Neler Yeni

🔴 Yunanistan'a F-35, Türkiye'ye F-16!

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,138
İsim
.
Doğrudur ama radar farkıda var f16 daha f35'i göremezken f35 f16'ya füzeyi yollamıştır çoktan ha aesa radar falan onlar nasıl olur bilmem
Bu mantık yanlış hocam. Aynı şeyleri yapamıyorlar. F-35'in radarı çok ama çok kuvvetli, silah menzilleri falan kat ve kat daha uzun. Daha hızlı ve daha çevik bir uçak. Yani F-35'in karşısına 10 tane F-16 koy, hepsini çiğ çiğ yer. F-16'lar daha F-35'i radarda göremeden kafalarına füzeyi yerler.

Ayrıca F-35 ve F-16'lar sadece savaş için üretilmiyor, yer birimlerine-terör harekatlarına destek işi de görüyorlar. Çok yönlü kullanılabilen uçaklar. F-16 atıyorum 15 ton yük taşıyabiliyorsa F-35 40 ton taşır.
Doğru söylüyorsunuz da biz hiçbir zaman F-35 alamayacağız ki.

QİKUA

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,935
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı

Bura.K

80+ Silver
peki alınacak olan 149 aesa radarla nasıl olur siz yazmıştınız herhalde
Yazınızı ASELSAN diye okudum (uykusuzluk) :D

149 AESA radarla daha iyi olabilir ama her ülkeye özel üretimle gönderiliyorlar. Yani Yunanistan'a bizden 1 tık iyisi gitti muhtemelen. Her ülke böyle yapar, mesela biz SİHA satarken tam kuvvetini gösterecek şekilde vermeyiz, mevcut gücünün %70'sini falan kullanır verdiğimiz ülke. AESA radarlarında da bu böyle, bize %50 güçlü geldiyse Yunana %75 güçlü gider, ABD'ye %100 güçlüsü gider.

Benim fikrimce, kısa vadede iş görür.
Doğru söylüyorsunuz da biz hiçbir zaman F-35 alamayacağız ki.
Maalesef.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,138
İsim
.
Yazınızı ASELSAN diye okudum (uykusuzluk) :D

149 AESA radarla daha iyi olabilir ama her ülkeye özel üretimle gönderiliyorlar. Yani Yunanistan'a bizden 1 tık iyisi gitti muhtemelen. Her ülke böyle yapar, mesela biz SİHA satarken tam kuvvetini gösterecek şekilde vermeyiz, mevcut gücünün %70'sini falan kullanır verdiğimiz ülke. AESA radarlarında da bu böyle, bize %50 güçlü geldiyse Yunana %75 güçlü gider, ABD'ye %100 güçlüsü gider.

Benim fikrimce, kısa vadede iş görür.

Maalesef.
Usta bu gelen uçaklara bizim ürettiğimiz roketleri montajlayıp daha güçlü kuvvetli hale getiremezmiyiz çünkü bizimkiler baya füze roket yaptılar

Bura.K

80+ Silver
O zaman iş yapmaz mı ?
Şu anlık iş görür. Ama asıl mesele Ege Hava Üstünlüğü. Yunanistan'ın eline F-35'ler geçtikten sonra pek önemi kalmayacak maalesef. Çevremiz zaten güçsüz ülkelerle dolu. (iran dışında.)

Bi İran vardı güçlü olan, şimdi yanına Yunanistan'da eklendi. İran'la alıp veremediğimiz yok, Yunanla var. O yüzden hava gücünü hep Yunanistanla karşılaştırıyorum.

QİKUA

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,935
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,138
İsim
.
Şu anlık iş görür. Ama asıl mesele Ege Hava Üstünlüğü. Yunanistan'ın eline F-35'ler geçtikten sonra pek önemi kalmayacak maalesef. Çevremiz zaten güçsüz ülkelerle dolu. (iran dışında.)

Bi İran vardı güçlü olan, şimdi yanına Yunanistan'da eklendi. İran'la alıp veremediğimiz yok, Yunanla var. O yüzden hava gücünü hep Yunanistanla karşılaştırıyorum.
yaparda radarın uçağı görmesi gerekmez mi? birde belki awacs ile iş görebilir belki
Agalar siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama aga hiç yoktan da iyidir be heryerimiz düşman dolu zaten onları biraz da kendi ürettiğimiz füzelerle güçlendirirler bende isterim F-35 ama şimdi F-16 da F-16 dır yani

QİKUA

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,935
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Agalar siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama aga hiç yoktan da iyidir be heryerimiz düşman dolu zaten onları biraz da kendi ürettiğimiz füzelerle güçlendirirler bende isterim F-35 ama şimdi F-16 da F-16 dır yani
Yok zaten f16'ya kötü demiyorum block 70 iyidir kötü değildir ama yanı başımızda ki ırkçılık gibi olacak ama 10 milyonluk ülkenin bizden daha çok gelişmesi koyuyor bence

Bura.K

80+ Silver
Hocam hiç yoktan iyidir de, şimdi altın almak varken gümüş aldık biz o koyuyor bana.
Zaten dediğim gibi bi Yunan ve İran var bize tehdit oluşturabilecek. Onun dışındakiler fıs.

Cassius Clay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Kadir
Şu anki Türkiye için onaylanan satış teçhizatları, ekipmanları ve uçakları ülkeye girecek. Ama F-35 hiçbir zaman ülkeye giremeyecek.
Belki adamakıllı bir hükümet gelirde hatalarımızı telafi ederse, anca öyle.

Yunanistan F-35 alırken biz F-16 alabildik.

Yoksa şu ana kadar envanterimizde yüzlerce F-35 vardı.
Parasını ödemişken alamıyoruz bizim paramızla yunanistan f 35 alıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
poyraz sezer
15 günlük bir süreç vardı. açıklamalar geldi bugün senatodan felan onaylayacağız dedi. yani resmi satın alım gerçekleşti. pilotlarımız f16 yı biliyorlar. f35 bana göre fiyasko. kendi yeni nesil uçağımız gelene kadar. gelecek uçaklar bize fazlasıyla yeter.

Top Bottom