nousfurkan
80+ Bronze
Arkadaşım aldı 2 yıla yakın xiaomi telefon sorunu yok kullanıyor ve yari fiyatına aldı bunun olayı nedir neden ucuz ve burada sıkınti çıkarır mı?
Kacak oldugu icinneden ucuz
Vergi ödenmediği içinneden ucuz
İmeiyi düzgün tanıdığın birine attıran lazım yoksa başkasınada atar seninki iptal olur, her sistem güncellemesi yaptığında imei silinir tekrardan attırman gerekirArkadaşım aldı 2 yıla yakın xiaomi telefon sorunu yok kullanıyor ve yari fiyatına aldı bunun olayı nedir neden ucuz ve burada sıkınti çıkarır mı?
usta kayıt olayları vs nasıl oluyor acaba , her sene kayıt yenileme vs diye bir şey duymuştum bende biraz bilgilendirebilirmisiniz acabaHayır ne sıkıntısı çıkacak ben hiç tr den telefon kullanmadım hatta şu an yurt dışından 14 pro aldırdım, olay şu Türkiye’de aşırı vergi alındığı için Türkiye’de çok pahalı örnek 14 pro 256 tr de 43 bin TL ben Almanya’dan 1430 Euro Ya alıyorum Amerika’da daha ucuz ama oradan getirte bileceğim birisi yok
Mesaj otomatik birleştirildi:
Vergi ödenmediği için
Eğer android alıyorsan imei artırmanı tavsiye ederim daha ucuza halledersin ama bu durum iPhone’larda geçerli değil resmî olarak artırman gerekiyor. O da şöyle oluyorusta kayıt olayları vs nasıl oluyor acaba , her sene kayıt yenileme vs diye bir şey duymuştum bende biraz bilgilendirebilirmisiniz acaba
Ben ıraktan falan alicam galiba kanka orlardangelicek .dHayır ne sıkıntısı çıkacak ben hiç tr den telefon kullanmadım hatta şu an yurt dışından 14 pro aldırdım, olay şu Türkiye’de aşırı vergi alındığı için Türkiye’de çok pahalı örnek 14 pro 256 tr de 43 bin TL ben Almanya’dan 1430 Euro Ya alıyorum Amerika’da daha ucuz ama oradan getirte bileceğim birisi yok
Vergi ödenmediği için
Ben ıraktan falan alicam galiba kanka orlardangelicekHayır ne sıkıntısı çıkacak ben hiç tr den telefon kullanmadım hatta şu an yurt dışından 14 pro aldırdım, olay şu Türkiye’de aşırı vergi alındığı için Türkiye’de çok pahalı örnek 14 pro 256 tr de 43 bin TL ben Almanya’dan 1430 Euro Ya alıyorum Amerika’da daha ucuz ama oradan getirte bileceğim birisi yok
Vergi ödenmediği için
Android tel alicam eski telefonumun imeisine kaydetsek bi sorun olmaz sanırımEğer android alıyorsan imei artırmanı tavsiye ederim daha ucuza halledersin ama bu durum iPhone’larda geçerli değil resmî olarak artırman gerekiyor. O da şöyle oluyor
-Yurt dışına gidip gelen yani pasaportunu kullanan kişi vergi dairesine gidip telefonu açtırır 2700 TL civarı ödemesi var ve en kötüsü telefonu açtırmış olduğun pasaport Sahibinin sim kartı 3 yıl boyunca o telefonda çalışır başka sim kartı çalışmaz 3 yıl sonra tüm sim kartlarına açılır yani eğer senin pasaportun varsa kendi sim kartınla kullanırsın başkasının üstüne açtırayım da kullanayım devri bitti
Öyle her yıl açtırmak falan diye bir şey yok
-Yeni çıkan e-sim olayı da var gündemde hakkında tam detaylı bilgim yok onu da araştıra bilirsin
Sorun olmaz fakat bazı android telefonlara imei atılmıyor almadan önce araştırmanız lazımBen ıraktan falan alicam galiba kanka orlardangelicek .d
Ben ıraktan falan alicam galiba kanka orlardangelicek
Android tel alicam eski telefonumun imeisine kaydetsek bi sorun olmaz sanırım
Sorun olmaz hayırlı olsun şimdidenBen ıraktan falan alicam galiba kanka orlardangelicek .d
Ben ıraktan falan alicam galiba kanka orlardangelicek
Android tel alicam eski telefonumun imeisine kaydetsek bi sorun olmaz sanırım
Hocam benim almanya'dan akrabam getiricekti IPHONE 13 PRO telefon o zaman demenize göre ben kullanamayacağım bu telefonu , pasaportum felanda yokEğer android alıyorsan imei artırmanı tavsiye ederim daha ucuza halledersin ama bu durum iPhone’larda geçerli değil resmî olarak artırman gerekiyor. O da şöyle oluyor
-Yurt dışına gidip gelen yani pasaportunu kullanan kişi vergi dairesine gidip telefonu açtırır 2700 TL civarı ödemesi var ve en kötüsü telefonu açtırmış olduğun pasaport Sahibinin sim kartı 3 yıl boyunca o telefonda çalışır başka sim kartı çalışmaz 3 yıl sonra tüm sim kartlarına açılır yani eğer senin pasaportun varsa kendi sim kartınla kullanırsın başkasının üstüne açtırayım da kullanayım devri bitti
Öyle her yıl açtırmak falan diye bir şey yok
-Yeni çıkan e-sim olayı da var gündemde hakkında tam detaylı bilgim yok onu da araştıra bilirsin
Her Yıl 8 ay kullanma hakkın var.Hocam benim almanya'dan akrabam getiricekti IPHONE 13 PRO telefon o zaman demenize göre ben kullanamayacağım bu telefonu , pasaportum felanda yok