Baktım da Yunan nüfusu 1920 yılında 5.5 milyonmuş Türkiye nüfusu ise 1923 yılında 13.5 milyonmuş günümüze baktığımızda ise Türkiye olmuş 85 milyon Yunanistan da olmuş 10.5 milyon. Peki neden bizim nüfusumuz bu kadar hızla arttı hemen yanı başımızda ki komşumuz artmadı? Merak ettim de konuyu o yüzden açtım bilen varsa cevaplasın.
Yunanistan,
1) Gelişmiş bir ülke değildir, tarihi bir medeniyettir.
2) Tarih boyunca aynı coğrafyada yaşamış bir millet ve Avrupa birliğine güdümüne girdiğinden beri göçmen politikası sert ülkelerden birisi.
3) 2. Dünya savaşında tarihin en büyük hava indirme operasyonu bu ülkeye düzenlendi, şehrinden dağına erkekleri çok fazla öldürüldü o dönem.
4) Ülke tarımı nitelikli olarak yapan ülkelerden birisi, geçmişte koloni politikaları vardı ve şu an turizm ve denizcilik dışında mesela bizim gibi bir sanayi, ticari üretimleri yok.
5) Platon döneminde bile 10 kardeş yunan yok.
Özetle, birkaç defa ekonomi etkisiyle iflasa sürüklenen, Kurtuluş savaşına küçük kıyamet diyen ülke yunanistan gelişmiş bir medeniyetin devamı pozisyonunda ama neden bir italya bir ispanya değil. Bunun sebebi de kültürel olarak tarih boyunca ortadoğuya en yakın avrupa ülkesi olması diyebiliriz.
Ab desteği olmasa geberir giderler zaten.