 olsa yeterli. evet 4000 saat dolunca para kazanma aktifleşiyor