Neler Yeni

Öneri Yurt Dışı Alışverişi 👉Depozito İadesi👈

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,367
İsim
Berk
arkadaşım öyle bir şey olmaz. tabanca mı bu amazon kendi ayağına sıksın boş yere para dağıtsın. Zaten alırken ücreti görüp alıyorsun. Bu ücret gümrük işleri için alınıyor ha şu olabilir sizden ortalama 300tl alınmıştır ama gümrük işlerinde masraf 270 lira gözükmüştür aradaki 30tl iade olur fakat tam para iadesi nedir lütfen yapmayın. o konuştuğunuz temsilciler de bunu kast etmiştir.

Yanlış bilgilendirme sanırım gümrük vergisini ancak ürünü iade ederseniz 30 gün içinde geri ödüyorlar. Gümrük işlemleri için sizden alınan o ücret tahmini ne kadar tututuyorsa gümrük sırasında onu alıp fazla kalanı geri iade ediyorlar. Ayakkabı almıştım Amazon Germany satıcısından 800 TL civarına 15 TL geri iade edildi.
2 farklı temsilci aynı bilgiyi verdi şuan 3'üncü temsilci ile görüşüyorum sizlerde sorun fakat her ürün için geçerli değil bu durum konuyu güncelledim zaten.

arkadaşım öyle bir şey olmaz. tabanca mı bu amazon kendi ayağına sıksın boş yere para dağıtsın. Zaten alırken ücreti görüp alıyorsun. Bu ücret gümrük işleri için alınıyor ha şu olabilir sizden ortalama 300tl alınmıştır ama gümrük işlerinde masraf 270 lira gözükmüştür aradaki 30tl iade olur fakat tam para iadesi nedir lütfen yapmayın. o konuştuğunuz temsilciler de bunu kast etmiştir.
onu kast etmedi konuda ne yazdıysam o şekilde bilgi verdi 3'üncü temsilci ile görüşüyorum şuan

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
981
İsim
Hakan Can Yıldırım
Bende konuştum ürüne ödediğimiz ithalat ücreti tahmini bir değermiş. Eğer beklenenden az çıkarsa aradaki fark ödeniyormuş bize. Onun dışında herhangi bir iade yok dedi.

LVQ10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
710
İsim
Kaan
Bende konuştum ürüne ödediğimiz ithalat ücreti tahmini bir değermiş. Eğer beklenenden az çıkarsa aradaki fark ödeniyormuş bize. Onun dışında herhangi bir iade yok dedi.
Aynen öyle. Doğrusu bu.
Her yurtıdışı alışverişte kesinlikle iade alacaksınız diye bir şey yok.

Yanlış bilgilendirme sanırım gümrük vergisinin tamamını ancak ürünü iade ederseniz 30 gün içinde geri ödüyorlar. Gümrük işlemleri için sizden alınan o ücret tahmini ne kadar tututuyorsa gümrük sırasında onu alıp fazla kalanı geri iade ediyorlar. Ayakkabı almıştım Amazon Germany satıcısından 800 TL civarına 15 TL geri iade edildi.
Biraz önce teyit amaçlı tekrar sordum, yanlış bilgilendirme olmasın diye. Burada anlattığım gibi işliyor süreç, tahmini gümrük vergisinden artan olursa onu geri iade ediyorlar. Bütün yurt dışı ürünler için bu durum geçerli.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,503
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bilgi yanlış. Bir ihtimal gümrükte daha az vergi çıkarsa kalan ücreti iade ediyorlar onu o da çok düşük bir olasılık.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom