Yardım Yurt dışından alışveriş yapmak

AK47

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
837
Selamlar, tr de satılmayan sadece yurt dışında -daha doğrusu sadece abd de- satılan bir ürün almayı düşünüyorum. Birkaç site buldum amerikadan senin adına ürünü getirip eve kadar teslim ediyorlar vs. Daha önce böyle sistemleri kullanan var mı sistem nasıl işliyor?

TR içi bir gümrük firması ile görüşerek vergisini ödeyerek getirtebilirsiniz. Aynı mantığı onlarda kullanıyor dolaylı yoldan

• Beğen
Reaksiyonlar: AK47
TR içi bir gümrük firması ile görüşerek vergisini ödeyerek getirtebilirsiniz. Aynı mantığı onlarda kullanıyor dolaylı yoldan
Daha önce bu şekilde bir alışverişiniz oldu mu sizin? Baktığım sitede 15 dolar bir işlem ücreti onun dışında %7.8 civarında da bir komisyon alıyor yani aşağı yukarı 70-80 dolar ekstra bir ödemem oluyor gibi. Ama gümrük vs işlemlerini onlar hallediyor tamamen.

Daha önce bu şekilde bir alışverişiniz oldu mu sizin? Baktığım sitede 15 dolar bir işlem ücreti onun dışında %7.8 civarında da bir komisyon alıyor yani aşağı yukarı 70-80 dolar ekstra bir ödemem oluyor gibi. Ama gümrük vs işlemlerini onlar hallediyor tamamen
Geçmişte gümrük firmasında çalıştığım için bu konuda deneyimliyim ve çok ürün getirttim. Vergi tamamen getirttiğiniz ürüne göre değişen vergi +gümrük firmasının komisyonundan oluşuyor. Tüm işlemleri gümrük firması hallediyor. Ürün Türkiye'ye geldiğinde gümrük firmasına teslim ediliyor. İsterseniz siz gidip onlardan alabilirsiniz yada kargolatabilirsiniz kendi adresinize. Gümrük müşavirliği firmaları olarak aratırsanız internette bulabilirsiniz. Firmadan firmaya komisyon oranları çok fazla değişebiliyor dikkat edin.

Geçmişte gümrük firmasında çalıştığım için bu konuda deneyimliyim ve çok ürün getirttim. Vergi tamamen getirttiğiniz ürüne göre değişen vergi +gümrük firmasının komisyonundan oluşuyor. Tüm işlemleri gümrük firması hallediyor. Ürün Türkiye'ye geldiğinde gümrük firmasına teslim ediliyor. İsterseniz siz gidip onlardan alabilirsiniz yada kargolatabilirsiniz kendi adresinize. Gümrük müşavirliği firmaları olarak aratırsanız internette bulabilirsiniz. Firmadan firmaya komisyon oranları çok fazla değişebiliyor dikkat edin.
Tamamdır teşekkür ederim.

Bulabildinizmi firma? Ne kadar ek masrafları oluyor merak ettim. Normalde ürünün x2 fiyatı demişlerdi.
Yok henüz bulamadım, İnternette araştırınca birkaç firma çıkıyor. X2 sanmam ama yaklaşık X1.5 olabilir fiyatı tahminimce

Yok henüz bulamadım, İnternette araştırınca birkaç firma çıkıyor. X2 sanmam ama yaklaşık X1.5 olabilir fiyatı tahminimce
Ne yaptınız acaba? Bende ebaydan bir gözlük almayı düşünüyorum ama gümrükte kalma durumları vs falan oluyormuş vergiler falan vs.

Ne yaptınız acaba? Bende ebaydan bir gözlük almayı düşünüyorum ama gümrükte kalma durumları vs falan oluyormuş vergiler falan vs.
Valla hocam ben bilinen bir site üstünden sitenin kendi ücret hesaplayıcısıyla bir hesaplama yaptım. Alacağım ürün 950 dolar civarındaydı ürünün ağırlığını girdiğimde total fiyat 6500 dolar gibi bişey olunca nakliyesi gümrüğü vergisi dahil vazgeçtim 😂. Arkadaşlarımdan giden olursa ona aldırıp getirteceğim gibi duruyor.

Valla hocam ben bilinen bir site üstünden sitenin kendi ücret hesaplayıcısıyla bir hesaplama yaptım. Alacağım ürün 950 dolar civarındaydı ürünün ağırlığını girdiğimde total fiyat 6500 dolar gibi bişey olunca nakliyesi gümrüğü vergisi dahil vazgeçtim 😂. Arkadaşlarımdan giden olursa ona aldırıp getirteceğim gibi duruyor.
Zor iş gibi duruyor ya resmen ülkeden çıkmakta yasak ülkeye bir şey sokmakta yasak elimiz kolumuz bağlı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,441
Üyeler
186,335
Son üye
Equelta
Geri