IOS Yurt dışı cihaz alıcam

Ahmetx7

80+
Reaksiyon skoru
4
sıfır kapalı kutu iPhone 15 pro yurt dışı alıcam ama iletişimcilere pek güvenemiyorum sahte cihaz veya yenilenmiş telefon çıkar diye alırken nelere dikkat ederek orijinal cihaz olduğunu anlayabilirim

• Cihaz Üzerinden Kontrol Edilecekler

• Ayarlar > Genel > Hakkında kısmına girerek:
      • IMEI ve Seri Numarasını kontrol et. Kutudaki ile birebir aynı olmalı.
      • "Model Numarası" kısmı "M" ile başlamalı.
        • M: Yeni cihaz
        • F: Yenilenmiş (Refurbished)
        • N: Değişim cihazı
        • P: Kişiselleştirilmiş (Gravürlü vs.)
          Örneğin: MQ123TU/A gibi bir kod, "M" ile başlıyorsa yeni demektir.
    • Apple’ın Resmî Sitesinden Seri Numarası Sorgulama:
      https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/
      Bu siteden seri numarayı girerek:
      • Aktivasyon yapılmış mı?
      • Garanti süresi başlamış mı?
      • AppleCare eklenmiş mi?
        gibi bilgileri görebilirsin.
        Eğer cihaz hiç aktive edilmemişse, “Satın alma tarihi doğrulanmamış” gibi bir uyarı çıkar. Bu sıfır olduğu anlamına gelir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

• Ayarlar > Genel > Hakkındakısmına girerek:
      • AppleCare eklenmiş mi?
        Eğer cihaz hiç aktive edilmemişse, “Satın alma tarihi doğrulanmamış” gibi bir uyarı çıkar. Bu sıfır olduğu anlamına gelir.
Bende bir yd iphone 15pro kullanıcısıyım.

sıfır kapalı kutu iPhone 15 pro yurt dışı alıcam ama iletişimcilere pek güvenemiyorum sahte cihaz veya yenilenmiş telefon çıkar diye alırken nelere dikkat ederek orijinal cihaz olduğunu anlayabilirim
fiyat ne kadar?
yakınsan git edirnede telefonculara hergun bulgarlar getirirler faturalı.. eu cihaz..
yada cift vatandas arkadasın varsa getirsin, yesil pasapaort olan biride getirebilir, taxfree yaptırarak.

fiyat ne kadar?
yakınsan git edirnede telefonculara hergun bulgarlar getirirler faturalı.. eu cihaz..
yada cift vatandas arkadasın varsa getirsin, yesil pasapaort olan biride getirebilir, taxfree yaptırarak.
Hocam fiyatı 33.500 öyle gidip gelme imkanımız yok tanıdık da aynı şekilde

• Ayarlar > Genel > Hakkındakısmına girerek:
      • AppleCare eklenmiş mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende bir yd iphone 15pro kullanıcısıyım.
Bilgiler için teşekkür ederim. Birkaç bir şey sormak istiyorum.

- 2 tane yd ıphone 16 pro max'i tr'de nasıl açtırabiliriz bilgin var mı birde daha mı uyguna gelir ?

- Misal yd 16 pro max çift simli kullanmaya Ocak'ta başladım. Ağustos ayında telefonun 8 aylık kullanımı bitti. Geri kalan 4 ayda nasıl bir şeyler yapıp 4 ay daha kullanabilirim ?

Cevaplarsan çok makbule geçer.
* @eneskaya6 yanlış bilmiyorsam senin de yd telefonlar hakkında bilgin var. Başka konuda gördüm. Sende cevaplarsan bildiklerini sevinirim.

- 2 tane yd ıphone 16 pro max'i tr'de nasıl açtırabiliriz bilgin var mı birde daha mı uyguna gelir ?

- Misal yd 16 pro max çift simli kullanmaya Ocak'ta başladım. Ağustos ayında telefonun 8 aylık kullanımı bitti. Geri kalan 4 ayda nasıl bir şeyler yapıp 4 ay daha kullanabilirim ?

