Neler Yeni

Youtube ve Şahıs Şirketi?

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Özgür
Youtube da yakında 4000 saati dolduracağım, doldurmadan önce şahıs şirketini kurmalı mıyım?
Kurduktan sonra Youtube yi nasıl bağlayacağım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Riddick
şahıs şirketi kurarsan %25 vergi verirsin, ama vergi dairesi üzerinden alacağın sosyal medya istisna belgesi ile gelir elde edersen otomatik %15 vergi kesintisi ile kazancını hesabına çekebilirsin. bu belgeyi kamu bankalarından birine götürmen gerekiyor halkbank mesela ve bu belge üzerinde vkn ya bağlı bir hesap açıp IBAN numarasını tekrar vergi dairesine bildirmen gerekiyor.
fakat bu işlemi yaparsan sigortalı bir işte çalışmıyorsan adına bağkur hesabı açılacak, 2024 yılında aylık 6900 TL ödemek zorunda kalırsın. bu sebep dolayı genellikle kişiler(mükellefler) emekli olan aile bireyleri üzerinden bu hesabı açıp, kazancı bu banka hesabından alıyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Riddick
Bunun için neler gerekiyor? yıllık bir ücret ödeyecek miyim?
mesajımı güncelledim, şahıs şirketi kurarsan muhasabe ücreti, stopaj vb. ödemeler de yapman gerekiyor. ondan dolayı sadece sosyal medya işi yapıyorsan, fatura kesmeyeceksen en iyisi bu istisnadan yararlanmandır.

hayriye

80+ Bronze
Youtube da yakında 4000 saati dolduracağım, doldurmadan önce şahıs şirketini kurmalı mıyım?
Kurduktan sonra Youtube yi nasıl bağlayacağım?
4000 saat ne toplam izlenme mi yoksa her ay düzenli izlenme mi abone sınırı var mı? Ve dört bin saat izlenme olunca mı para kazanma aktif oluyor

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Özgür
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şahıs şirketi kurarsan %25 vergi verirsin, ama vergi dairesi üzerinden alacağın sosyal medya istisna belgesi ile gelir elde edersen otomatik %15 vergi kesintisi ile kazancını hesabına çekebilirsin. bu belgeyi kamu bankalarından birine götürmen gerekiyor halkbank mesela ve bu belge üzerinde vkn ya bağlı bir hesap açıp IBAN numarasını tekrar vergi dairesine bildirmen gerekiyor.
fakat bu işlemi yaparsan sigortalı bir işte çalışmıyorsan adına bağkur hesabı açılacak, 2024 yılında aylık 6900 TL ödemek zorunda kalırsın. bu sebep dolayı genellikle kişiler(mükellefler) emekli olan aile bireyleri üzerinden bu hesabı açıp, kazancı bu banka hesabından alıyorlar.
Sigortalı bir işte çalışmıyorum ama şahıs şirketide sıkıntıymış yahu
Mesaj otomatik birleştirildi:

4000 saat ne toplam izlenme mi yoksa her ay düzenli izlenme mi abone sınırı var mı? Ve dört bin saat izlenme olunca mı para kazanma aktif oluyor
365 Gün içinde 4000 izlenme saatin olmalı. abone 1000 olsa yeterli. evet 4000 saat dolunca para kazanma aktifleşiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Riddick
çok fazla gelir elde etmediysen şimdilik en iyisi o parayı hiç almaya uğraşmaman olur biriktirmeye devam et derim, dediğim gibi emekli bir aile bireyi üzerinden bu hesabı açtırırsan ekstra bir bağkur primi ödemesini yapmanıza gerek kalmaz veya sgk lı birisi üzerinden de açtırıldığını biliyorum fakat bu konuda emin değilim, bağkur hesabı açılıp açılmadığı konusunda. muhasebeci veya mali müşavir değilim, bilgim kısıtlı ama temel şeyleri anlattığımı düşünüyorum. yine de en iyi bilgiyi bir muhasebeciden alabilirsin, bilgi almak için ücret talep etmezler. onlarla çalışmaya karar verirsen şahıs şirketinin açık kaldığı zamanlarda aylık ücret talep ederler. ayrıca bu istisna ile hesap açarsan senin masrafın sadece bağkur primi ödemek olur, yani muhasebeci ile çalışmana gerek kalmıyor fatura kesmediğin için. bu hesabı kendi adına açarsan %15 vergi + bağkur primi gibi düşünebilirsin.

hayriye

80+ Bronze
Sigortalı bir işte çalışmıyorum ama şahıs şirketide sıkıntıymış yahu
Mesaj otomatik birleştirildi:

365 Gün içinde 4000 izlenme saatin olmalı. abone 1000 olsa yeterli. evet 4000 saat dolunca para kazanma aktifleşiyor
Arkadaşın da dediği gibi en iyisi bir süre çekmemek asgari veya asgarinin yarısını alana kadar. Bir de ben Youtube Studiodan bakıyorum ama izlenme saatlerim tam görünmüyor

Top Bottom