Türkçe konuşamayan bu adama oy verebilme salahiyetini veren madde, 66. madde. Vatandaşlığı bir şekilde elde ettiğin gibi kanun önünde tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile eşit konumda oluyorsun. İstiyorsan kırk yaşında vatandaşlık al, istiyorsan alfabeyi bile bilme. Fark etmiyor ki. Oy verebilirsin çünkü 66. maddeye göre Türk'sün. Ekteki videoya binaen bu maddeden bahsedilmesinden daha doğal ne olabilir? Senin bu eleştirilerin de bu maddeye aslında ama farkında değilsin. Vatandaşlığı olan herkesi Türk olarak tanımlamaktan vazgeçip Anadolu topraklarında doğmayanlara oy verme salahiyeti vermesen her türlü sorun çözülür.66. Maddeden bahsediyor adam. Lan vatandaşlığı alan Türkçe konuşamıyor yahu Türkçe konuşamıyor.
Türkçe konuşmasını bilmeyenlere kim vatandaşlık verdi acabaTürkçe konuşamayan bu adama oy verebilme salahiyetini veren madde, 66. madde. Vatandaşlığı bir şekilde elde ettiğin gibi kanun önünde tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile eşit konumda oluyorsun. İstiyorsan kırk yaşında vatandaşlık al, istiyorsan alfabeyi bile bilme. Fark etmiyor ki. Oy verebilirsin çünkü 66. maddeye göre Türk'sün. Ekteki videoya binaen bu maddeden bahsedilmesinden daha doğal ne olabilir? Senin bu eleştirilerin de bu maddeye aslında ama farkında değilsin. Vatandaşlığı olan herkesi Türk olarak tanımlamaktan vazgeçip Anadolu topraklarında doğmayanlara oy verme salahiyeti vermesen her türlü sorun çözülür.
Orası ayrı bir mevzu, bunu savunan yok tabii ki. Fakat bunun olacağını tahmin etmek gerekirdi, paranın açamayacağı yol yoktur. İllaki bazıları saman altından su yürüterek vatandaşlık alacak. Sen düzgün kanun çıkarıp bunların oy vermesini engellemelisin. Fakat bunu yapmak yerine tüm kimlik kartı olanları Türk sayıyorsun, oy verebilmelerinin önünü açıyorsun.Türkçe konuşmasını bilmeyenlere kim vatandaşlık verdi acaba
Hocam sorun kanunda değil sorun vatandaşlık verende bunu demek istedim.Orası ayrı bir mevzu, bunu savunan yok tabii ki. Fakat bunun olacağını tahmin etmek gerekirdi, paranın açamayacağı yol yoktur. İllaki bazıları saman altından su yürüterek vatandaşlık alacak. Sen düzgün kanun çıkarıp bunların oy vermesini engellemelisin. Fakat bunu yapmak yerine tüm kimlik kartı olanları Türk sayıyorsun, oy verebilmelerinin önünü açıyorsun.
Yine vatandaşlık verilsin ama milyonlarca değil.Orası ayrı bir mevzu, bunu savunan yok tabii ki. Fakat bunun olacağını tahmin etmek gerekirdi, paranın açamayacağı yol yoktur. İllaki bazıları saman altından su yürüterek vatandaşlık alacak. Sen düzgün kanun çıkarıp bunların oy vermesini engellemelisin. Fakat bunu yapmak yerine tüm kimlik kartı olanları Türk sayıyorsun, oy verebilmelerinin önünü açıyorsun.
Yok, sorun ikisinde de. Sen her kimlik sahibine Türk demeye devam edersen ve oy kullanma hakkı verirsen böyle çok sahne görürsün. Bugün X partisinin lehine olur bu, yarın Y partisinin. Fakat her zaman devam eder.Hocam sorun kanunda değil sorun vatandaşlık verende bunu demek istedim.
Oy verme bağlamında yazdığınızı varsayarak: Verilmesin, benim vatanımda doğmayan adam neden benim vatanımda söz sahibi olabiliyor?Yine vatandaşlık verilsin ama milyonlarca değil.
Hocam binlercesi oy kullansa bu insanlara bu kadar batmazdı milyon arap oy kullanırsa o insanlara batar.Oy verme bağlamında yazdığınızı varsayarak: Verilmesin, benim vatanımda doğmayan adam neden benim vatanımda söz sahibi olabiliyor?
Bir tanesinin bile kullanması bana batıyor, yahu adam daha Türkçe bilmiyor oy verdiriyorsun. Bu adamın Anadolu topraklarıyla nasıl bir organik ilişkisi olabilir? Benim toprağımda doğmayan neden benim ülkemde söz sahibi olsun?Hocam binlercesi oy kullansa bu insanlara bu kadar batmazdı milyon arap oy kullanırsa o insanlara batar.
Hocam kanun değiştirmek Türk milliyetçilerine biraz hakaret gibi olur. Bunun yerine mültecilere vatandaşlık verilmemeli ve ya ülkenin artık Araplara bir dur demesi gerekli.Bir tanesinin bile kullanması bana batıyor, yahu adam daha Türkçe bilmiyor oy verdiriyorsun. Bu adamın Anadolu topraklarıyla nasıl bir organik ilişkisi olabilir? Benim toprağımda doğmayan neden benim ülkemde söz sahibi olsun?
Türk milliyetçilerine asıl hakaret ekteki videodur zannımca, kanunlar icap ederse değiştirilir.Hocam kanun değiştirmek Türk milliyetçilerine biraz hakaret gibi olur.