* @eneskaya6 yanlış bilmiyorsam senin de yd telefonlar hakkında bilgin var. Başka konuda gördüm. Sende cevaplarsan bildiklerini sevinirim.
1)Yurtdışı telefonları kayıt ederken Edevlet üzerinden telefonda bulunan 2 tane imei sisteme giriliyor. Kayıt yaparken daha uyguna gelmesi için tek bir yol var o da şu 2 tane aynı Model numaraları telefonu beraber kayıt yapabilirsin.
2 tane 16 pro max ikisinin de model numarası örn: A3090 bu iki telefonu tek kayıt etme ücreti ile kayıt edebilirsin ama ince detay şu her telefonun 1 tane simini kayıt etmiş olacaksın. Yani bi telefonun 1 tane simi diğerinin 1 tane simi aktif olacak kayıtlı olacak diğer simi kullanmayacaksınız bu şekilde hem kayıt yapmış oluyorsunuz hemde kayıt ücretini yarı yarıya böle bilirsiniz.

2) 8 ay kullanım süresi bittikten sonra kalan 4 ay süre için uzatmanın bir yolu var ama şartları zor. Yurtdışında ikameti olan ve sen başvuru yapacağın zaman türkiyeye girmiş bi tanıdığın olmalı, onun e devleti üzerinden 1 tane sim için 2 ay olacak şekilde ek süre başvurusunda buluna bilirsin ama bu başvuruyu yaparsan telefona takılan sim yurtdışında yaşayan kişinin ismine olursa aktif olur. Örn Dayın herhangi bir ülkede yaşıyor onun üstüne sim alıp kullanacaksın kullanım hakkın bitince ve dayın türkiye ye gelince başvuru yaparak sim 1 2ay + sim2 2 ay olacak şekilde 4 ay uzayabilir.

kayıtsız uğraşamam 4 ay cift telefon yapamam dersen bi tanıdık daha bul beraber kayıt yapıp ücreti 2 ye bölün.
!!! pasaport kaydı yapılırken de simler pasaport sahibinin ismine olmalı

bence yurt dışından alma çok sıkıntılı 2028'de al yönetim değişiyor 28 de belki vergi kalkar Türkiyede ucuzlar fiyatlar

Açtırman için öncelikle gümrük çıkışın ve girişin olmalı sonra e devlet üzerinden kayıt yapabilirsin, ama mantıklı değil 45k civarı idi fiyatı.

2 tane yd telefonun var ise ikisini sen kullanacaksan sürekli kapanmadan kullanabilirsin ama değilse ikinci bir telefonla wifi paylaşabilirsin yada 4 ay idare edip başka bir telefon kullanman gerek, benim ağustos da dolacak şimdi 2nci telefon alacağım ve dönüşümlü kullanmayı düşünüyorum 2 tane yd telefonla.

Açtırman için öncelikle gümrük çıkışın ve girişin olmalı sonra e devlet üzerinden kayıt yapabilirsin, ama mantıklı değil 45k civarı idi fiyatı.

2 tane yd telefonun var ise ikisini sen kullanacaksan sürekli kapanmadan kullanabilirsin ama değilse ikinci bir telefonla wifi paylaşabilirsin yada 4 ay idare edip başka bir telefon kullanman gerek, benim ağustos da dolacak şimdi 2nci telefon alacağım ve dönüşümlü kullanmayı düşünüyorum 2 tane yd telefonla.
Şu an android telefon kullanıyorum. Iphone ile android arasında wifi bağlantısı yapabilir miyim ?
Gerçekten ıphone 16 pro max almak istiyorum ama şu 4 aylık kullanmama süreci çok canımı sıkıyor.

Şu an android telefon kullanıyorum. Iphone ile android arasında wifi bağlantısı yapabilir miyim ?
Gerçekten ıphone 16 pro max almak istiyorum ama şu 4 aylık kullanmama süreci çok canımı sıkıyor.
Android telefonunu wifi paylaşabilirsin ama aramaların düşmez normal aramalarında sadece Whatsapp üzerinden arayıp konuşabilirsin. Evet can sıkıcı o yüzden uğraşmamak adına 2nci yd telefon alacağım.

Geri